Stoiximan Super League

ΠΑΟΚ και δεν φοβάσαι...

Αυτός ο ΠΑΟΚ έχει τρόπο! Η ομάδα του Βλάνταν Ίβιτς επικράτησε του Πανιωνίου (2-0) στη Ν. Σμύρνη(πρώτη φορά από το 2012),ολοκλήρωσε αήττητος τον α’ γύρο των play-off και παραμένει στο κόλπο της κορυφής

Αήττητος ολοκλήρωσε τον α’ γύρο των play-off ο ΠΑΟΚ και μάλιστα με εμφατικό τρόπο, περνώντας «στεγνός» από μία έδρα που δεν έχει επικρατήσει από το 2012. Η ομάδα του Βλάνταν Ίβιτς ήταν καλύτερη στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα κόντρα στον Πανιώνιο στον αγωνιστικό χώρο της Νέας Σμύρνης και έφτασε στη νίκη με 2-0, έχοντας σκόρερ τους Αθανασιάδη (27’) και Μακ (77’).

Ο «Δικέφαλος» του Βορρά βρίσκεται πλέον στην κορυφή με 7 βαθμούς και περιμένει το αποτέλεσμα από το ματς του Παναθηναϊκού με την ΑΕΚ, καθώς με πιθανή απώλεια της ΑΕΚ ή και των δύο θα βρεθεί στην κορυφή, έπειτα από τρεις αγώνες.

inner

Στο πρώτο ημίχρονο ο ΠΑΟΚ επέβαλε το δικό του ρυθμό στο ματς, ανεβάζοντας την κατοχή της μπάλας έως και στο 60%, αλλά το σημαντικό για την ομάδα του Βλάνταν Ίβιτς ήταν οι πολύ κοντινές αποστάσεις μεταξύ των παικτών από τη μέση και μπροστά, αλλάζοντας γρήγορα πάσες και μεταφέροντας το παιχνίδι στα άκρα ώστε να ανοίξουν την άμυνα των Νεοσμυρνιωτών που έδειχναν ανήμποροι να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις του ματς.

Το γκολ του Στέφανου Αθανασιάδη ήταν φυσική απόρροια της εικόνας του παιχνιδιού, καθώς ο φορ του ΠΑΟΚ πριν καταφέρει να βρει το δρόμο προς τα δίχτυα, είχε χάσει άλλες δύο κλασικές ευκαιρίες, με τους Οικονόμου και Ρισβάνη να χάνουν συνεχώς το μαρκάρισμά του.

inner

Στο β' μέρος, όπως ήταν αναμενόμενο παραχώρησε -όχι σε μεγάλο βαθμό- γήπεδο στον Πανιώνιο, οι Νεοσμυρνιώτες έχασαν ευκαιρίες, αλλά η ποιότητα του Μακ στο 77' έκρινε ολοκληρωτικά την αναμέτρηση προς την πλευρά του ΠΑΟΚ. Η ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη έχασε την ευκαιρία να ξαναμπεί στο παιχνίδι στο 89', αλλά ο Οικονόμου από το σημείο του πέναλτι έστειλε την μπάλα άουτ. Δευτερόλεπτα πριν από τη λήξη του ματς, ο αμυντικός του Πανιωνίου αποβλήθηκε κιόλας με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Πώς έπαιξαν

Η μη αναμενόμενη απουσία του Τάσου Μπακασέτα από τις επιλογές του Μαρίνου Ουζουνίδη έφερε ανακατατάξεις στην ενδεκάδα του Πανιωνίου, καθώς μπορεί μέχρι τη μεσοαμυντική γραμμή να επιλέχθηκαν οι παίκτες που χρησιμοποιούνται σχεδόν πάντα, ωστόσο πίσω από τον Ανσαριφάρντ βρέθηκαν οι Μασούρας, Χαλκιαδάκης και Καραμάνος με τον τελευταίο να έχει ουσιαστικά το ρόλο του αντι-Μπακασέτα.

Από την πλευρά του ο Βλάνταν Ίβιτς δεν επεφύλαξε εκπλήξεις, καθώς ο Γλύκος βρέθηκε κάτω από τα δοκάρια, οι τέσσερις της άμυνας ήταν Λέοβατς, Μαλεζάς, Τζαβέλλας, Κίτσιου και από τη μέση και μπροστά στο 4-2-3-1 του Ίβιτς βρέθηκαν όπως αναμενόταν Τσίμιροτ, Χαρίσης, Πέλκας και Ροντρίγκες, Μακ στα άκρα, πλαισιώνοντας τον Αθανασιάδη.

Το ματς

Παρά την κρισιμότητα του ματς, οι δύο ομάδες μπήκαν πολύ ορεξάτες στο γήπεδο, αποφασισμένες να παίξουν… μπάλα, παίρνοντας ρίσκα και προτιμώντας έναν πολύ γρήγορο ρυθμό, σε αντίθεση με ό,τι περίμενε κανείς πριν από τη σέντρα.

Μόλις στο 3’ ο Αθανασιάδης έχασε μια ευκαιρία από αυτές που δεν χάνονται, καθώς μπορεί να βρέθηκε στην πορεία της μπάλας από τη σέντρα του Λέοβατς, αλλά από απόσταση 3 μέτρων από στην εστία, έστειλε την μπάλα πάνω από την εστία του Διούδη.

Συνέχεια στην επιθετικότητα του ΠΑΟΚ έδωσε ο Πέλκας (15’), αλλά το σουτ που επιχείρησε ήταν εύκολη «λεία» για τον νεαρό γκολκίπερ του τερματοφύλακα των Νεοσμυρνιωτών, ενώ στο 23’ κατέβασε και πάλι… ρολά στην κεφαλιά του Αθανασιάδη, έπειτα από νέα σέντρα από τα πλάγια, αυτή τη φορά του Ροντρίγκεζ.

Την ίδια ώρα, τη μόνη αξιόλογη στιγμή που μπορούσε να αντιπαραθέσει ο Πανιώνιος ήταν στο 22’, όταν ο Ανσαριφάρντ ξέφυγε από μαρκάρισμα των αμυντικών του ΠΑΟΚ, σούταρε, αλλά η μπάλα κόντραρε στον Λέοβατς και πέρασε κόρνερ.

inner

inner

Τελικά, το γκολ που άξιζε ο ΠΑΟΚ βάσει της αγωνιστικής εικόνας στον αγωνιστικό χώρο της Νέας Σμύρνης στο πρώτο ημίχρονο, πέτυχε ο Αθανασιάδης στο 27’. Ο Κίτσιου σέντραρε από τα δεξιά, το κακό κοντρόλ του Πέλκα στο ύψος του πέναλτι μετατράπηκε σε ασίστ στον Αθανασιάδη και ο φορ του ΠΑΟΚ χωρίς να τον σκεφτεί, «σκότωσε» τον Διούδη, ανοίγοντας το σκορ για τον ΠΑΟΚ.

Στο β’ μέρος ο ΠΑΟΚ ναι μεν ήλεγχε το παιχνίδι, αφήνοντας παράλληλα γήπεδο στον Πανιώνιο θέλοντας να χτυπήσει μέσω αντεπιθέσεων, ωστόσο το κεντρικό του αμυντικό δίδυμο δεν ήταν σε εγρήγορση υποπίπτοντας σε αρκετά λάθη από την πίεση των παικτών του Πανιωνίου.

Στο 62’ ο Μπαργκάν εκτέλεσε απ’ ευθείας φάουλ στα όρια της μεγάλης περιοχής που βρήκε σε ετοιμότητα τον Γλύκο, ενώ στο 65’ οι παίκτες του Μαρίνου Ουζουνίδη έχασαν τη μεγαλύτερη ευκαιρία του στο ματς για να ισοφαρίσουν. Ο Τζαβέλλας έκανε ολέθριο λάθος, με τον Μπακασέτα να παίζει το «1-2» με τον Χαλκιαδάκη, αλλά ο Έλληνας επιθετικός στο σουτ που επιχείρησε, έστειλε την μπάλα πάνω στο σώμα του Μαλεζά που είχε καλύψει την άμυνά του.

inner

Εκεί, αποδείχθηκε ότι ο Πανιώνιος «πέταξε» στα… σκουπίδια όσες πιθανότητες του αναλογούσαν, καθώς η δεδομένη ποιοτική διαφορά του ΠΑΟΚ, έκανε τη διαφορά και πιο συγκεκριμένα του Μακ που «κλείδωσε» το ματς για τους Θεσσαλονικείς. Ο Σλοβάκος πήρε την μπάλα από Τσίμιροτ ευρισκόμενος εντελώς αμαρκάριστος στην περιοχή, «ντρίπλαρε» τον Ρισβάνη και με άψογο πλασέ έκανε το 2-0 στο 77’, βάζοντας ουσιαστικό τέλος στην αναμέτρηση.

inner

Παρ’ όλα αυτά, ο Πανιώνιος έχασε τη μεγαλύτερη στιγμή του –έστω και στο τέλος του αγώνα- να ξαναμπεί στο ματς, όταν στο 89’ ο Οικονόμου ανέλαβε την εκτέλεση πέναλτι που κέρδισε ο Καθάριος από τον νεοεισελθόντα Καθάριο, αλλά έστειλε την μπάλα πάνω από την εστία του Γλύκου. Ο κεντρικός αμυντικός των «κυανέρυθρων» αντίκρισε μάλιστα στις καθυστερήσεις την κόκκινη κάρτα (δεύτερη κίτρινη), με τον Πανιώνιο να ολοκληρώνει το ματς με 10 παίκτες.

Οι ενδεκάδες των δύο ομάδων:



Πανιώνιος (Μαρίνος Ουζουνίδης, 4-2-3-1): Διούδης - Βλάχος, Τασουλης, Ρισβάνης, Οικονόμου – Κόρμπος (75’ Καθάριος), Σιώπης - Μασούρας, Χαλκιαδάκης (88' Βιγιάλμπα), Καραμάνος – Ανσαριφάρντ (46’ Μπαργκάν)

ΠΑΟΚ (Βλάνταν Ίβιτς, 4-2-3-1): Γλύκος – Λέοβατς (82’ Σκόνδρας), Μαλεζάς (87’ Χατζηισαΐας), Τζαβέλλας, Κίτσιου - Χαρίσης, Τσίμιροτ, Μακ, Πέλκας (74’ Μπερμπάτοφ), Ροντρίγκες - Αθανασιάδης

Το live της αναμέτρησης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x