Ελλάδα

Παράνομη σύνθεση του Διαιτητικού Δικαστηρίου καταγγέλλουν Άρης και Κέρκυρα

Συνέχεια θα υπάρξει στο σίριαλ με το μέλλον των Άρη και Κέρκυρα καθώς οι δύο ομάδες θα ζητήσουν επανεξέταση των υποθέσεών τους λόγω -όπως ισχυρίζονται- παράνομης σύνθεσης του Διαιτητικού Δικαστηρίου.

Ένα ακόμα επεισόδιο εκτυλίχθηκε τη σημερινή μέρα στην υπόθεση που βρίσκεται σε εξέλιξη όλο το καλοκαίρι που αφορά το μέλλον του Άρη και της Κέρκυρας.

Σήμερα το Διαιτητικό Δικαστήριο ως όφειλε προχώρησε στην εκδίκαση των υποθέσεων που αφορά τις δύο ομάδες και η απόφαση δεν ήταν ευνοϊκή ούτε για τον Άρη και την Κέρκυρα.
Οι «Φαίακες» μάλιστα έχασαν την υπόθεση με ψήφους 4-1 και φαίνεται ότι θα συνεχίσουν στη Football League ενώ οι Θεσσαλονικείς στη Γ’ εθνική. Η λέξη «φαίνεται» δεν είναι καθόλου τυχαία, καθώς τα νομικά επιτελεία των δύο ομάδων δεν πρόκειται να αφήσουν έτσι απλά το ζήτημα.

Τι συμβαίνει;

Και οι δύο ομάδες είναι αποφασισμένες να τραβήξουν την υπόθεση στα άκρα, καθώς όσο κι αν φαίνεται απίστευτο ετοιμάζονται να καταγγείλουν τη σύνθεση του Διαιτητικού Δικαστηρίου ως παράνομη και κατ’ επέκταση κάθε ετυμηγορία του πειθαρχικού οργάνου να είναι άκυρη!

Ο κανονισμός λειτουργίας διαιτητικού δικαστηρίου ποδοσφαίρου και συγκεκριμένα το άρθρο 2, παράγραφος 1 αναφέρει:

«Το Διαιτητικό Δικαστήριο Ποδοσφαίρου συγκροτείται σε σώμα και συνεδριάζει σε επταμελή (7μελή) ή πενταμελή (5μελή) σύνθεση.
Από αυτή, τρία (3) μέλη, ο Πρόεδρος και άλλα δύο (2) είναι ανώτατοι δικαστικοί λειτουργοί και τα άλλα τέσσερα (4) ή δύο (2) εκάστοτε, είναι διαιτητές, που ορίζονται ανά δύο (2) ή ανά ένας (1) από κάθε διάδικο μέρος, από τους τηρούμενους στην Γραμματεία του Δικαστηρίου εγκεκριμένους πίνακες κάθε φορέα.

Το Διαιτητικό Δικαστήριο Ποδοσφαίρου επίσης συνεδριάζει και σε τμήματα με τριμελή σύνθεση, στην οποία Πρόεδρος είναι ένας εκ των δικαστικών λειτουργών και α δύο μέλη είναι οι διαιτητές».

Στη σημερινή εκδίκαση, όμως, πάντα σύμφωνα με τα όσα προκύπτουν τις τελευταίες ώρες, δεν είχε συμπληρωθεί ο απαραίτητος αριθμός (τρεις δηλαδή) ανώτατων δικαστικών λειτουργών, καθώς τα τρία από τα πέντε μέλη της Επιτροπής ήταν εφέτες, άρα ανώτεροι και όχι ανώτατοι δικαστικοί λειτουργοί.

Από αύριο κιόλας, το νομικό τμήμα της Κέρκυρας και του Άρη αναμένεται να καταθέσουν αίτημα ακύρωσης των σημερινών αποφάσεων και επανεξέταση των υποθέσεων από τη σωστή πια σύνθεση της Επιτροπής.

Παύλος Κουστέρης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x