Αγγλία

Παράσταση… πρωταθλήτριας από τη Σίτι στο «Old Trafford»!

Προσπέρασε και άντε πιάστε την! Η Σίτι επικράτησε 2-0 της Γιουνάιτεντ στο «Old Trafford» και έκανε το πλέον καθοριστικό βήμα για να παραμείνει στον... θρόνο, γκρεμίζοντας τη Λίβερπουλ από την κορυφή.

Παραμένει αφεντικό στην… πόλη και στην Αγγλία.

Η Μάντσεστερ Σίτι επικράτησε 2-0 της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο «Old Trafford» σε εξ’ αναβολής αναμέτρηση για την 31η αγωνιστική και έβαλε πλώρη για να διατηρήσει τα κεκτημένα στην Premier League. Αφού έριξε στη δεύτερη θέση τη Λίβερπουλ και είναι στο +1 τρεις… στροφές πριν το φινάλε, έχοντας πλέον τον ίδιο αριθμό παιχνιδιών με τους «reds».

Ανταγωνιστικοί για ένα ημίχρονο ήταν οι «κόκκινοι διαβόλοι», οι οποίοι είδαν τις ελπίδες τους για έξοδο στο Champions League να ψαλιδίζονται κι άλλο. Στο δεύτερο, η ομάδα του Γκουαρδιόλα ήταν ξεκάθαρα καλύτερη και έφτασε με σχετική άνεση στη νίκη, την οποία υπέγραψαν Μπερνάντο Σίλβα (54’) και Σανέ (66’). Δοκάρι είχε ο Αγουέρο στο 56ο λεπτό.

Το ματς
Με σαφείς προσανατολισμούς μπήκαν οι δύο ομάδες στο παιχνίδι. Φυσικά, αμφότερες έδειξαν με διάθεση να δώσουν «μάχη», όπως απαιτούν τέτοια παιχνίδια. Δηλαδή, τα ντέρμπι. Η Σίτι, η οποία στόχευε σε μεγάλο «διπλό» και στο να βάλει από νωρίς τις βάσεις για αυτόν τον σκοπό, προσπάθησε με το «καλημέρα» να φτιάξει παιχνίδι, έχοντας την κατοχή της μπάλας με συντριπτικά υπέρ της, ξεκίνησε πιο επιθετικά στο παιχνίδι. Από την άλλη, η Γιουνάιτεντ έδειξε από την αρχή εικόνα, που δεν επιβεβαίωσε τις φημολογίες των τελευταίων ημερών. Μόχθησε για θετικό αποτέλεσμα.

Μπορεί να μην κυριάρχησε ως γηπεδούχος, αλλά κατάφερε να αντισταθεί στο πρώτο μέρος, έχοντας παθητικό ρόλο στο πρώτο τέταρτο. Μετά από εκείνο το διάστημα, το παιχνίδι άρχισε να έχει πιο καλό ρυθμό και ένα πολύ δυνατό πεντάλεπτο, στο οποίο θα μπορούσε να γίνει και 0-1, αλλά και 1-0. Αρχικά με την κίνηση του Στέρλινγκ παράλληλα με την εστία και το χαμηλό σουτ, στο οποίο παρενέβη ο Σμόλινγκ, βάζοντας όχι τόσο καλά το πόδι με αποτέλεσμα η μπάλα να πάρει κατεύθυνση προς την εστία, αλλά μπλόκαρε ο Ντε Χέα (15’). Αφού τη γλίτωσε, δεν ήθελε πολύ και να το βάλει άμεσα (16’) η ομάδα του Σόλσκιερ, με τον Πογκμπά να βγάλει μπαλιά ακριβείας στον Ράσφορντ, που με μονοκόμματο σουτ θέλησε να προλάβει τον Έντερσον, χωρίς, πάντως, να βρει εστία. Άρχισε το παιχνίδι να έχει εικόνα και παλμό αγγλικού ντέρμπι και ο Νταβίντ Σίλβα στο 19’ βρήκε τον Ντε Χέα σε ετοιμότητα στο δυνατό σουτ που δοκίμασε.

Αυτό το παιχνίδι δεν βόλευε και τόσο τη Γιουνάιτεντ, που με σωστή-συντεταγμένη πίεση, μπόρεσε να… φρενάρει τη Σίτι στο πρώτο μέρος και να κυλήσει αυτό το διάστημα, όπως το υπολόγιζε σε γενικές γραμμές. Γνωρίζοντας ότι δεν μπορεί να της επιβληθεί, με τα… γνωστά μειονεκτήματα που έχει απέναντι στους «Πολίτες». Πάντως, θα μπορούσε να πλησιάσει στη νίκη από το α’ ημίχρονο η ομάδα του Γκουαρντιόλα. Διότι, ο… αέρινος και πάλι Στέρλινγκ, τα έβαλε με τη μισή άμυνα των γηπεδούχων και τα κατάφερε, αλλά όχι και κόντρα στον Ντε Χέα που μπλόκαρε το σουτ του.

Στο πρώτο η Γιουνάιτεντ αντιστάθηκε, στο δεύτερο η Σίτι ήταν ξεκάθαρα καλύτερη και «έχτισε» με σχετική άνεση πάνω στη νίκη. Ξεδίπλωσε την ποιότητά της, φανέρωσε την ανωτερότητά της. Για να ξεκλειδώσει η άμυνα της Γιουνάιτεντ και να μπει το νερό στ’ αυλάκι, χρειάστηκε η… υδραυλική κίνηση του Μπερνάντο Σίλβα, που με μια προσπάθεια σήμα κατατεθέν για τον ίδιο, άδειασε την τους αντιπάλους και με ψύχραιμο πλασέ νίκησε τον Ντε Χέα.

inner

Όσο κι αν ακούγεται υπερβολικό, έκανε πολύ μεγάλο βήμα για τη νίκη η Σίτι, πήρε φόρα και παραλίγο να κάνει το 2-0 δύο λεπτά μετά, με ωραίο πλασέ του Αγουέρο από το ημικύκλιο, που έστειλε την μπάλα στο δοκάρι του Ισπανού τερματοφύλακα. Η Γιουνάιτεντ βγήκε κι άλλο μπροστά ψάχνοντας την ισοφάριση, αφού δεν τα κατάφερε ο Λίνγκαρντ από πλεονεκτική θέση λίγο μετά το τέρμα του Πορτογάλου. Η Σίτι μυρίστηκε… αίμα, βρήκε κενούς χώρους και εκμεταλλευόμενη την ταχύτητα του Στέρλινγκ και του Σανέ, κλείδωσε τη νίκη. Ο Άγγλος κουβάλησε την μπάλα και ο Γερμανός εκτέλεσε (66’) τον Ντε Χέα, που δεν αντέδρασε καλά.

Εκεί «άδειασε» η ομάδα του Σόλσκιερ, έδειξε ότι δεν είχε άλλες λύσεις και… εμπνεύσεις και σιγά-σιγά αποδέχθηκε τη μοίρα της, με αποτέλεσμα η Σίτι να προστατέψει με σχετική ευκολία το προβάδισμά της, χωρίς να ιδρώσει στο δεύτερο μισό του β’ μέρους.





Οι συνθέσεις

Μαν. Γιουνάιτεντ (Όλε Γκούναρ Σόλσκερ): Ντε Χέα, Νταρμιάν (83' Αλέξις Σάντσες), Γιάνγκ, Σμόλινγκ, Λίντελεφ, Σο, Φρεντ, Αντρέας Περέιρα (72' Λουκακού), Πογκμπά, Ράσφορντ, Λίνγκαρντ (83' Μαρσιάλ).

Μαν. Σίτι (Πεπ Γκουαρδιόλα): Έντερσον, Γουόκερ, Κομπανί, Λαπόρτ, Ζιντσένκο, Γκιουντογάν (89' Ντανίλο), Φερναντίνιο (51' λ.τρ. Σανέ), Νταβίδ Σίλβα, Μπερνάρντο Σίλβα, Στέρλινγκ, Αγκουέρο (89' Γκαμπριέλ Ζεζούς).

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x