Αγγλία

Παράτησε τη Γιουνάιτεντ, ξέχασαν πως υπάρχει, έγινε συμπαίκτης του Λάμπαρντ και τώρα… έρχεται!

Η τύχη ευνοεί τους τολμηρούς, λένε. Και ο Τζακ Χάρισον τόλμησε. Στα 13 του, παράτησε τη Γιουνάιτεντ, πέρασε τον Ατλαντικό, για να επιστρέψει επτά χρόνια μετά στην Αγγλία, έτοιμος για το… μπαμ!

Αν μη τι άλλο, θέλει θάρρος να γυρίσεις την πλάτη σου σε κοτζάμ Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στα 13 σου και να ταξιδέψεις 5.000 μίλια(!), για να «χτίσεις» μια ποδοσφαιρική καριέρα.

Αυτό ακριβώς, όμως, έκανε ο Τζακ Χάρισον και η επιλογή του (της οικογένειάς του, βασικά) αποδεικνύεται, επτά χρόνια, μετά εξαιρετική.

Ο 20άχρονος Άγγλος κλήθηκε για πρώτη φορά στην Κ21 της χώρας του για τα παιχνίδια με Σκωτία και Ανδόρα και στο Νησί ασχολούνται τις τελευταίες μέρες με τον πιτσιρικά, ο οποίος -γράφουν πως- έρχεται, έτοιμος για το… μπαμ!

inner
Η Daily Mail, πιο συγκεκριμένα, κάνει μια αναδρομή στα τελευταία επτά χρόνια της ζωής τού Χάρισον, σημειώνοντας πως ήταν ακόμη έφηβος όταν αποφάσισε να παρατήσει τη σπουδαία ακαδημία των «κόκκινων διαβόλων» για χάρη της ιδιωτικής σχολή Berkshire, στη Μασαχουσέτη.

Και πράγματι, δεν το κάνεις εύκολα αυτό…

Αλλά «τού βγήκε», όπως φαίνεται.

Έχοντας γεννηθεί μόλις έναν χρόνο μετά τον Μάρκους Ράσφορντ (το 1996), ο Τζακ Χάρισον πρόλαβε και έπαιξε σε κάποια παιχνίδια μαζί με το μεγάλο ταλέντο της Γιουνάιτεντ και της εθνικής Αγγλίας. Είδε πολλούς συμπαίκτες του, δε, να προβιβάζονται στην πρώτη ομάδα, όπως και αρκετούς να αποτυγχάνουν και να «το κόβουν».

Η μητέρα του, λοιπόν, Ντέμπι, ανησυχώντας για το μέλλον του, καθώς -για να μην ξεχνιόμαστε- μια… χούφτα ανθρώπων ζει, τελικά, από το ποδόσφαιρο, πρότεινε στον έφηβο, τότε, γιο της να μετακομίσουν στην Αμερική.

inner
«Ήταν μια σκληρή απόφαση, στην ηλικία των 13 ετών, αλλά είχα πολύ πίστη στη μαμά μου και σε αυτό που μου παρουσίασε», δήλωσε στην Telegraph ο Χάρισον το 2016.

Η αλλαγή ήταν, όντως, σκληρή. Ένα παιδί του βρετανικού Βορρά σε μία ιστορική πολιτεία των… αχανών ΗΠΑ. Ο Χάρισον, παρ' όλα αυτά, τα πήγε περίφημα από την αρχή, κερδίζοντας το βραβείο Gatorade National Boys Player of the Year και μαζί, μια θέση στο Πανεπιστήμιο του Wake Forest!

Την ώρα, όμως, που στην Αμερική «έφτιαχνε» ολοένα και περισσότερο το όνομά του (ως εξτρέμ), στην Αγγλία ουδείς γνώριζε, ως τον Ιανουάριο του 2016, μάλιστα, ακόμη και για την ύπαρξή του! Τότε, ο Βρετανός έγινε το Νο. 1 του draft για τη Chicago Fire, πριν η New York City τον… αρπάξει, δίνοντας χρήματα και το δικό της Νο. 4 στην ομάδα από το Σικάγο.

inner
Αυτό ήταν…

Ο πιτσιρικάς άρχισε ξαφνικά να προπονείται παρέα με τους Αντρέα Πίρλο, Νταβίντ Βίγια και φυσικά, τον Φρανκ Λάμπαρντ! Το ντεμπούτο του στο MLS ήρθε τον Μάιο του 2016 και μάλιστα, στο τοπικό ντέρμπι ενάντια στους Red Bulls και σήμερα, έπειτα από δύο χρόνια στη Νέα Υόρκη, μετράει 56 συμμετοχές και 14 γκολ, σε όλες τις διοργανώσεις, όντας βασικός και αναντικατάστατος!

«Πριν από μερικά χρόνια, θα σκεφτόμουν τι θα συνέβαινε αν είχα μείνει στη Γιουνάιτεντ, αλλά, τώρα, δεν στεναχωριέμαι. Είμαι ευτυχής που βρίσκομαι εδώ, παίζοντας με αυτούς τους παίκτες», είχε δηλώσει, νωρίτερα, φέτος, σε άλλη συνέντευξή του.

Ο… πολύς Φράνκ Λάμπαρντ, μάλιστα, είπε για τον μικρό, μόλις τον περασμένο Ιούλιο: «Έρχονται μεγάλα πράγματα για αυτόν. Έχει μια φυσική ικανότητα με την μπάλα. Μερικοί παίκτες ξέρουν πότε να περάσουν, πότε να στρίψουν, αλλά και μια φυσική ικανότητα να ξεπερνούν τους ανθρώπους του παρελθόντος… Εκτός αυτού, είναι ταπεινός και πολύ καλό παιδί. Θέλει να μάθει, να εργάζεται σκληρά κάθε εβδομάδα!

inner
Είναι ένα πραγματικό ''όπλο'' για μας τώρα (σ.σ. στην Αγγλία) και έχει όλα όσα θέλει μπροστά του. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία πως έχει την ποιότητα για να παίξει στην Ευρώπη. Αλλά εξαρτάται από το πόσο το θέλει. Αυτός θα αποφασίσει πού και σε ποιο επίπεδο θα αγωνιστεί
».

Ένας άλλος θρύλος του παγκόσμιου ποδοσφαίρου, ο προπονητής τού Τζακ Χάρισον στη New York City, Πατρίκ Βιεϊρά, στάζει, επίσης, μέλι για τον παίκτη του: «Έχω δει πολλούς 18άρηδες με δυνατότητες και ο Τζακ είναι ο τελευταίος».

Σε αντίθεση με τη… μαμά πατρίδα του, δηλαδή, όπου τώρα αρχίζει να τον γνωρίζει, στην Αμερική άπαντες έχουν να πουν μόνο καλά λόγια για τον ποδοσφαιριστή και άνθρωπο Τζακ Χάρισον, ο οποίος, άλλωστε, είναι και εξαιρετικά δημοφιλής. Στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram, δε, υπάρχουν δεκάδες φωτογραφίες που το αποδεικνύουν. Την περασμένη άνοιξη, μάλιστα, έγινε και ντοκιμαντέρ για αυτόν(!), που καταγράφει το ταξίδι του στις ΗΠΑ, με τίτλο ''Jack Harrison: Road to City''.

inner
Η παρθενική κλήση του στα «νεαρά λιονταράκια» έρχεται τη στιγμή που οι ΗΠΑ βλέπουν στο πρόσωπό του τον νέο ηγέτη της ποδοσφαιρικής εθνικής τους ομάδας. Άλλωστε, ο Τζακ Χάρισον ποτέ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να αγωνιστεί για τη χώρα όπου ανδρώθηκε (γενικώς και όχι μόνο ποδοσφαιρικά), όπως και ποτέ δεν σταμάτησε να εκφράζει τη μεγάλη του επιθυμία να φορέσει τη φανέλα της Αγγλίας.

Μπορεί, λοιπόν, να ξεκινάει, ως… λιονταράκι, αλλά ο Τζακ Χάρισον έχει όλα τα φόντα να γίνει… λιοντάρι!







Επιμέλεια: Νίκος Ράλλης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x