Γαλλία

Παρί Σεν Ζερμέν: Επιστρέφουν οι Ultras

Μετά από αποχή πέντε ετών, το οργανωμένο τμήμα των οπαδών της Παρί Σεν Ζερμέν επιστρέφει στις κερκίδες του «Παρκ ντε Πρενς».

Το πιο δυναμικό κομμάτι των οπαδών της ομάδας του Παρισιού, είχε μπει στο περιθώριο μετά από καταγγελίες και συμμετοχή σε επεισόδια, μετά όμως από την αναδιοργάνωσή του, πέντε χρόνια μετά, επιστρέφει στις εξέδρες του γηπέδου της Παρί.

Τέταρτη θέση στον βαθμολογικό πίνακα, τέσσερις βαθμούς πίσω από τη Νις του Μάριο Μπαλοτέλι. Κριτική για το στυλ παιχνιδιού που εφαρμόζει ο Γιουνάι Έμερι. Η Παρί Σεν Ζερμέν χρειάζεται στήριξη για να επιστρέψει στην κορυφή, ακόμα και στις κερκίδες.

Έτσι, αύριο, για τον αγώνα εναντίον της Μπορντό, οι ultras επιστρέφουν. Είναι μία σημαντική κίνηση, καθώς οι οργανωμένοι οπαδοί της ομάδας είχαν εξαιρεθεί από το κοινό το οποίο είχε τη δυνατότητα να προμηθευτεί εισιτήριο εδώ και πέντε χρόνια, μετά από συγκρούσεις, διαφωνίες και διαμαρτυρίες με τον πρόεδρο του συλλόγου Αλ Κελαϊφί, που αποφάσισε να δώσει μία δεύτερη ευκαιρία στους οπαδούς που σχετίζονται με βίαιες επιθέσεις στο Παρκ ντε Πρενς και στο περίβολο χώρο.

Τον τελευταίο χρόνο, οι ίδιοι οι οπαδοί, μπήκαν σε διαδικασία ανασύστασης, θέτοντας σαφείς κανόνες για την καταπολέμηση της βίας και του ρατσισμού, με μοναδικό στόχο να «ζεσταίνουν» την ατμόσφαιρα του γηπέδου που από το 2011 είχε χάσει την «ψυχή» του, έχοντας μετατραπεί σε καθιστικό, ασφαλές για οικογένειες, μερικές φορές παθιασμένο, δίχως όμως κόλλημα να αποδοκιμάσει με την πρώτη ευκαιρία τα είδωλα της ομάδας, όπως συνέβη πολλές φορές στο παρελθόν με τον Ιμπραΐμοβιτς και πρόσφατα με τον αρχηγό Σίλβα.

Τα επεισόδια βίας που είχαν προηγηθεί της πώλησης του συλλόγου, ανάγκασαν σε έναν «σκούπισμα» των ταραχοποιών στοιχείων, με τον ίδιο τον Σαρκοζί στη συνέχεια να προωθεί την μεταβίβαση των μετοχών στο Κατάρ, με καταλόγους ανθρώπων που αποκλείονταν από την χορήγηση εισιτηρίων, υποθέσεις που στη συνέχεια πήραν το δρόμο της δικαιοσύνης με αμφισβήτηση του μέτρου. Ο σύλλογος είχε προσπαθήσει να δώσει «ζωή» στις εξέδρες, στέλνοντας ομάδες υπαλλήλων υπηρεσίας μάρκετινγκ με πολλά τύμπανα και «φωνές», χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Από αύριο οι οπαδοί παίρνουν και πάλι θέση, ανεβάζοντας «στροφές» και δημιουργούν μία πραγματική ατμόσφαιρα γηπέδου, μπαίνοντας σε μία δοκιμαστική περίοδο κατά την οποία δεν θα γίνουν ανεκτά «ατυχήματα».

Επιμέλεια: Δημήτρης Λιαργκόβας

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x