Γαλλία

Παρί-Τουλούζ απόψε για το Σούπερ Καπ Γαλλίας

Παρί Σεν Ζερμέν και Τουλούζ διεκδικούν τον πρώτο τίτλο της χρονιάς στη Γαλλία απόψε.

Για το πρώτο τρόπαιο της σεζόν, αυτό του Σούπερ Καπ Γαλλίας, μάχονται απόψε (21:45) στο «Παρκ ντε Πρενς» η Παρί Σεν Ζερμέν με την Τουλούζ. Οι πρωταθλητές αναμετρώνται με τους Κυπελλούχους, σε έναν αγώνα που επρόκειτο να γίνει τον Αύγουστο στην Ταϊλάνδη, αλλά ματαιώθηκε λίγες εβδομάδες πριν τη διεξαγωγή του από τους διοργανωτές.

Η Παρί, ξεκάθαρο φαβορί για τον τίτλο, κατέκτησε το πρωτάθλημα για ενδέκατη φορά στην ιστορία της, ενώ η Τουλούζ στέφθηκε Κυπελλούχος για πρώτη της φορά συντρίβοντας τον Απρίλιο τη Ναντ με 5-1 στον τελικό.

Η ομάδα του Λουίς Ενρίκε ολοκλήρωσε το 2023 στο +5 από τον πλησιέστερο διώκτη στην Ligue 1 μετά τη νίκη επί της Μετς με 3-1, ενώ αντίθετα το σύνολο του Kάρλες Μαρτίνεθ μετρά μόλις μία νίκη στους τελευταίους οκτώ αγώνες της σε όλες τις διοργανώσεις από τα μέσα Νοεμβρίου και βρίσκεται στην 16η θέση, μόλις δύο βαθμούς πάνω από τη ζώνη υποβιβασμού.

Η Παρί Σεν Ζερμέν έχει 28 νίκες από τις τελευταίες 42 αναμετρήσεις μεταξύ των δύο ομάδων. Η Τουλούζ έχει κερδίσει οκτώ νίκες σε αυτό το διάστημα, ενώ έξι φορές δεν το αποτέλεσμα ανάμεσα στις δύο ομάδες ήταν ισοπαλία.

Οι Παριζιάνοι είναι πρώτοι σε κατακτήσεις Σούπερ Καπ με 11 τίτλους σε 16 εμφανίσεις στον τελικό, ενώ ακολουθεί η Λιόν με 8. Αντίθετα, η Τουλούζ στη μοναδική παρουσία της σε τελικό Σούπερ Καπ, το 1957, είχε ηττηθεί με 2-1 από τη Σεντ Ετιέν.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x