Ιταλία

Πατάει κορυφή η Μίλαν

Με την αναμέτρηση της Μίλαν απέναντι στη Τζένοα στο «Μαράσι» ανοίγει η αυλαία της 10ης, εμβόλιμης, αγωνιστικής στην Serie A, με τους «ροσονέρι» σε περίπτωση νίκης να ανεβαίνουν στην κορυφή.

Με ένα ιδιαίτερα σημαντικό παιχνίδι τόσο από πλευράς δυναμικότητας των ομάδων όσο και βαθμολογικά, αυτό μεταξύ της Μίλαν και της Τζένοα στο «Μαράσι», ανοίγει το πρόγραμμα της 10ης, εμβόλιμης, αγωνιστικής της Serie A, που δεν περιλαμβάνει το «μεγάλο» ματς αλλά πολλά κρίσιμα για τη συνέχεια της πορείας των ομάδων στο campionato.

Η αρχή γίνεται απόψε στη Γένοβα, εκεί όπου η Τζένοα υποδέχεται τη Μίλαν. Οι «ροσμπλού» μετά την ήττα από την Σαμπντόρια στο ντέρμπι της πόλης «καίγονται» για τη νίκη που θα τους δώσει βαθμολογική ανάσα. Ο σύλλογος του Μιλάνου στον αντίποδα προέρχεται από τεράστιας σημασίας νίκη απέναντι στη Γιουβέντους που τον έφερε στο μείον δύο από την κορυφή και σε περίπτωση που μετά το τελευταίο σφύριγμα της λήξης έχει εξασφαλίσει τους τρεις βαθμούς θα βρεθεί, έστω και προσωρινά, στην κορυφή του campionato.

Στα αγωνιστικά μοναδική απουσία για τον τεχνικό των γηπεδούχων Γιούριτς αποτελεί ο Γκακπέ, με τους Παβολέτι και Οκάμπος να τίθενται και πάλι στη διάθεσή του, με τους Νίνκοβιτς και Ριγκόνι να πλαισιώνουν τον Σιμεόνε στην γραμμή της επίθεσης. Ο Βιτσέντσο Μοντέλα αναμένεται να δώσει την ευκαίρία στον Σούσο να ξεκουραστεί επιλέγοντας στη θέση του τον Χόντα, ενώ η «έκπληξη» ακούει στο γεγονός πως ο Πόλι θα χρησιμοποιηθεί σε θέση δεξιού μπακ, αφού ο Άμπατε πρέπει να πάρει ανάσες και ο Καλάμπρια είναι τραυματίας, όπως επίσης και οι Μπερτολάτσι, Φερνάντεζ και Αντονέλι.

Οι υπόλοιποι αγώνες διεξάγονται αύριο με κοινή ώρα έναρξης αλά «Champions League» (21:45). Η πρωτοπόρος Γιουβέντους αντιμετωπίζει την Σαμπντόρια στο «Stadium» του Τορίνο και ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι θα αφήσει στον πάγκο τον Τζιανλουίτζι Μπουφόν με τον Νέτο να υπερασπίζεται την εστία των «μπιανκονέρι». Το επιθετικό δίδυμο θα αποτελείται από τους Ιγκουαΐν και Μάντζουκιτς μιας και οι Ντιμπάλα, Πιάτσα έχουν τεθεί εκτός λόγω τραυματισμού, ενώ μοναδική εναλλακτική επιλογή στον πάγκο της «Μεγάλης Κυρίας» θα αποτελεί ο νεαρός Κιν. Ο Τζόρτζο Κιελίνι προπονήθηκε κανονικά θα βρίσκεται όμως στον πάγκο. Στους φιλοξενούμενους που είναι με την ψυχολογία στα ύψη μετά την νίκη επί της Τζένοα, ο Τζιαμπάολο συνεχίζει να μην μπορεί να υπολογίζει στους Βιβιάνο (βασικός τερματοφύλακας), Πάβλοβιτς και Καρμπονέρο, με τους Παλόμπο και Πραέ να παίρνουν τις θέσεις τον Σιλβέστρε και Μπαρέτο αντίστοιχα.

Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει το παιχνίδι των «Ευρωπαίων» Σασουόλο- Ρόμα, καθώς οι «νεροβέρντι» είναι ιδιαιτέρως δυνατοί στην έδρα τους, με τους παίκτες του Λουτσιάνο Σπαλέτι να έχουν μπει σε τροχιά διεκδίκησης του πρωταθλήματος και να μην θέλουν να χάσουν την επαφή τους με την κορυφή. Ο Μπεράρντι παραμένει εκτός για τους γηπεδούχους με τους Λιρόλα και Ρίτσι να ξεκινούν από το πρώτο λεπτό, ενώ στους «τζιαλορόσι» οι Βερμάλεν, Περότι, Πέρες και Μάριο Ρουί δεν είναι σε θέση να αγωνιστούν, με τον Έμερσον να αντικαθιστά του Χουάν Χεσούς στα αριστερά και τους Ελ Σαράουι, Ναϊνγκολάν και Σαλάχ να αγωνίζονται στην πλάτη του αναγεννημένου Τζέκο.

Στο «San Siro» η Ίντερ, στο τελευταίο πιθανότατα παιχνίδι του Φρανκ Ντε Μπουρ στον πάγκο των «νερατζούρι», συναντά την Τορίνο του Σίνισα Μιχαΐλοβιτς που στοχεύει στη νίκη. Ζητείται αντίδραση για την ομάδα του Μιλάνου που προέρχεται από τρεις ήττες στο campionato (και μάλιστα με το ίδιο σκορ 1-2), ενώ η «Γκρανάτα» θέλει να κάνει το βήμα παραπάνω. Γρίφος η ενδεκάδα των γηπεδούχων με μοναδικό παίκτη που δεν υπολογίζεται να είναι ο Μεντέλ αφού στον Χιλιανό επιβλήθηκε τιμωρία τριών αγωνιστικών για χτύπημα στον Κούρτιτς που διαπιστώθηκε μέσω της χρίσης video. Με όλα της τα «όπλα» η «Τόρο» πηγαίνει για το τρίποντο.

Η Νάπολι δίχως επιθετικό, αφού ο Χάμσικ είναι τραυματίας και ο Γκαμπιαντίνι τμωρημένος, υποδέχεται την Έμπολι, με τον Μέρτενς να αναλαμβάνει ρόλο «ψεύτικου 9», ενώ στους Τοσκανούς οι οποίοι πήραν έναν βαθμό απέναντι στην Κιέβο που τους έφερε την απαιτούμενη ηρεμία, οι Πουτσαρέλι- Μακαρόνε θα είναι το επιθετικό δίδυμο αφού ο Τζιλαρντίνο επανέρχεται μεν, παρακολουθώντας όμως τουλάχιστον την έναρξη του παιχνιδιού από τον πάγκο.

Στο «Ολίμπικο » της Ρώμης η Λάτσιο, μετά την εξαιρετική εκτός έδρας εμφάνιση με την Τορίνο, υποδέχεται την Έμπολι. Ο Μπίλια αναρρώνει γρήγορα είναι όμως ακόμα εκτός. Ο Ραντού επιστρέφει στην ενδεκάδα με τον Σιμόνε Ιντζάγκι να παρατάσσει 4-3-3 και τους Ιμόμπιλε, Κεϊτά και Φελίπε Άντερσον στην γραμμή κρούσης. Με αλλαγές οι Σάρδοι θα προσπαθήσουν χωρίς άγχος για το καλύτερο αποτέλεσμα.

Στα υπόλοιπα ματς η Φιορεντίνα αφού φιλοδώρησε με πέντε γκολ την Κάλιαρι την Κυριακή, υποδέχεται την ουραγό Κροτόνε, με τον Πάουλο Σόουζα να διατηρεί το 4-2-3-1 και την ίδια σύνθεση με την εκτός έδρας αναμέτρηση κόντρα στους «ροσομπλού». Παλέρμο και Ουντινέζε συγκρούονται στην Σικελία σε ένα σημαντικό παιχνίδι για αμφότερες όσον αφορά τους στόχους της σεζόν, ενώ στη Βερόνα η Κιέβο υποδέχεται την Μπολόνια με απόντες για τους γηπεδούχους τους Κάστρο και Σέζαρ, ενώ ο Ντέστρο δεν θα είναι στη διάθεση του Ντοναντόνι για ένα ακόμα παιχνίδι. Στο «Αντριάτικο» τέλος η Πέσκάρα φιλοξενεί την Αταλάντα η οποία προέρχεται από τη μεγάλη εντός έδρα νίκη κόντρα στην Ίντερ θέλοντας να συνεχίσει τις επιτυχίες.

Συνοπτικά το πρόγραμμα της 10ης αγωνιστικής:

Τρίτη 25/10

Τζένοα- Μίλαν 21:45

Τετάρτη 26/10 (Κοινή ώρα έναρξης στις 21:45)

Γιουβέντους- Σαμπντόρια
Νάπολι- Έμπολι
Ίντερ- Τορίνο
Σασουόλο- Ρόμα
Λάτσιο- Κάλιαρι
Κιέβο- Μπολόνια
Παλέρμο- Ουντινέζε
Φιορεντίνα- Κροτόνε
Πεσκάρα- Αταλάντα

Η επόμενη αγωνιστική (11η):

Σάββατο 29/10

Μπολόνια- Φιορεντίνα 19:00
Γιουβέντους- Νάπολι 21:45

Κυριακή 30/10

Αταλάντα- Τζένοα 13:30
Κροτόνε- Κιέβο 16:00
Έμπολι- Ρόμα 16:00
Λάτσιο- Σασουόλο 16:00
Μίλαν- Πεσκάρα 16:00
Σαμπντόρια- Ίντερ 21:45

Δευτέρα 31/10

Ουντινέζε- Τορίνο 20:00
Κάλιαρι- Παλέρμο 22:00

Επιμέλεια: Δημήτρης Λιαργκόβας

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x