Ιταλία

Πέφτει η αυλαία στη Serie A, «μάχες» για δεύτερη θέση και παραμονή

Η τελευταία αγωνιστική του campionato κάθε άλλο παρά αδιάφορη είναι, καθώς πολλά μπορεί να αλλάξουν τόσο στις «ευρωπαϊκές» θέσεις, όσο και σε αυτές που εξασφαλίζουν την παραμονή.

Στην τελευταία αγωνιστική του campionato, πολλά είναι τα «μέτωπα» που παραμένουν ανοιχτά! Η Ρόμα και η Νάπολι παίζουν την δεύτερη θέση, Λάτσιο και Αταλάντα το καλύτερο πλασάρισμα, ενώ Κροτόνε και Έμπολι «μάχονται» για την παραμονή στην κορυφαία κατηγορία του calcio. Ξεχωριστή στιγμή το «αντίο» του Φραντσέσκο Τότι στην ενεργό δράση.

Μία αγωνιστική τα παιχνίδια της οποίας ήταν προγραμματισμένα να διεξαχθούν με κοινή ώρα έναρξης, τα διαφορετικά «μέτωπα» που υπάρχουν ωστόσο επέτρεψαν το «σπάσιμο» σε δύο ημέρες με διαφορετικές ώρες.

Η πρώτη σέντρα της 38ης «στροφής» της Serie A γίνεται το απόγευμα του Σαββάτου. Στο Μπέργκαμο η Αταλάντα υποδέχεται την Κιέβο Βερόνα ψάχνοντας τη νίκη που θα της επιτρέψει, έστω και με αγώνα περισσότερο, να προσπεράσει τη Λάτσιο, ενώ την ίδια ώρα η νταμπλούχος Γιουβέντους, εν όψει του τελικού του Champions League με τη Ρεάλ Μαδρίτης, θα παραταχθεί με πολλές αλλαγές στη σύνθεσή της στην έδρα της Μπολόνια.

Την Κυριακή, μοναδικό παιχνίδι σε τυπική ώρα campionato (16:00) είναι αυτό της Ευρωπαίας μετά από τρία χρόνια Μίλαν που φιλοξενείται στη Σαρδηνία από την Κάλιαρι. Δύο αναμετρήσεις στις επτά, η μία στη Γένοβα (Σαμπντόρια- Νάπολι) και η άλλη στο «Ολίμπικο» της Ρώμης, εκεί όπου ο «capitano» Φραντσέσκο Τότι θα αγωνιστεί για τελευταία φορά στην καριέρα του στον αγώνα της αγαπημένης του Ρόμα απέναντι στη Τζένοα.

Πέντε ματς σε ώρα Champions League, τα τελευταία της αγωνιστικής σεζόν, ρίχνουν την αυλαία, με τα βλέμματα να είναι καρφωμένα στη Νότιο Ιταλία και συγκεκριμένα στη Καλαβρία και στη Σικελία για τα παιχνίδια Κροτόνε- Λάτσιο και Παλέρμο- Έμπολι αντίστοιχα που κρίνουν την παραμονή, με μόνο μία εκ των Κροτόνε και Έμπολι να μπορεί να πανηγυρίσει μετά την ολοκλήρωση των αναμετρήσεων.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 38ης αγωνιστικής:

Σάββατο 27/5

Αταλάντα- Κιέβιο Βερόνα 19:00
Μπολόνια- Γιουβέντους 19:00

Κυριακή 28/5

Κάλιαρι- Μίλαν 16:00
Ρόμα- Τζένοα 19:00
Σαμπντόρια- Νάπολι 19:00
Κροτόνε- Λάτσιο 21:45
Φιορεντίνα- Πεσκάρα 21:45
Ίντερ- Ουντινέζε 21:45
Παλέρμο- Έμπολι 21:45
Τορίνο- Σασουόλο 21:45

Δημήτρης Λιαργκόβας

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x