Γενικά

Πελέ: «Σε αυτή την ομάδα θα έπαιζα σήμερα»

Το σύλλογο που θα επέλεγε να αγωνιστεί αν ήταν ακόμα ποδοσφαιριστής αποκάλυψε ο Πελέ, στο περιθώριο της παρουσίασης ταινίας για τη ζωή του. «Κορυφαίος στον κόσμο ο Μέσι», ανέφερε.

Σκόραρε στην καριέρα του περισσότερα περισσότερα από 1.200 γκολ, έγινε γνωστός παγκοσμίως χωρίς καν να αγωνιστεί στην Ευρώπη, κατέκτησε με την εθνική Βραζιλίας τρία Παγκόσμια Κύπελλα και έλαβε τόσο κατά τη διάρκεια της καριέρας του όσο και μετά την απόσυρσή από την ενεργό δράση, δεκάδες σημαντικά ατομικά βραβεία.

Συμφωνείτε ή διαφωνείτε με τα λεγόμενά του, οι απόψεις του Πελέ έχουν βαρύνουσα σημασία και κάθε τι που λέει, γίνεται αντικείμενο σχολιασμού. Αυτό, θα γίνει και τώρα...

Ο Βραζιλιάνος θρύλος μίλησε στο περιθώριο της παρουσίασης της ταινίας «Πελέ, η γέννηση ενός θρύλου» στο Μιλάνο και απάντησε χωρίς περιστροφές, όταν κλήθηκε να επιλέξει την ομάδα που θα αγωνιζόταν σήμερα, αν ήταν εν ενεργεία ποδοσφαιριστή.

«Αν μπορούσα να επιλέξω, θα έπαιζα στην Μπαρτσελόνα. Οι ποδοσφαιριστές αυτής της ομάδας διασκεδάζουν παίζοντας ποδόσφαιρο και αυτό είναι πραγματικά όμορφο», είπε ο 75χρονος πλέον Πελέ, που ξεχώρισε τον Μέσι ως τον κορυφαίο παίκτη της εποχής του.

«Ο Μέσι είναι ο μεγαλύτερος, ο κορυφαίος όλων. Είναι ο αγαπημένος μου παίκτης. Δεν μπορώ να τον συγκρίνω με τον Κριστιάνο, καθώς η θέση που αγωνίζονται και τα αγωνιστικά τους χαρακτηριστικά, είναι παντελώς διαφορετικά», τόνισε.

Ο Πελέ δεν δίστασε στη συνέχεια να κριτικάρει για μια ακόμα φορά τον Νεϊμάρ, αναφέροντας πως «είναι καλός, αλλά έχουν υπάρξει παίκτες που ήταν 50 φορές καλύτεροι από αυτόν. Για παράδειγμα ο Βασκονσέλος, που ήταν συμπαίκτης μου στην Σάντος. Στις μέρες μας υπάρχουν πολλοί ταλαντούχοι παίκτες από τη μέση και μπροστά, ελάχιστοι όμως αμυντικοί».

Τέλος, όταν ρωτήθηκε για τον... Ιταλό Πελέ, απάντησε δίχως δεύτερη σκέψη: «Ο Φραντσέσκο Τότι»!

Επιμέλεια: Μάρκος Κατριτζιδάκης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x