Ελλάδα

Πέμπτη επέτειος από τον θάνατο του Αντεφέμι

Πέντε χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από τον απρόσμενο χαμό του Ολουμπάγιο Αντεφέμι στον περιφερειακό της Καβάλας στην Εγνατία Οδό. Το sportfm.gr θυμάται τον Νιγηριανό αμυντικό της Ξάνθης...

Πέντε χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από μια τραγική ημέρα για τον ελληνικό αθλητισμό.

Σαν σήμερα το 2011, ο Ολουμπάγιο Αντεφέμι έχασε την ζωή του στον περιφερειακό της Καβάλας στην Εγνατία Οδό και το sportfm.gr θυμάται τον Νιγηριανό αμυντικό της Ξάνθης...

Από την Νιγηρία στο Ισραήλ

Γεννήθηκε στις 13 Αυγούστου του 1985 στη μεγαλύτερη σε πληθυσμό πόλη της Νιγηρίας και δεύτερη πιο πυκνοκατοικημένη σε όλη την Αφρική, το Λάγος. Μια από τις λιγοστές διεξόδους για τα παιδιά ήταν και είναι το ποδόσφαιρο, με τον Αντεφέμι να εντάσσεται σε ηλικία 15 ετών στις ακαδημίες της Bendel Insurance, όπου συνυπήρξε με τους Ουίλσον Ορούμα (τη σεζόν 2009-10 αγωνίστηκε στην Καβάλα), Ιφεάνι Ουντέζε (πέρασε από Καβάλα, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ) και τον ευρύτερα γνωστό Πίτερ Οντεμβίγκι της Μπρίστολ Σίτι.

inner

Την σεζόν 200-01 έφθασε ως την πρώτη σεζόν, έκανε λίγες συμμετοχές και την επόμενη χρονιά μεταγράφηκε στην Delta Force, όπου καθιερώθηκε στο βασικό σχήμα. Ο υποβιβασμός της το 2003, όμως, τον ανάγκασε να αναζητήσει αλλού το ποδοσφαιρικό του μέλλον και «άνοιξε τα φτερά» του για το Ισραήλ. Οι εμφανίσεις του με την Χάποελ Ιερουσαλήμ ήταν εξαιρετικές, με αποτέλεσμα να κληθεί στην εθνική Κ20 και να αποτελέσει μέλος -και βασικό στέλεχος της ενδεκάδας- της ομάδας που έφθασε ως τον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου Κ20 το 2005.

inner

Ακολούθησαν κατά σειρά Χάποελ Τελ Αβίβ (2005-06), Χάκοα Ραμάτ Γκαν (2006-07) και Χάποελ Μπνέι Λοντ (2007-08), χωρίς ωστόσο να καταφέρνει να στεριώσει κάπου. Παρ' όλα αυτά βρέθηκε με την Νιγηρία στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου το 2008, έφθασε πάλι ως τον τελικό (τον έχασε πάλι από την Αργεντινή) και εξαργύρωσε τις καλές του εμφανίσεις με μια μεταγραφή στην Ραπίντ Βουκουρεστίου. Αποχώρησε μυστηριωδώς τον Ιανουάριο του 2009 με προορισμό την Αυστρία και την Άλταχ, την φανέλα της οποίας όμως δεν φόρεσε σε κανένα επίσημο ματς.

inner

Η πρόταση της Ξάνθης

Αν και σε συλλογικό επίπεδο έβλεπε την καριέρα του να πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο, στις 29 Μαΐου του 2009 κλήθηκε στην Νιγηρία για το φιλικό με την Γαλλία, φορώντας για πρώτη φορά την φανέλα της εθνικής ανδρών. Το καλοκαίρι του ίδιου έτους διεκδίκησε την ελευθέρας του από την υποβιβασμένη Άλταχ (οι αυστριακοί πήγαν την απόφαση στα δικαστήρια αλλά δεν κατάφεραν να αποτρέψουν την αποχώρησή του) και υπέγραψε στην νεοφώτιστη Μπουλόν. Η «κατάρα» του υποβιβασμού τον ακολούθησε και στην Γαλλία, ο Αντεφέμι έμεινε ελεύθερος από την Μπουλόν το 2010 και τον Ιούλιο αποδέχθηκε την πρόταση του Ξάνθης.

inner

Πέθανε ενώ πήγαινε διευθετήσει τις λεπτομέρειες του γάμου του

Οι 24 εμφανίσεις και τα 2 τέρματά του σε 1.774 λεπτά συμμετοχής στο πρωτάθλημα και η 1 συμμετοχή του στα 120 λεπτά κόντρα στον Εθνικό Αστέρα, έμελλε να είναι οι τελευταίες ποδοσφαιρικές του παραστάσεις. Το πρωί της 18ης Απριλίου του 2011 και ενώ προορισμός του ήταν η Νιγηρία όπου θα πήγαινε να τακτοποιήσει κάποιες διαδικασίες για τον γάμο με την κοπέλα του, έχασε την ζωή του μετά από τροχαίο δυστύχημα στον περιφερειακό της Καβάλας στην Εγνατία Οδό. Πιο συγκεκριμένα, λίγο μετά τις 9 το πρωί, στο 162ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης - Καβάλας - Ξάνθης, έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου του λόγω της ολισθηρότητας του δρόμου με αποτέλεσμα αυτό να ξεφύγει από τον πορεία του και να ανατραπεί. Δεν φορούσε ζώνη και έχασε ακαριαία την ζωή του, σε ηλικία μόλις 26 ετών.

Χθες, πριν την αναμέτρηση με τον ΠΑΣ Γιάννενα η Ξάνθη κατάθεσε ανθοδέσμη τιμώντας την μνήμη του, ενώ κρατήθηκε και ενός λεπτού σιγή.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x