Stoiximan Super League

Περιμένει πολλά ο Μαρτίνς από το δίδυμο Φορτούνη – Νάτχο

Ο Χριστόφορος Ευαγγελάτος γράφει στο sport-fm.gr για την συνύπαρξη Φορτούνη – Νάτχο στην βασική εντεκάδα του Ολυμπιακού.

Του Χριστόφορου Ευαγγελάτου

Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει σε λίγες ώρες εκτός έδρας τον Πανιώνιο, σ’ ένα παιχνίδι με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον, καθώς οι ερυθρόλευκοι θέλουν να εκμεταλλευτούν το αποτέλεσμα του χθεσινού ντέρμπι ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ.

Οι ερυθρόλευκοι θα μείνουν μόνοι στην κορυφή της βαθμολογίας αν πάρουν τους τρεις βαθμούς στη Νέα Σμύρνη αλλά το σίγουρο είναι πως η αποστολή των πειραιωτών μόνο εύκολη δεν μπορεί να χαρακτηριστεί.

Πάμε όμως να δούμε ένα στοιχείο του παιχνιδιού που έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον και αφορά την συνύπαρξη Φορτούνη – Νάτχο στην βασική εντεκάδα του Ολυμπιακού. Οι πληροφορίες λοιπόν αναφέρουν ότι ο Μαρτίνς θα χρησιμοποιήσει τον Ισραηλινό μέσο στην βασική εντεκάδα στον αγώνα με τον Πανιώνιο.

Αυτό σημαίνει ότι οι ερυθρόλευκοι θα έχουν στο αρχικό τους σχήμα δύο μέσους που μπορούν να προσφέρουν πολλά στο δημιουργικό κομμάτι του παιχνιδιού.

Κι αυτό είναι κάτι που το είχε αρκετό καιρό στο μυαλό του ο προπονητής των ερυθρόλευκων και τώρα κρίνει πως είναι η κατάλληλη στιγμή για να το
δοκιμάσει.

Η αλήθεια λοιπόν είναι ότι ο Πορτογάλος τεχνικός του Ολυμπιακού ποντάρει πολλά στην συνύπαρξη των δύο σπουδαίων αυτών ταλαντούχων μέσων.

Περιμένει πολλά σε ότι αφορά την καλή κυκλοφορία μπάλας αλλά και την γρήγορη επιθετική ανάπτυξη προκειμένου να βρει τρόπους η ομάδα του Πειραιά να διασπάσει την άμυνα των κυανέρυθρων. Επίσης ο Μαρτίνς θεωρεί πως ο Νάτχο θα βοηθήσει σημαντικά τον Ολυμπιακό να «χτίσει» επιθέσεις με καλή πρώτη πάσα πίσω από την μεσαία γραμμή κι αυτό είναι ένα σημαντικό στοιχείο στο οποίο θέλει να δει πράγματα ο Πορτογάλος τεχνικός.

Επίσης με την επιλογή του Νάτχο στο αρχικό σχήμα, ο Μαρτίνς θέλει να δει τον Φορτούνη να κερδίζει μέτρα στον αγωνιστικό χώρο και να παίζει πιο κοντά στην περιοχή του Πανιωνίου. Να είναι δηλαδή λίγο πιο πίσω από τον Γκερέρο που θα είναι (εκτός απροόπτου) ο σέντερ φορ των πειραιωτών στο σημερινό ματς.

Με την κοινή παρουσία Φορτούνη – Νάτχο στην βασική εντεκάδα, ο Ολυμπιακός αποκτά έναν ακόμα πόλο δημιουργίας στο παιχνίδι του, βάζοντας πιο δύσκολα στο αμυντικό πλάνο του Πανιωνίου. Και είναι πολύ σημαντικό να έχει «φρέσκα» πόδια στην μεσαία γραμμή η ομάδα του Πειραιά κι απ’ αυτή την άποψη ο Πέδρο Μαρτίνς αισθάνεται πολύ άνετα έχοντας πληθώρα επιλογών.

Θα πρέπει επίσης να σημειωθεί ότι θα είναι πολύ μεγάλη υπόθεση για τους πειραιώτες να βγάλει ο Ισραηλινός μέσος το πάθος που είχε το διάστημα που έπαιξε εναντίον του Αστέρα, πετυχαίνοντας στο 92’ και το γκολ που χάρισε στους ερυθρόλευκους τους τρεις βαθμούς της νίκης.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x