Stoiximan Super League

Περιμένει Τσίπρα και τρόικα ο Γιαννακόπουλος

Το μπαλάκι πλέον δεν είναι στα χέρια του Δημήτρη Γιαννακόπουλου, που περιμένει αποφάσεις αρχικά από την κυβέρνηση και την έγκριση της τρόικας.

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος επιβεβαίωσε χθες με κάθε επισημότητα το σχέδιό του που θα αλλάξει επίπεδο τον Παναθηναϊκό και θα στεγάσει όλα τα τμήματά του με την αναμόρφωση του ΟΑΚΑ. Η πολυσέλιδη πρόταση που έχει κάνει από τις αρχές του χρόνου με συμμάχους τρία πανίσχυρα ξένα funds είναι ήδη στα χέρια της κυβέρνησης και το μπαλάκι περνά πλέον στη δική της πλευρά.

Το πρώτο και πιο σημαντικό βήμα που πρέπει να γίνει αφορά την έγκριση από την τρόικα για την εξαίρεση του ΟΑΚΑ από το χαρτοφυλάκιο του Υπερταμείου. Η κυβέρνηση καλείται ουσιαστικά να πείσει την τρόικα πως θα αξιοποιήσει καλύτερα τις εγκαταστάσεις, με βασικό επιχείρημα ότι το ποσό 1,1 δισ. ευρώ (ίσως και μεγαλύτερου) που προτίθενται να επενδύσουν ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος και οι συνεργάτες του μπορεί να δώσει νέα «ζωή» σε ένα τεράστιο αθλητικό συγκρότημα που μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες έχει περιορισμένη χρήση και πανάκριβη συντήρηση. Υπάρχει αισιοδοξία πως η τρόικα θα πειστεί πως το συγκεκριμένο πρότζεκτ είναι πολύ πιο συμφέρον τόσο για το δημόσιο ταμείο, όσο και για επενδύσεις που έχει ανάγκη η χώρα.

Άμεσα, ενδεχομένως και σήμερα, θα γίνει συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον υφυπουργό Αθλητισμού, Γιώργο Βασιλειάδη, για να προχωρήσει το θέμα, ενώ ακόμη πιο κρίσιμο θα είναι το επικείμενο ραντεβού παρουσία της εκτελεστικής διευθύντριας του Υπερταμείου Αποκρατικοποιήσεων, Ράνιας Αικατερινάρη και του προέδρου του εποπτικού συμβουλίου του Υπερταμείου, του Γάλλου Ζακ Λε Παπ.

Εφόσον η τρόικα ανάψει το πράσινο φως και το ΟΑΚΑ διατηρηθεί στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, ανοίγει διάπλατα ο δρόμος για τις υπόλοιπες εξελίξεις. Σε αυτή την περίπτωση το επόμενο βήμα είναι ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος και οι συνεργάτες του να συμφωνήσουν με την κυβέρνηση και τα αρμόδια υπουργεία για την ακριβή έκταση που θα παραχωρηθεί με ενοίκιο για το πρότζεκτ του «Athens Alive». Εκεί θα ξεκαθαρίσει αν θα τους παραχωρηθούν όλες οι εγκαταστάσεις ή το ΟΑΚΑ θα μοιραστεί σε «κομμάτια», με τον Παναθηναϊκό εκτός των δύο βασικών γηπέδων να παίρνει και κάποιους εμπορικούς χώρους, αλλά και την ΑΕΚ να μπορεί να μετατρέψει το Ποδηλατοδρόμιο σε έδρα του μπάσκετ, των τμημάτων της Ερασιτεχνικής και των υποδομών της.

Μόλις ξεκαθαριστεί και αυτό το ζήτημα, θα ακολουθήσει διεθνής διαγωνισμός για το ΟΑΚΑ, με τον κίνδυνο να παρουσιαστεί κάποιος (πιθανότατα ξένος) επενδυτής με περισσότερα χρήματα να είναι ορατός.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x