Stoiximan Super League

Περιμένουν και οι δύο τηλεφώνημα του Ολυμπιακού

Ο Χριστόφορος Ευαγγελάτος γράφει στο sportfm.gr για το plan b του Ολυμπιακού στο θέμα του προπονητή.

Του Χριστόφορου Ευαγγελάτου

Το plan B του Ολυμπιακού με Λεμονή και Λουτσέσκου, φαίνεται πως συγκεντρώνει πλέον αρκετές πιθανότητες καθώς οι μέρες περνούν και οι “ερυθρόλευκοι” δε βρίσκουν προπονητή από το εξωτερικό. Αυτό δε σημαίνει ότι οι ιθύνοντες της ομάδας του λιμανιού έχουν εγκαταλείψει την προσπάθεια για πρόσληψη τεχνικού από Ισπανία ή Γαλλία (κατά κύριο λόγο) αλλά οι μέχρι στιγμής εξελίξεις δεν μπορούν να χαρακτηριστούν ικανοποιητικές. Είναι πλέον ξεκάθαρο ότι ο Ολυμπιακός θα κάνει ότι περνά απ' το χέρι του για να βρει προπονητή από το εξωτερικό μέχρι την Τρίτη.

Είναι όμως επίσης δεδομένο πως αν δεν έχει συμφωνήσει με κάποιον μέσα στις επόμενες πέντε μέρες, τότε θα στραφεί σε Λεμονή ή Λουτσέσκου. Και οι δύο αυτοί τη στιγμή είναι σε διαδικασία αναμονής, περιμένοντας ένα τηλεφώνημα από τους πρωταθλητές Ελλάδος.

Ο Λεμονής έχει σίγουρα περισσότερες πιθανότητες από τον Λουτσέσκου, σε περίπτωση που τελικά οι “ερυθρόλευκοι” αποφασίσουν να προχωρήσουν μ' έναν εκ των δύο. Κι αυτό φυσικά έχει να κάνει (και) με τ΄ότι ο 57χρονος Έλληνας τεχνικός γνωρίζει καλά τι σημαίνει Ολυμπιακός. Απ' την άλλη πλευρά ο Λουτσέσκου είναι αποφασισμένος να περιμένει τους πειραιώτες και γι' αυτό το λόγο δε λέει “ναι” σε προτάσεις άλλων ομάδων.

Ξέρει πολύ καλά ο Ρουμάνος προπονητής πως αυτή τη στιγμή δεν έχει κανένα λόγο να βιαστεί. Ξέρει επίσης καλά ότι μόνο κερδισμένος μπορεί να είναι περιμένοντας τον Ολυμπιακό, ακόμα και αν τελικά οι πειραιώτες επιλέξουν άλλον προπονητή. Και μόνο που το όνομα του Λουτσέσκου έχει ακουστεί για την ομάδα του λιμανιού, είναι μεγάλη υπόθεση για τον πρώην προπονητή της Ξάνθης.

Τι έδειξε το «σκανάρισμα»

Απ' την άλλη πλευρά έχει ενδιαφέρον να σταθούμε και σε ορισμένα πράγματα για προπονητές που έχουν γραφτεί για τον Ολυμπιακό και για έναν που δε “γράφτηκε” αλλά θα ήταν ιδανική επιλογή. Ας ξεκινήσουμε από το τελευταίο.

1.Αν η Σπόρτινγκ Λισσαβόνας δεν κρατούσε τον Ζόρζε Ζεσούς, τότε ο Πορτογάλος θα προτείνονταν στον Ολυμπιακό και οι “ερυθρόλευκοι” θα μπορούσαν να κλείσουν (με 1,5 εκ.ευρώ το χρόνο) έναν πολύ καλό προπονητή. Ο Ζεσούς όμως παραμένει στα “λιοντάρια”, οπότε σας αφήσουμε τον άνθρωπο στην...ησυχία του.

2.Ο Μαουρίτσιο Πελεγκρίνο είναι όντως προπονητής που απασχόλησε “ζεστά” τον Ολυμπιακό. Και λέμε απασχόλησε γιατί όσο και αν προσπάθησαν οι “ερυθρόλευκοι” για τον Αργεντινό κόουτς της Αλαβές, κατάλαβαν πως δε θέλει να φύγει από την Ισπανία.

3.Η περίπτωση Κρίστιανσεν έχει μάλλον “καεί” εδώ κι αρκετές μέρες. “Κάποιος” που ξέρει καλά τον Δανό δεν είπε και τα καλύτερα. Για ν' ακριβολογούμε είπε την ατάκα που κάνει τη διαφορά. “Δεν θ' αντέξει την πίεση ούτε ένα μήνα...”

4.Ο Εσκριμπά ήταν επίσης μια περίπτωση που ο Ολυμπιακός θα έλεγε άμεσα “ναι”. Είχε φανεί όμως απ' τις αρχές του Μάη, πως ο Ισπανός τεχνικός είχε στο μυαλό του την παραμονή στο “κίτρινο υποβρύχιο”.

5.Για τον Τζούκιτς ο Κοβάσεβιτς έχει πολύ καλή γνώμη. Δεν έχουν όμως πολλοί άλλοι.

6.Ο Κίκε Σετιέν και ο Γκαλτιέ απασχόλησαν τους πειραιώτες και υπήρξαν επαφές, Ο Γάλλος μάλιστα θα μπορούσε να είναι σήμερα προπονητής του Ολυμπιακού. Δεν είναι όμως ...

7.Για τον Ρεμί Γκαρτν δεν μπορεί κάποιος να κατηγορήσει τους “ερυθρόλευκους”. Ο Γάλλος ήταν στον “κόσμο” του όταν έφτασε η ώρα να “πέσουν” οι υπογραφές.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x