Γερμανία

«Περίπατο» στο Ντίσελντορφ η Μπάγερν, «γκέλαρε» στο Βερολίνο η Γκλάντμπαχ!

Καθάρισε από… ημίχρονο το «διπλό» (0-4) επί της Φορτούνα η Μπάγερν Μονάχου και μείωσε στον πόντο από την πρώτη Γκλάντμπαχ που έχασε 2-0 από την Ουνιόν! «Διπλό» της Σάλκε στη Βρέμη (1-2) και τρίτη θέση

Σε… υγιεινό περίπατο μετέτρεψε το παιχνίδι με τη Φορτούνα στο Ντίσελντορφ η Μπάγερν Μονάχου, όπως φανερώνει και το τελικό 0-4 από το πρώτο κιόλας ημίχρονο της αναμέτρησης, με το οποίο ανέβηκε δεύτερη, ούσα στο -1 από την κορυφή ενώ ο Χάνσι Φλικ έκανε το 3Χ3!

Οι Βαυαροί μπήκαν δυνατά και προηγήθηκαν μόλις στο 11’, με το τρίτο φετινό γκολ του Παβάρ το πρωτάθλημα, χάρη στην τέταρτη ασίστ του Κίμιχ. Ακολούθησαν χαμένες ευκαιρίες από τους Λεβαντόφσκι-Κουτίνιο, για να έρθει… φυσιολογικά το 0-2 από την υπ’ αριθμόν τέσσερα ασίστ του Γκνάμπρι και το πρώτο τέρμα του Τολισό στη Bundesliga φέτος, στο 27ο λεπτό.

Η πρώτη… υποψία φάσης των γηπεδούχων καταγράφηκε δύο λεπτά μετά, με τον Χένινγκς, ενώ στο 31’ το δεξί δοκάρι στέρησε το γκολ από τον Γκνάμπρι. Ωστόσο, τρία λεπτά αργότερα, ο Γερμανός εξτρέμ της Μπάγερν δεν… λάθεψε και μετά από έξυπνη πάσα του Μίλερ, σκόραρε για δεύτερη συνεχόμενη αγωνιστική, πετυχαίνοντας το 0-3!

Στη συνέχεια, οι νταμπλούχοι Γερμανίας κατέβασαν ταχύτητα, η Φορτούνα προσπάθησε να πετύχει το γκολ της τιμής, αλλά και πάλι ήταν η Μπάγερν εκείνη που έφτασε πρώτη κοντά στο γκολ, με την κεφαλιά του Λεβαντόφσκι στο 65ο λεπτό. Μάλιστα, πέντε λεπτά μετά, ο Πολωνός «σέρβιρε» στον Κουτίνιο που με κοντινή προβολή διαμόρφωσε το τελικό 0-4, αφού το τέρμα του Μοράλες ακυρώθηκε για οφσάιντ του Τσίμερμαν στην αρχή της φάσης…



Μια ακόμα μεγάλη νίκη πέτυχε η Ουνιόν, που επικράτησε της πρωτοπόρου Γκλάντμπαχ με 2-0 μέσα στο Βερολίνο, πήρε την τέταρτη διαδοχικό της «τρίποντο» στη Bundesliga και έδειξε ότι ήρθε για να… μείνει! Ο Ούτζα με κεφαλιά άνοιξε νωρίς το σκορ, για να έρθει ο Άντερσον στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων και με νέα κεφαλιά, σε κενή εστία, να «γράψει» το έκτο του τέρμα στο φετινό πρωτάθλημα.



Μεγάλο «διπλό» πήρε η Σάλκε μέσα στη Βρέμη, καθώς κέρδισε με 2-1 την Βέρντερ και έτσι ανέβηκε στην τρίτη θέση του βαθμολογικού πίνακα! Οι «κένιγκσμπλου» είχαν σωστή τακτική προσέγγιση και «χτύπησαν» λίγο πριν την ανάπαυλα, με τον Αρίτ να σκοράρει μετά από ασίστ του Ράμαν, μπερδεύοντας τον Παβλένκα. Μάλιστα, ο… πασέρ εκμεταλλεύθηκε κι το μεγάλο λάθος του Λάνγκαμπ, για να κάνει το 0-2 νωρίς στην επανάληψη, με τους νωθρούς επιθετικά «πράσινους» να μειώνουν στο 80ο λεπτό με τον Οσάκο, αλλά να είναι αργά…



Η Φράιμπουργκ… απέδρασε από το Λεβερκούζεν με έναν βαθμό στις αποσκευές της, μετά την ισοπαλία 1-1 με την Μπάγερ. Αποτέλεσμα που… αδικεί τις «ασπιρίνες», οι οποίες είχαν δύο δοκάρια, δύο ανεπανάληπτες χαμένες ευκαιρίες σε κενή εστία και καλύτερη εικόνα! Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν μόλις στο 5’, με την κεφαλιά του Χέλερ, για να έρθει η ισοφάριση από το σουτ του Ντιαμπί λίγο μετά το ημίωρο, στο ντεμπούτο του ως βασικός.



Η Βόλφσμπουργκ έπαιξε για ένα ημίχρονο με παίκτη λιγότερο στη Φρανκφούρτη, μετά την αποβολή του Τισεράν στο 43’ με δεύτερη κίτρινη κάρτα, ωστόσο υποχρέωσε την Άιντραχτ στην πρώτη της φετινή εντός έδρας ήττα. Ο Βέγκχορστ επέστρεψε στα γκολ μετά από τρεις «άσφαιρες» αγωνιστικές, φτάνοντας τα έξι, ενώ οι «λύκοι» διπλασίασαν τα τέρματά τους μετά την γκέλα του Βίντεβαλντ, που επέτρεψε στον Ζοάο Βίκτορ να τον «κρεμάσει» στη συνέχεια, για το τελικό 0-2!

Συνοπτικά τα αποτελέσματα της 12ης αγωνιστικής:

Παρασκευή 22/11
Μπορούσια Ντόρτμουντ-Πάντερμπορν 3-3
(47’ Σάντσο, 84’ Βίτσελ, 90’+2’ Ρόις - 8’, 37’ Μάμπα, 43’ Χόλτμαν)

Σάββατο 23/11
Μπάγερ Λεβερκούζεν-Φράιμπουργκ 1-1
(36’ Ντιαμπί - 5’ Χέλερ)

Βέρντερ Βρέμης-Σάλκε 1-2
(80’ Οσάκο - 43’ Αρίτ, 53’ Ράμαν)

Ουνιόν Βερολίνου-Γκλάντμπαχ 2-0
(15’ Ούτζα, 90’+1’ Άντερσον)

Άιντραχτ Φρανκφούρτης-Βόλφσμπουργκ 0-2
(19’ Βέγκχορστ, 65’ Ζοάο Βίκτορ)

Φορτούνα Ντίσελντορφ-Μπάγερν Μονάχου 0-4
(11’ Παβάρ, 27’ Τολισό, 34’ Γκνάμπρι, 70’ Κουτίνιο)

Λειψία-Κολωνία 19:30

Κυριακή 24/11

Άουγκσμπουργκ-Χέρτα Βερολίνου 16:30
Χόφενχαϊμ-Μάιντς 19:00

Η επόμενη (13η) αγωνιστική:
Παρασκευή 29/11
Σάλκε-Ουνιόν Βερολίνου (21:30)

Σάββατο 30/11
Χόφενχαϊμ-Φορτούνα Ντίσελντορφ (16:30)
Χέρτα Βερολίνου-Μπορούσια Ντόρτμουντ
Πάντερμπορν-Λειψία
Κολωνία-Άουγκσμπουργκ
Μπάγερν Μονάχου-Μπάγερ Λεβερκούζεν (19:30)

Κυριακή 1/12
Γκλάντμπαχ-Φράιμπουργκ (16:30)
Βόλφσμπουργκ-Βέρντερ Βρέμης (19:00)

Δευτέρα 2/12
Μάιντς-Άιντραχτ Φρανκφούρτης 21:30

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x