Γενικά

Πετάει «φωτιές» η Γερμανία!

Βγάζει μάτια το νέο αίμα της Γερμανίας! Η ομάδα του Γιόακιμ Λεβ έπαιξε κατά διαστήματα εξαιρετικό ποδόσφαιρο, επικράτησε 3-1 του Καμερούν και θα αντιμετωπίσει το Μεξικό στους «4» του Συνομοσπονδιών!

Γερμανία για… πλάκα! Τα… πιτσιρίκια του Γιόακιμ Λεβ ήταν εξαιρετικά κατά διαστήματα και επικράτησαν με χαρακτηριστική άνεση του Καμερούν (3-1). Κάπως έτσι τα «πάντσερ» προκρίθηκαν στα ημιτελικά του Κυπέλλου Συνομοσπονδιών, όπου θα αντιμετωπίσουν το Μεξικό!

Με διάθεση να ψάξει το γρήγορο γκολ μπήκε το Καμερούν στο ματς. Τα «αδάμαστα λιοντάρια» είχαν τον έλεγχο της αναμέτρησης στο ξεκίνημά του, πίεζαν τους Γερμανούς και δεν τους άφηναν να «βγάλουν» εύκολα την μπάλα από την άμυνά τους. Από την άλλη μεριά, η ομάδα του Γιόακιμ Λεβ αμυνόταν με σχετική ευκολία και μετά το πέρας του πρώτου εικοσαλέπτου άρχισε να παίρνει μέτρα στον αγωνιστικό χώρο.

Με τη συμπλήρωση 21 λεπτών τα πάντσερ απείλησαν πρώτη φορά αλλά το πλασέ του Τσαν από τα όρια της περιοχής πέρασε λίγο και δύο λεπτά αργότερα η κεφαλιά του Κίμιχ είχε την ίδια κατάληξη. Στο 35’ οι Γερμανοί απείλησαν ξανά αλλά το σουτ του Ντεμίρμπαϊ δεν βρήκε στόχο και με την συμπλήρωση 45 λεπτών ο Τερ Στέγκεν κράτησε το μηδέν σε πλασέ του Ανγκισά μέσα από την περιοχή.

Η Γερμανία δεν είχε όρεξη για… πολλά και με το ξεκίνημα της επανάληψης άνοιξε το σκορ. Μετά από ωραία ομαδική προσπάθεια και τακουνάκι του Ντράξλερ, ο Ντεμίρμπαϊ βρέθηκε έξω από την περιοχή και με ένα φοβερό σουτ έγραψε το 1-0. Το γκολ αυτό έδωσε ρυθμό στο ματς, η μπάλα πήγαινε πάνω κάτω και χάνονταν ευκαιρίες εκατέρωθεν. Ωστόσο στο 62ο λεπτό οι αριθμητικές ισορροπίες άλλαξαν.

Αφού ο διαιτητής συμβουλεύτηκε το Instant replay, πήρε πίσω την κίτρινη κάρτα του Σιάνι και απέβαλλε τον Μαμπουκά. Τέσσερα λεπτά μετά οι Γερμανοί έγραψαν το 2-0 με κεφαλιά-ψαράκι του Βέρνερ, με το Καμερούν να δίνει ενδιαφέρον στο ματς στο 79ο λεπτό, με τον Αμπουμπακάρ να τσιμπάει την μπάλα προ του Τερ Στέγκεν. Το παιχνίδι τελείωσε τρία λεπτά αργότερα όταν ο Βέρνερ με ωραίο πλασέ μετά το γύρισμα του Χένριχς έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, γράφοντας το τελικό 3-1.



Γερμανία (Γιόακιμ Λεβ): Τερ Στέγκεν, Γκίντερ, Πλάτενχαρντ, Ντράξλερ (80’ Γιουνές), Ντέμιρμπαϊ (78’ Μπραντ), Βέρνερ, Τσαν, Ρούντιγκερ, Σούλε, Κίμιχ, Ρούντι (74’ Χένριχς).

Καμερούν (Ούγκο Μπρος): Οντόα, Μαμπουκά, Ανγκισά, Τεϊκέου, Ντζατζούι (58’ Ενγκαμαλέ), Μουκαντζό (70’ Γκιοατά), Αμπουμπακάρ, Μπασογκόγκ (82’ Εκαμπί), Μάντζεκ, Σιανί, Φάι.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x