Super League 2

«Πετάει» ο Απόλλων!

Σε ένα ακόμα θετικό αποτέλεσμα έφτασε ο Απόλλων Σμύρνης, καθώς επιβλήθηκε στη Ριζούπολη του Ηρακλή Ψαχνών με 2-1. Έντος έδρας νίκες για Αχαρναϊκό και Λάρισα επί των Αλίμου και Αιγινιακού αντίστοιχα.

Έτοιμος να επιστρέψει άμεσα στα "σαλόνια" της Super League έδειξε και σήμερα ο Απόλλων Σμύρνης, καθώς επιβλήθηκε του Ηρακλή Ψαχνών με 2-1, φτάνοντας στις επτά νίκες στα τελευταία εννιά ματς για τη Football League, στο πλαίσιο της 20ης αγωνιστικής, όμως ο αγώνας επισκιάστηκε από το σοβαρό τραυματισμό του τερματοφύλακα του Ηρακλή Ψαχνών, Μανιάτη. Ο Αχαρναϊκός πήρε σημαντική εκτός έδρας νίκη επί του Αλίμου με 1-0, ενώ η Λάρισα επικράτησε του Αιγινιακού και βρέθηκε πάλι μία "ανάσα" από την τρίτη θέση που οδηγεί στα πλέι οφ.

Στο γήπεδο της Ριζούπολης, μπροστά στο σκορ επιχείρησε να βάλει τον Απόλλωνα ο Ανγκούλο, αλλά το σουτ του απομάκρυνε πάνω στη γραμμή ο Παληγεώργος. Ο Ηρακλής απείλησε τα καρέ του Ταΐρη μόνο στο 37’, αλλά μπλόκαρε ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων. Ο Αλέκος Βοσνιάδης προσπάθησε να αλλάξει την εικόνα της ομάδας του στο δεύτερο ημίχρονο, βάζοντας τον Τζιώρα και αυτός τον δικαίωσε στο 62’, καθώς βρήκε την μπάλα στη μικρή περιοχή μετά τη σέντρα του Λαγού και με πλασέ την έσπρωξε στα δίχτυα του Μανιάτη. Ο πορτιέρο των Ευβοιωτών όμως, έπεσε στο χορτάρι έχοντας χάσει τις αισθήσεις του, με αποτέλεσμα να μεταφερθεί με το ασθενοφόρο στο νοσοκομείο.

Μετά την ολιγόλεπτη διακοπή για να παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες στον άτυχο τερματοφύλακα του Ηρακλή, ο Απόλλων έκανε δύο τα τέρματά του, έπειτα από ωραία ενέργεια του Ανγκούλο στο 75’, αφού ο Ισπανός άδειασε τον Πατσατζόγλου και δεν δυσκολεύτηκε να νικήσει τον Μελισσά. Ο Μπελαραμπέ με μοναδική ευκαιρία δεν μπόρεσε να μειώσει στο σκορ, κάτι που, όμως, το κατάφερε ο Γουόρντεν στο έβδομο λεπτό των καθυστερήσεων με σουτ. Όμως, ο Απόλλων Σμύρνης ήταν ψύχραιμος στα τελευταία λεπτά και κράτησε τη νίκη με 2-1 που τον διατηρεί στη μάχη των πλέι οφ ανόδου και, έχοντας 40 βαθμούς, υπολείπεται μόλις με ένα της δεύτερης Παναχαϊκής.

Στο άλλο ματς για το Νότιο Όμιλο, ο Άλιμος μπήκε δυνατά στο γήπεδο του Αγίου Δημητρίου και πίεσε να ανοίξει το σκορ, αλλά ο Παγούδης τόσο στο 23’, όσο και στο 38’, κράτησε ανέπαφη την εστία του στις προσπάθειες των Ιωάννου και Ντα Σίλβα αντίστοιχα. Όμως ο Αχαρναϊκός ήταν αυτός που κατάφερε να προηγηθεί στο 53’, όταν ο Καλογερόπουλος επιχείρησε τη σέντρα και βρήκε τον Ταμπάκη, ο οποίος από το ύψος του πέναλτι με σουτ έκανε το 0-1. Η κεφαλιά του Ιωάννου δεν βρήκε στόχο στο 72’ και οι φιλοξενούμενοι πήραν το «διπλό», παρέμειναν έκτοι στην κατάταξη και έφτασαν στους 30 βαθμούς, ένα λιγότερο από τα Χανιά που βρίσκονται στην τέταρτη θέση και αγωνίζονται αργότερα.

Με γκολ από τα… αποδυτήρια, η Λάρισα πήρε το προβάδισμα μόλις στο 3’ με τον Μπόγιοβιτς, ο οποίος με διπλή προσπάθεια νίκησε τον Τόλιο για το 1-0. Οι Θεσσαλοί δεν έμειναν εκεί και επιχείρησαν να διπλασιάσουν τα τέρματά τους, ωστόσο, ο Σέρβος επιθετικός δεν ήταν το ίδιο εύστοχος στο 10’, όπως και ο Σερτζίνιο στο 35’. Ο Αιγινιακός δεν μπόρεσε να σταθεί ιδιαίτερα απειλητικός για την άμυνα της Λάρισας, η οποία με τον Ενγκεσάν στο 84’ έκανε το 2-0, με το οποίο έληξε η αναμέτρηση. Με τους τρεις βαθμούς, η Λάρισα έφτασε τους 33 και απομακρύνθηκε οκτώ βαθμούς από τον Αιγινιακό, ενώ πλησίασε στον ένα βαθμό από την τρίτη Ζάκυνθο.


Αναλυτικά, τα αποτελέσματα της 20ης αγωνιστικής:


Νότιος Όμιλος

Παναχαϊκή-Πανηλειακός 3-0 (α.α.)

Κυριακή (1/3)

Ερμιονίδα-Φωστήρας 2-1
(39', 86' πεν. Παβίσεβιτς - 56' Γκατσέσα)

Επισκοπή-ΑΕΚ 0-2
(2',77' Αραβίδης)

Δευτέρα (2/3)

Απόλλων Σμύρνης-Ηρακλής Ψαχνών 2-1
(62’ Τζιώρας, 75’ Ανγκούλο - 90+7 Γουόρντεν)

Άλιμος-Αχαρναϊκός 0-1
(53’ Ταμπάκης)

Παναιγιάλειος-Χανιά (16:00)

Βόρειος όμιλος

Κυριακή (1/3)

Αναγέννηση Καρδίτσας-Ζάκυνθος 1-1
(70' Τζέκος - 60' Μπλέτσας)

Πιερικός-Τύρναβος 1-1
(80' Τσιάρας - 67' Γκούρτσα)

Εθνικός Σερρών-Ηρακλής 0-1
(25' Καρασαλίδης)

Φωκικός-Απόλλων Καλαμαριάς 1-2
(29' Χαλιώτης - 39' αυτ. Ευαγγελιδάκης, 84' Τσούτσης)

Δευτέρα (2/3)

Λάρισα-Αιγινιακός 2-0
(3’ Μπόγιοβιτς, 84’ Ενγκεσάν)

Ολυμπιακός Βόλου-Λαμία (18:00)


Η επόμενη (21η) αγωνιστική:

Νότιος Όμιλος

Πανηλειακός-Επισκοπή (3-0 α.α.)

Κυριακή 8 Μαρτίου

Ηρακλής Ψαχνών-Φωστήρας
Χανιά-Απόλλων Σμύρνης
ΑΕΚ-Ερμιονίδα
Αχαρναϊκός-Παναιγιάλειος
Καλλιθέα-Παναχαϊκή

Βόρειος Όμιλος

Κυριακή 8 Μαρτίου

Λαμία-Ζάκυνθος
Τύρναβος-Ολυμπιακός Βόλου
Ηρακλής-Αναγέννηση Καρδίτσας
Αιγινιακός-Πιερικός
Απόλλων Καλαμαριάς-Εθνικός Σερρών
Αγροτικός Αστέρας-Φωκικός


Επιμέλεια: Αριστοτέλης Παπαδάκης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x