Champions League

Πέταξε για πρώτη φορά στους «16» του Champions League η Μπεσίκτας

Οι «Αετοί» προκρίθηκαν για πρώτη φορά στους «16» της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης μετά το ισόπαλο 1-1 με την Πόρτο. Ο Ταλίσκα στο 41’ ισοφάρισε και έστειλε την Μπεσίκτας στα νοκ-άουτ.

Για πρώτη φορά στην ιστορία της, η ομάδα του Σενιόλ Γκιουνές πέρασε στις 16 καλύτερες ομάδες του Champions League, μετά το ισόπαλο 1-1 που την έφερε στους 11 πόντους και της εξασφάλισε την πρόκριση στα νοκ-άουτ. Προηγήθηκαν με πολύ ωραίο γκολ του Φελίπε οι «Δράκοι» για να ισοφαρίσει ο Ταλίσκα στο 41ο λεπτό. Μάλιστα οι "Αετοί" έγιναν η πρώτη τουρκική ομάδα που εξασφάλισε την πρώτη θέση σε όμιλο του Champions League.

Η βαθμολογία στον 7ο όμιλο:

ΜΠΕΣΙΚΤΑΣ 11(5)
Πόρτο 7 (5)
Λειψία 4
Μονακό 2

Η επόμενη αγωνιστική (6η):

Πόρτο - Μονακό

Λειψία - Μπεσίκτας



Η Μπεσίκτας είχε την πρώτη εξαιρετική φάση του αγώνα με τον Ράιαν Μπάμπελ στο 19ο λεπτό να σουτάρει, αλλά τον Χοσέ Σα να πραγματοποιεί μια έξοχη επέμβαση. Στο 29ο λεπτό όμως οι «Δράκοι’ πήραν προβάδισμα με το γύρισμα του Ρικάρντο για τον Φελίπε που με δεξί βολέ άνοιξε το σκορ για το 0-1. Στο 33’ ο Κουαρέσμα σουτάρει, αλλά ο Χοσέ Σα είναι σε καλή θέση. Την λύση πριν βγει το ημίχρονο, τη δίνει ο Ταλίσκα με την βοήθεια του Τσενκ Τοσούν που στέλνει την μπάλα στο σημείο που πρέπει για να τη βρει ο σκόρερ ανενόχλητος για το 1-1.

Η Μπεσίκτας είχε καλή στιγμή για το 2-1 με τον Χοσέ Σα να κρατά όρθια την ομάδα του και σε αυτή τη φάση, ενώ στο 58ο λεπτό ο Μπάμπελ σημάδεψε το δοκάρι για τους γηπεδούχους, για να μείνει το ματς στο 1-1 και μετά από αυτή τη φάση, όπως και στο 61ο λεπτό, όπου ο Σα σταμάτησε ξανά τον Κουαρέσμα. Στο 85ο λεπτό ο Μαρκάνο είχε καλή στιγμή για την Πόρτο, αλλά η κεφαλιά του έφυγε έξω, για να εξασφαλίσει με τον έναν πόντο την πρωτιά και την πρόκριση η Μπεσίκτας και η Πόρτο να μείνει 2η με 7.

Eπιμέλεια:Κώστας Μιαούλης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x