Stoiximan Super League

Πέταξε τα σωληνάκια ο Απόλλων!

Ολοζώντανος στην μάχη της παραμονής ο Απόλλων. Η «Ελαφρά Ταξιαρχία» πήρε μεγάλη ανάσα επικρατώντας 2-1 κόντρα στον Παναιτωλικό στη Ριζούπολη και θα παίξει στα ίσα τους «τελικούς» που ακολουθούν.

Βγήκε από την… εντατική ο Απόλλων. Η ομάδα του Γιώργου Παράσχου πήρε τεράστια βαθμολογική ανάσα επικρατώντας 2-1 κόντρα στον Παναιτωλικό στη Ριζούπολη και μπαίνει με ανεβασμένο ηθικό στην τελική ευθεία του πρωταθλήματος.

Το σκορ άνοιξε σε καθοριστικό σημείο. Λίγο πριν τη λήξη του ημιχρόνου ο Μπαρμπόσα έστειλε άθελά του με κεφαλιά την μπάλα στα δίχτυα των φιλοξενούμενων και η «Ελαφρά Ταξιαρχία» πήρε προβάδισμα.

Στο 58’ ο Αλμπάνης με υπέροχη προσπάθεια και σουτ, που βρήκε και στο δοκάρι, έκανε το 2-0. Η ομάδα του Δέλλα κατάφερε να ξαναμπεί στο ματς με την προβολή του Ντίας στο 71’, όμως δεν κατάφερε να αγχώσει ιδιαίτερα την αντίπαλη άμυνα και δεν απέφυγε την ήττα.

Στο 51' θα έπρεπε να είχε αποβληθεί ο Στόουκς ο οποίος χτύπησε με το κεφάλι τον Μπεχαράνο, όμως ο Μάνταλος αρκέστηκε στην κίτρινη κάρτα.


Έτσι, ο Απόλλων έφτασε τους 19 βαθμούς και έπιασε την Κέρκυρα, η οποία βέβαια υπερτερεί στην ισοβαθμία. Όσον αφορά τον Παναιτωλικό, έμεινε στους 29 κι έχασε σημαντικό έδαφος για την 5η θέση, αφού έμεινε στο -3 αλλά και με πέντε ομάδες από πάνω.

Το ματς:


Παρά την κρισιμότητα της αναμέτρησης το ματς στη Ριζούπολη είχε καλό ρυθμό. Τα λάθη και από τις δύο πλευρές στον χώρο του κέντρου έδιναν την δυνατότητα σε όποια ομάδα κλέψει την μπάλα να πλησιάσει εύκολα την αντίπαλη περιοχή, συνεπώς οι αμυντικοί είχαν αρκετή δουλειά. Σταδιακά, ο Απόλλωνας άρχισε να παίρνει την κατοχή και να πιέζει με οργανωμένες επιθέσεις, ωστόσο, ο Παναιτωλικός τον κατατρόμαξε στο 23’, όμως ο Ναδάλες με εξαιρετική προβολή πρόλαβε τον Ντίας πριν τελειώσει τη φάση μπροστά από τον Χουάντερσον.

inner

Μετά την μεγάλη ευκαιρία των φιλοξενούμενων, η «Ελαφρά Ταξιαρχία» έπαιξε πιο προσεκτικά. Από τη μία κατάφερε να μπλοκάρει μεσοεπιθετικά την ομάδα του Δέλλα, όμως από την άλλη δεν μπορούσε και να απειλήσει ουσιαστικά τον Κυριακίδη. Κόντρα στη ροή του παιχνιδιού και με τον ρυθμό να έχει πέσει αισθητά, ο Απόλλωνας άνοιξε το σκορ. Δευτερόλεπτα πριν τη λήξη του ημιχρόνου ο Μπαρμπόσα έστειλε άθελά του με κεφαλιά ύστερα από κόρνερ την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του και ο Παναιτωλικός μπήκε στα αποδυτήρια βλέποντας τους γηπεδούχους να προηγούνται 1-0.

Δεν… βγήκε από τα αποδυτήρια ο Παναιτωλικός. Ο Απόλλωνας έχοντας ώθηση από το γκολ κυνήγησε και δεύτερο και ζόρισε πολύ την άμυνα των φιλοξενούμενων, που είχαν πρόβλημα στην κυκλοφορία της μπάλας και δεν μπορούσαν να «παγώσουν» τον ρυθμό. Στο 58ο λεπτό οι γηπεδούχοι αγκάλιασαν τη νίκη με τον Αλμπάνη να κάνει υπέροχη προσπάθεια και με ωραίο σουτ και τη βοήθεια του δοκαριού να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα. Οι παίκτες του Δέλλα προσπάθησαν να ξαναμπούν στο παιχνίδι, όμως η αλήθεια είναι πως δεν κατάφεραν να απειλήσουν ιδιαίτερα. Πάντως στο 71ο λεπτό το ματς απέκτησε νέο ενδιαφέρον αφού ο Ντίας πήρε το ριμπάουντ ύστερα απ’ το σουτ του Ρόσα και μείωσε σε 2-1.

inner

Ο Απόλλωνας παρά το μεγάλο άγχος διαχειρίστηκε σωστά το ματς. Ο Παράσχος φρέσκαρε τον άξονα με την είσοδο του Χουάρες και δεν επέτρεψε στην ομάδα του Δέλλα να ανεβάσει τις γραμμές της και να ξεκινήσει την πολιορκία. Ο Παναιτωλικός στα τελευταία λεπτά προσπάθησε με γεμίσματα να πλησιάσει την περιοχή του Χουάντερσον, όμως δεν απείλησε και το τελευταίο σφύριγμα βρήκε τους γηπεδούχους να πανηγυρίσουν μια πολύ σημαντική νίκη.

Οι συνθέσεις:



Απόλλων (Γιώργος Παράσχος): Χουάντερσον, Στάθης, Ζησόπουλος, Κύργιας, Ναδάλες, Παπάζογλου, Τσουκαλάς (72’ Χουάρες), Κονέ, Μενδρινός (81’ Ντεβέσα), Αλμπάνης, Στόουκς (90+1’ Καστιγέχος)

Στον πάγκο: Τσόβιτς, Σιατραβάνης, Ανιέτε, Αλίβοντιτς

Παναιτωλικός (Τραϊανός Δέλλας): Κυριακίδης, Μύγας (57’ Γιαννιώτης), Μιχάι, Άργκους, Μαρινάκης, Μπεχεράνο, Ντίας, Μάζουρεκ (27’ Βασιλούδης), Ρόσα, Μπαρμπόσα (70’ Ιταμπέλ), Μοράρ

Στον πάγκο: Σταματόπουλος, Κλέσιο, Μπράβο, Χαντάκιας

Διαιτητής: Σταύρος Μάνταλος

Γήπεδο: Ριζούπολη

Γιάννης Σταυρόπουλος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x