Κύπελλο Ελλάδας

Πετράκης: «Δικαιούμασταν την πρόκριση»

Ως δίκαιη χαρακτήρισε την πρόκριση του ΠΑΣ Γιάννινα κόντρα στον Λεβαδειακό ο Γιάννης Πετράκης μετά το 4-0 στους «Ζωσιμάδες».

Ο Κρητικός τεχνικός τόνισε πως είναι μεγάλη στιγμή η πρόκριση στα προημιτελικά και θεωρεί πως έκαναν κατάθεση ψυχής και ποιότητας, δίνοντας συγχαρητήρια σε παίκτες και κόσμο. Πιστεύει πως και στα δύο ματς ήταν ανώτεροι και έχασαν ευκαιρίες και πως η προσπάθεια φέρνει τη δικαίωση στο τέλος, χάρηκε για την επιστροφή του Περιστερίδη, στάθηκε στο σύστημα και έδωσε σύνθημα για το ματς της Κυριακής κόντρα στην ΑΕΚ.

Αναλυτικά: «Ήταν μια πολύ σπουδαία μέρα για μας, την αξίζαμε και τη δικαιούμασταν τόσο τη νίκη, όσο και την πρόκριση. Συγχαρητήρια στους παίκτες μου, γιατί έκαναν κατάθεση ψυχής και παιχνίδι με ποιότητα, ανεξάρτητα από το σκορ, που ήταν κι αυτό μεγάλο. Συγχαρητήρια και στον κόσμο που μας βοήθησε πολύ.

Στο πρώτο παιχνίδι στη Λιβαδειά ήμασταν καλύτεροι, αλλά και σήμερα είχαμε πολλές ευκαιρίες και νομίζω ότι πήραμε πανάξια την πρόκριση».

Για το αν προτιμάει κάποιον αντίπαλο στον επόμενο γύρο: «Δεν έχει νόημα να απαντήσω, ό,τι μας τύχει θα κάνουμε το καλύτερο. Δεν έχει νόημα να διαλέξω αντίπαλο».

Για την αλλαγή στην ψυχολογία της ομάδας και το αν βοήθησε το δείπνο που παρέθεσε για την ονομαστική του γιορτή, σχολίασε πως «και σε άλλα ματς σκοράραμε γρήγορα, αλλά και σε άλλα ματς δικαιούμασταν να πάρουμε περισσότερα, χωρίς τελικά να τα πάρουμε. Έχω πει στους παίκτες μου, ότι όποιος προσπαθεί, στο τέλος αποδίδεται δικαιοσύνη.

Σήμερα ο συνδυασμός της θέλησης, της ενέργειας και ότι προηγηθήκαμε νωρίς, μας έφεραν αυτήν την πολύ ωραία εικόνα. Είμαστε χαρούμενοι. Πρέπει να κρατήσουμε αυτήν την εικόνα».

Για τον Περιστερίδη που επέστρεψε στα γήπεδα είπε ότι «δεν κάναμε κάτι σήμερα, απλά περάσαμε μία φάση. Δεν θα έχει νόημα αν δεν έχουμε συνέχεια. Την εικόνα αυτήν την επιδιώξαμε, όπως και την πρόκριση. Δεν πρέπει να μείνουμε εδώ, αλλά σημασία έχει πως διαχειρίζεσαι την επόμενη μέρα. Είναι δύσκολο η διαχείριση.

Για τον Περιστερίδη, είμαι πολύ χαρούμενος για την επιστροφή του, είναι καλός τερματοφύλακας, πέρασε μια μεγάλη περιπέτεια, αλλά έδειξε ότι είναι καλά. Θα έλεγα ότι έχουμε τρεις επιπέδου τερματοφύλακες».

Για το αν βοήθησε τη γρήγορη ανάπτυξη του παιχνιδιού η χρησιμοποίηση δύο χειριστών μπάλας, του Βιδάλ και του Γιάκου, ανέφερε πως «και στο προηγούμενο είχαμε μαζί Βιδάλ Γιάκο, ο καθένας βγάζει την ποιότητα που έχει. Το θέμα είναι τι εισπράττω κάθε μέρα από την προπόνηση».

Κλείνοντας, ρωτήθηκε αν είναι στόχος το Κύπελλο. «Σαν στάση ζωής ξέρετε ότι δεν συζητάμε για ένα στόχο αν δεν έχουμε πετύχει τον προηγούμενο. Πάμε βήμα-βήμα και τώρα κοιτάμε το παιχνίδι της Κυριακής με την ΑΕΚ».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x