Κύπελλο Ελλάδας

Πετράκης στον ΣΠΟΡ FM 94,6: «Άξιζε στους παίκτες μια τέτοια εμφάνιση κόντρα στον Ολυμπιακό»

Στο ταλέντο που υπάρχει στον ΑΟΧ Κισσαμικό και στο κίνητρο που έσπρωξε τους παίκτες σε μια καλή εμφάνιση κόντρα στον Ολυμπιακό αναφέρθηκε ο Γιώργος Πετράκης, μιλώντας στον ΣΠΟΡ FM 94,6.

Το κίνητρο που είχαν οι παίκτες του ΑΟΧ Κισσαμικού κόντρα στον Ολυμπιακό, αλλά και για την… οικογενειακή τους παράδοση στην προπονητική σχολίασε στον ΣΠΟΡ FM 94,6 ο Γιώργος Πετράκης.

Ο προπονητής του χανιώτικου συλλόγου -και γιος του τεχνικού του ΠΑΣ Γιάννινα, Γιάννη Πετράκη- δεν έκρυψε τη χαρά του για την εμφάνιση που έκαναν οι παίκτες του κόντρα στους «ερυθρόλευκους», τονίζοντας την ανάγκη που προέκυψε στην ομάδα να επενδύσει σε νέα ταλέντα.

Αναλυτικά όσα είπε στην εκπομπή «Σελιάνα-Περθώρι 2-0» με τους Γιώργο Χελάκη και Σωτήρη Κωσταβάρα, στον ΣΠΟΡ FM 94,6:

Για το ματς με τον Ολυμπιακό: «Είμαι πολύ χαρούμενος γιατί συναναστρέφομαι στην καθημερινότητα μου με πολύ καλούς παίκτες. Είναι σε καλή ηλικία, έχουν ποιότητα και ταλέντο, το μέλλον τους ανήκει. Φυσικά και η δική μας δουλειά γίνεται πιο εύκολη έτσι. Στο ματς με τον Ολυμπιακό ήταν συγκεντρωμένοι, είχαν ψηλά κίνητρα και έδειξαν τη δουλειά που έχουμε κάνει τόσο καιρό. Τους άξιζε μια τέτοια καλή εμφάνιση».

Για την «κατασκοπία» πριν από το ματς με τους «ερυθρόλευκους»: «Είναι κάποια πράγματα που πρέπει να κάνουμε. Κάναμε όσο δυνατόν καλύτερα την εκτίμηση για τις απαιτήσεις του ματς. Οι παίκτες ήταν πραγματικά πειθαρχημένοι».

Για το ότι είναι ο νεότερος προπονητής, φέτος, στη Football League: «Ξεκίνησα από χαμηλά, πριν τέσσερα χρόνια ήμουν στο Α’ τοπικό Ηρακλείου. Όσο ανεβαίνουν οι κατηγορίες, το αγωνιστικό κομμάτι γίνεται πιο εύκολο, γιατί εισχωρεί στο παιχνίδι η τεχνολογία, ανεβαίνει το επίπεδο των παικτών. Το δύσκολο είναι οι προσωπικότητες και η διαχείριση. Η ηλικία δεν παίζει ρόλο, οι ρόλοι είναι διακριτοί. Ο σεβασμός δεν έχει σχέση με την ηλικία. Αν κάνεις σωστά τη δουλειά σου, τον κερδίζεις».

Για τους παίκτες του: «Ξεκινήσαμε χωρίς άδεια. Αναπόφευκτα αυτό μας έβαλε σε διαδικασία να διαλέξουμε νεαρούς παίκτες. Δεν με πείραξε, γιατί όταν υπάρχει κίνητρο μπορείς να κάνεις σπουδαία πράγματα. Φάνηκε ότι υπάρχουν πολλά ταλέντα. Έχουμε σαν νοοτροπία να δώσουμε στήριξη σε νέους ανθρώπους».

Για την οικογενειακή παράδοση στην προπονητική: «Είμαστε ποδοσφαιρική οικογένεια, είναι αναπόφευκτο. Αν το έχεις στην καθημερινότητα και σου αρέσει, το προχωράς».

Για το αν το είχε στο μυαλό του ενώ έπαιζε ακόμα μπάλα: «Σαν παίκτης φαινόταν ότι δεν θα μπορούσα να κάνω σπουδαία πράγματα. Έτσι πήρα την απόφαση να ασχοληθώ με την προπονητική. Μου άρεσε, ήταν στα βιώματά μου και πήρα αυτή την κατεύθυνση».

Για τους στόχους του ΑΟΧ Κισσαμικού: «Είναι μια καινούρια ομάδα. Κάναμε 25 μεταγραφές. Για να δομηθεί όλο αυτό και να υπάρξει ισορροπία και χημεία, χρειάστηκε προσπάθεια. Τώρα τα πράγματα είναι σε μια καλή βάση, ώστε να στηριχτούν και άλλα πράγματα. Δεν πετάμε στα σύννεφα. Η ομάδα είναι ανταγωνιστική σε κάθε ματς που έχει δώσει μέχρι τώρα. Αυτό λέω και στους παίκτες μου, στόχος μας είναι να κερδίσουμε το σεβασμό από κάθε αντίπαλο».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x