Ισπανία

«Πιάνει» Ντι Στέφανο ο Μαρσέλο

Ο Μαρσέλο θα αγωνιστεί - εκτός απροόπτου - για 392η φορά με τη φανέλα της Ρεάλ Μαδρίτης στον αποψινό αγώνα με τη Λας Πάλμας, «ισοφαρίζοντας» τον θρυλικό Αλφρέντο Ντι Στέφανο.

Όντας ποδοσφαιριστής της Ρεάλ Μαδρίτης από το 2007, ο Μαρσέλο έχει γράψει το όνομά του με χρυσά γράμματα στην ιστορία των Μαδριλένων, μετρώντας δύο Τσάμπιονς Λιγκ, τρία πρωταθλήματα και τρία κύπελλα με τoυς «μερένχες».

Σήμερα, ετοιμάζεται να πετύχει και μια ιστορική επίδοση, καθώς αν αγωνιστεί έστω και ένα λεπτό στην αναμέτρηση με την Λας Πάλμας για την 25η αγωνιστική της Λα Λίγκα, τότε θα «πιάσει» τον θρυλικό Αλφρέντο Ντι Στέφανο στις 392 συμμετοχές με την φανέλα της Ρεάλ.

Η «ξανθιά σαΐτα» αγωνίστηκε στους Μαδριλένους από το 1953 μέχρι το 1964 κατακτώντας πέντε Κύπελλα Πρωταθλητριών, οκτώ Πρωταθλήματα Ισπανίας και ένα Copa Del Rey.

inner

Ωστόσο, ο Μαρσέλο έχει ακόμα πολλά… ψωμιά να φάει αν αναλογιστούμε πως ο Ρομπέρτο Κάρλος μέτρησε 527 ματς με τους «μερένχες», αριθμός που τον καθιστά ξένο ρέκορντμαν συμμετοχών της ομάδας.

Ο Μαρσέλο είναι ποδοσφαιριστής της Ρεάλ από τον Ιανουάριο του 2007, όταν πήρε μεταγραφή από την Φλουμινένσε και έκανε το ντεμπούτο του στην ήττα με 2-0 από την Ντεπορτίβο Λα Κορούνια.

Μέχρι σήμερα έχει 281 συμμετοχές σε αγώνες της Λα Λίγκα, 32 στο Κύπελλο, 72 στην Ευρώπη και 6 σε Ευρωπαϊκό Σουπερ Καπ και Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x