Κύπρος

Πιέρος Σωτηρίου: «Με ήθελε ο ΠΑΟΚ, ενδιαφέρον και από Ολυμπιακό»

Μια ανάσα από την μεταγραφή του στον ΠΑΟΚ, έφτασε τον περασμένο χειμώνα ο Πιέρος Σωτηρίου, όπως τόνισε σε δηλώσεις του. Υπήρχε ενδιαφέρον και από τον Ολυμπιακό.

Για το ενδιαφέρον που είχε πριν από λίγο καιρό, τόσο από τον ΠΑΟΚ, όσο και από τον Ολυμπιακό, μίλησε ο MPV του κυπριακού πρωταθλήματος, Πιέρος Σωτηρίου.

Ο Σωτηρίου ήταν κοντά στον ΠΑΟΚ τον περασμένο χειμώνα, ενώ προσπάθησε να τον αποκτήσει και ο Ολυμπιακός, πριν κλείσει στην Κοπεγχάγη τη φανέλα της οποίας θα φοράει τη νέα σεζόν.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του

«Οι κόποι μιας χρονιάς ανταμείφθηκαν μ’ αυτό τον τρόπο. Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος που βραβεύτηκα ως ο κορυφαίος Κύπριος ποδοσφαιριστής και ως MVP του πρωταθλήματος, αλλά και στην καλύτερη 11άδα. Θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τους συμπαίκτες μου, επειδή αν δεν ήταν αυτοί, δεν θα βρισκόμουν εδώ. Επίσης θέλω να ευχαριστήσω τους υπόλοιπους ποδοσφαιριστές που με ψήφισαν και να συγχαρώ τους υπόλοιπους παίκτες που πήραν το βραβεία», ήταν τα πρώτα λόγια του Πιέρου Σωτηρίου για την τριπλή του βράβευση.

Για το αν έμεινε κάτι άλλο να πάρει: «Και σε ατομικό επίπεδο και σε ομαδικό επίπεδο έμειναν πάρα πολλά. Σε ατομικό θέλω να βγω πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος. Είναι πάρα πολύ δύσκολο, γιατί έχω να ανταγωνιστώ έναν εξαιρετικό ποδοσφαιριστή και επιθετικό, τον Νταρμπισάιρ. Επίσης, θέλω πριν φύγω να πάρω και τα δύο τρόπαια, πρωτάθλημα και Κύπελλο, για να κάνω χαρούμενους τους φιλάθλους του ΑΠΟΕΛ», είπε ο Κύπριος άσος.

Για το Τσάμπιονς Λιγκ:

«Δυστυχώς δεν αγωνίστηκα στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ με τον ΑΠΟΕΛ. Ελπίζω τη νέα σεζόν να δώσω κι εγώ ό,τι μπορώ και να καταφέρω να αγωνιστώ στους ομίλους», είπε ο Πιέρος, καθώς θα διεκδικήσει την είσοδο στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση με την Κοπεγχάγη.

Πώς βλέπει το επόμενο βήμα, την Κοπεγχάγη;

«Κάθε αρχή είναι δύσκολη, ειδικά έξω από τον τόπο σου θα είναι δύσκολα. Πιστεύω ότι με τη στήριξη της συντρόφου μου, που θα βρίσκεται δίπλα μου, θα τα καταφέρουμε», απάντησε ο άσος του ΑΠΟΕΛ.

Για το παρασκήνιο της μεταγραφής του, δεδομένου και του ενδιαφέροντος που υπήρχε από την Ελλάδα, από Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ:

«Θα σας πω πώς έχουν τα πράγματα. Ο ΠΑΟΚ ήρθε την χειμερινή περίοδο, όπου ο ΑΠΟΕΛ δεν ήθελε να με παραχωρήσει, ήθελε να με κρατήσει μέχρι τον Ιούνιο. Επίσης, ο Ολυμπιακός δήλωσε το ενδιαφέρον του για μένα, αλλά δεν έγινε κάτι επίσημο, κάτι χειροπιαστό, ώστε να αξιολογήσω την πρόταση. Θέλω να πω ότι πήραμε μία εξαιρετική απόφαση μαζί με τον μάνατζέρ μου, τον Νικόλα Ραφαήλ, να υπογράψω στην Κοπεγχάγη, όπου πιστεύω ότι είναι ένα μικρό βήμα, αν δουλέψω σκληρά και πετύχω στην ομάδα αυτή, να μπορώ να κάνω μία δεύτερη μεταγραφή. Όνειρο του κάθε ποδοσφαιριστή είναι να αγωνίζεται στα καλύτερα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Όχι πως υποτιμώ το δανέζικο πρωτάθλημα, αλλά σε κάθε παιχνίδι υπάρχουν πάρα πολλοί σκάουτερ στο γήπεδο, οπότε αν παίξεις καλά και αναδειχτείς, τότε είναι πιο πιθανό να γίνει μεταγραφή κάπου ψηλότερα».

Για τον Τιμούρ Κετσπάγια:

«Είναι πάρα πολλοί προπονητές που με βοήθησαν να βρίσκομαι αυτή τη στιγμή εδώ που βρίσκομαι. Αλλά ο κύριος Κετσπάγια για μένα είναι σαν τον πατέρα μου, μπορώ να πω, επειδή με ανέδειξε, με πίστεψε και με έβαλε να παίξω. Λιγοστοί προπονητές τη σήμερον ημέρα, ειδικά στην Κύπρο και στον ΑΠΟΕΛ, θα έβαζαν έναν 20άχρονο να παίξει έναντι κάποιου ξένου ποδοσφαιριστή που παίρνει πάρα πολλές χιλιάδες ευρώ».

Περίμενε να φτάσει από τον Ολυμπιακό Λευκωσίας στους «16» του Γιουρόπα Λιγκ με τον ΑΠΟΕΛ και στη «χρυσή» μεταγραφή στην Κοπεγχάγη;

«Κανένας δεν το πίστευε. Αλλά ο χασογκόλης ο Πιέρος Σωτηρίου κατάφερε να κάνει μεταγραφή 2.5 εκατ. ευρώ στο εξωτερικό. Να το δουν κάποιοι που με αμφισβήτησαν από την πρώτη στιγμή που πάτησα το πόδι μου στον ΑΠΟΕΛ», απάντησε ο Κύπριος επιθετικός, ρίχνοντας και τη σπόντα του για όσα έχει ακούσει κατά καιρούς.

Υπήρξαν προπονητές που δεν τον πίστεψαν όλα αυτά τα χρόνια;

«Δεν μπορώ να πω ότι υπήρχαν προπονητές που δεν με πίστεψαν, αλλά υπήρξαν άλλα πράγματα από πίσω. Όπως είπα, ο κύριος Κετσπάγια είχε τα κότσια και με έβαλε να αγωνιστώ. Δεν έχω να πω ότι οι άλλοι δεν με πίστεψαν. Όλοι οι προπονητές μου ήταν εξαιρετικοί, αλλά αυτός ο κύριος μου έδειξε το σωστό δρόμο», είπε.

Το μήνυμα του προς τα νέα παιδιά: «Θέλω να πω ότι οι μεγαλύτεροι μου fans είναι 6-12 ετών. Αυτό που θέλω να πω στα μικρά παιδιά είναι να δουλεύουν σκληρά, να αγαπούν αυτό που κάνουν, να κάνουν θυσίες και τότε τα όνειρά τους θα γίνουν πραγματικότητα».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x