Stoiximan Super League

Πήγε… ΠΑΣ-ο!

Ο Αστέρας Τρίπολης έπεσε πάνω σε έναν πολύ καλό ΠΑΣ Γιάννινα και έμεινε στο 0-0 και… μακριά από τα πλέι οφ. Τρομερή διπλή επέμβαση του Περιστερίδη στο 84’, αποδοκιμασίες στο τέλος!

Είχε χαρακτηριστεί ως ένα από τα μεγαλύτερα παιχνίδια της σεζόν, ο Αστέρας Τρίπολης, ωστόσο, εμφανίστηκε κατώτερος των προσδοκιών και έμεινε στο 0-0 στο «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης» με τον ΠΑΣ Γιάννινα του Γιάννη Πετράκη, που πραγματοποίησε μία από τις καλύτερες φετινές του εμφανίσεις.

Οι Αρκάδες είχαν την πρώτη, ουσιαστικά, μεγάλη φάση τους στο 84'(!), όταν ο Περιστερίδης είπε «όχι», εντυπωσιακά, δύο φορές στον Μπερτόλιο (ασίστ από τον Τσάβες, στο ντεμπούτο του), ισοφαρίζοντας την τρομερή χαμένη ευκαιρία του Μανιά στο 36'.

Το 5-3-2 του τεχνικού του ΠΑΣ λειτούργησε άψογα και έτσι, η ομάδα της Τρίπολης απώλεσε δύο πολύ σημαντικούς βαθμούς στην προσπάθεια που κάνει για να μπει στα πλέι οφ και πριν αρχίσουν τα -σερί- δύσκολα ματς. Από την άλλη, σημαντικός βαθμός για τους φιλοξενούμενους, που προσπαθούν να πλασαριστούν όσο καλύτερα γίνεται στον βαθμολογικό πίνακα.

Αξίζει να σημειώσουμε, δε, πως στο τέλος του αγώνα είχαμε πολλές αποδοκιμασίες από τους φίλους των Αρκάδων προς τους παίκτες της ομάδας…

Πώς έπαιξαν


4-2-3-1 επέλεξε ο Δημήτρης Τερεζόπουλος, με τον Μπαντή να κάθεται κάτω από τα γκολπόστ. Την τετράδα στην άμυνα αποτελούσαν οι -από δεξιά προς τα αριστερά- Κιτόκο, Ζησόπουλος, Αλόκο και Γιαννούλης. Στα χαφ αγωνίστηκαν οι Χαμντανί και Ντουντού, δεξιά ήταν ο Μπερτόλιο, αριστερά ο Στανισάβλιεβιτς και ο Μάσα, σε ελεύθερο ρόλο, πίσω από τον Γιάννου.

inner

Στον αντίποδα, ο Γιάννης Πετράκης παρέταξε την ομάδα του αμυντικά, σε ένα 5-3-2. Στο τέρμα κάθισε ο Περιστερίδης, ενώ οι πέντε στην άμυνα ήταν οι Στρούνα, Τζημόπουλος, Μιχαήλ, Σκόνδρας και Ναδάλες. Οι τρεις που αγωνίστηκαν στα χαφ ήταν οι Γιάκος, Γαρουφαλιάς και Ακόστα, ενώ μπροστά κινούνταν οι Μανιάς και Ίλιτς.

Το ματς


Με εξαίρεση την… άχαστη ευκαιρία του Μανιά, που αντί να «κόψει» την μπάλα αριστερά, ή, έστω, πιο απλά, να πλασάρει, πήγε να… σκοτώσει τον Μπαντή στο 36’, δεν είδαμε απολύτως τίποτα στο πρώτο ημίχρονο. Οι Αρκάδες είχαν τον απόλυτο έλεγχο στο πρώτο δεκάλεπτο, ο ΠΑΣ, όμως, στη συνέχεια κέρδισε μέτρα στον αγωνιστικό χώρο και ισορρόπησε, δείχνοντας, μάλιστα, περισσότερο επικίνδυνος από τους γηπεδούχους κάθε φορά που… περιτριγύριζε την περιοχή του Μπαντή. Στην άμυνα, δε, δεν απειλούταν καθόλου, με το 5-3-2 να λειτουργεί άψογα.

inner

Παρότι, λοιπόν, οι γηπεδούχοι είχαν την κατοχή της μπάλας (66%-34%), ο Περιστερίδης έβλεπε τους συμπαίκτες του, απλά, να διώχνουν ό,τι κίνδυνο πήγαινε να δημιουργηθεί, σε ένα κακό, γενικά, πάντως, πρώτο 45λεπτο.

inner

inner

Στο δεύτερο ημίχρονο ο ρυθμός ανέβηκε κάπως, ο Αστέρας, πάντως, συνέχιζε να έχει μια ανούσια κατοχή μπάλας (και ο ΠΑΣ να παραμένει απειλητικός στην κόντρα). Τα σουτ των Μάσα, Χαμντανί και Μπερτόλιο σε διάστημα πέντε λεπτών (μεταξύ 54’ και 59’) δεν ανησύχησαν ιδιαίτερα τον Περιστερίδη, δεν συνέβη το ίδιο, όμως και στο 84’, στην πιο μεγάλη ευκαιρία των Αρκάδων! Ο γκολκίπερ του «Άγιαξ της Ηπείρου», ωστόσο, πραγματοποίησε μια μεγάλη, διπλή απόκρουση στις προσπάθειες του Μπερτόλιο, κρατώντας το μηδέν.

inner

Στο τέλος, μάλιστα, στο 88’, οι Ηπειρώτες θα μπορούσαν να… ξεράνουν τους Αρκάδες, αν ο Ναδάλες έκανε καλύτερο πλασέ… Τελικά δεν άλλαξε κάτι, το 0-0 παρέμεινε ως το τελευταίο σφύριγμα και ο Αστέρας έχασε την ευκαιρία, πριν αρχίσει το πρόγραμμα… φωτιά που έχει, να πλησιάσει τα πλέι οφ.



Οι συνθέσεις των δύο ομάδων


Αστέρας Τρίπολης (Δημήτρης Τερεζόπουλος): Μπαντής, Κιτόκο, Αλόκο, Ζησόπουλος, Γιαννούλης, Ντουντού, Χαμνταντί, Μπερτόλιο, Μάσα (77’ Τσάβες), Στανισάβλιεβιτς (46’ Μούκαμ), Γιάννου (65’ Ιωαννίδης).

ΠΑΣ Γιάννινα (Γιάννης Πετράκης): Περιστερίδης, Ναδάλες, Γαρουφαλιάς (63’ Λίλα), Μιχαήλ, Γιάκος (85’ Κοζορώνης), Τζημόπουλος, Σκόνδρας, Ακόστα, Στρούνα, Ίλιτς (71’ Τσουκαλάς), Μανιάς.

Επιμέλεια: Νίκος Ράλλης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x