Ελλάδα

Πηλαδάκης: «Δεν θα κατηγορήσω κανέναν χωρίς αποδείξεις»

Με τον Κώστα Πηλαδάκη να καταθέτει, αλλά να μην κατηγορεί κάποιον συνεχίστηκε η δίκη του Koriopolis, η οποία θα συνεχιστεί αύριο με τις καταθέσεις των Πιλάβιου, Σπανού και Μητρόπουλου.

Συνεχίστηκε σήμερα (Τετάρτη 15/2) η δίκη για στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων η δίκη για το σκάνδαλο των στημένων αγώνων της περιόδου 2008-2011.

Στη σημερινή ημέρα της δίκης εξετάστηκαν ως μάρτυρες από το δικαστήριο οι Δημόπουλος (βοηθός διαιτητή), Μουλάς (μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου του Βόλου), Κουτρούμπας (επιχειρηματίας στο Βόλο και μέλος του Δ.Σ του Ολυμπιακού Βόλου) και ο Κώστας Πηλαδάκης (πρώην πρόεδρος και μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ΑΕΛ).

Για ακόμα μια φορά οι μάρτυρες κατέθεσαν ότι δεν γνωρίζουν τίποτα, ωστόσο ο κ. Πηλαδάκης ήταν ίσως ο πιο ξεκάθαρος.

Ο πρώην μεγαλομέτοχος της ΑΕΛ τόνισε στη μαρτυρία του ότι «Δεν μπορώ να κατηγορήσω κανέναν χωρίς αποδείξεις. Είναι άλλο το τι μπορεί να λέμε στα καφενεία και άλλο εδώ. Εδώ πρέπει να προσέχουμε τι λέμε. Δεν θα κατηγορούσα ποτέ κανέναν χωρίς αποδείξεις. Έκανα επενδύσεις στο ποδόσφαιρο και στεναχωρήθηκα πολλές φορές, έψαξα το θέμα αλλά δεν βρήκα άκρη. Δεν ασχολούμαι πια με το ποδόσφαιρο και ούτε θέλω να ασχολούμαι. Εγώ ήρθα σήμερα εδώ από σεβασμό στο δικαστήριό σας και μόνο γνωρίζοντας ότι δεν θα σας κάνω σοφότερους».

Μάλιστα ο κ. Πηλαδάκης ξεκαθάρισε μέσα από την κατάθεσή του ότι: «Δεν θέλω να ασχολούμαι με το ποδόσφαιρο και ούτε έχω και καμία διάθεση να εμπλακώ ξανά, επειδή γράφονται και διάφορα».

Νωρίτερα από το δικαστήριο εξετάστηκαν ως μάρτυρες οι κ. Μουλάς, μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου του Βόλου, και ο κ. Κουτρούμπας, επιχειρηματίας στο Βόλο και μέλος του Δ.Σ του Ολυμπιακού Βόλου την περίοδο 2008-2011, με τον πρώτο να δηλώνει:

«Ο Αχιλλέας Μπέος στοχοποιήθηκε από αυτούς που ήθελαν να κατευθύνουν εκεί την κοινή γνώμη. Εκείνη την περίοδο περνούσαν τα μέτρα, καιγόταν η Αθήνα και βρήκαν εξιλαστήρια θύματα ώστε να στρέψουν τον κόσμο προς τα εκεί. Υπήρξε πολιτική παρέμβαση. Οι διάλογοι που αναφέρονται στη δικογραφία είναι καφενειακοί! Γιατί δεν είναι εδώ ο Μαρινάκης, ο Πατέρας και ο Κούγιας;»

Στη συνέχεια ο κ. Κουτρούμπας ρωτήθηκε για τη σχέση του με τον διαιτητή Δαλούκα και την επικοινωνία που είχε ο Αχιλλέας Μπέος μαζί του πριν από το παιχνίδι Άρης-Παναθηναϊκός 0-1. Ο επιχειρηματίας από το Βόλο είπε: «Με τον κ. Δαλούκα έχουμε συγγενική σχέση και για αυτό ο κ. Μπέος μου είπε να τον πάρω τηλέφωνο ώστε να του δώσει μια συμβουλή και να παίξει καλά στο παιχνίδι Άρης-Παναθηναϊκός. Στο τηλέφωνο ο κ. Μπέος του είπε να παίξει 50-50. Ήταν κεραυνός εν αιθρία για εμάς όλο αυτό που συνέβη. Δεν γνωρίζω να έχει δωροδοκηθεί ή να έχει δωροδοκήσει ο κ. Μπέος». Σημείωσε δε, ότι «οι πολίτες του Βόλου τον πιστεύουν και γι’ αυτό και τον έκαναν και Δήμαρχο Βόλου»!

Η έδρα συνέχισε τις ερωτήσεις για το συγκεκριμένο περιστατικό παρά το γεγονός ότι για την συγκεκριμένη υπόθεση ο Αχιλλέας Μπέος έχει καταδικαστεί σε πρώτο βαθμό για απόπειρα εκβιασμού κατά του διαιτητή Δαλούκα με διετή φυλάκιση με αναστολή.

Στη συνέχεια ο κ. Μπεός παρενέβη τονίζοντας ότι: «Τώρα θα πάω και στη Βουλή! Δεν θα τους κάνω το χατίρι. Εγώ είμαι ειλικρινής, αληθινός και επειδή είμαι αληθινός βρίσκομαι σήμερα εδώ. Θα ήθελα να πω και κάτι ακόμα. Όλοι έρχονται εδώ και λένε ότι δεν έχουν παίξει ποτέ στοίχημα. Αν είναι δυνατόν! Υπάρχουν 6.500 πρακτορεία στην Ελλάδα. Εννοείται πως έχω παίξει στοίχημα. Εγώ είμαι αληθινός ειλικρινά και λέω ότι έχω παίξει. Δεν είναι παράνομο»!

Αύριο Πιλάβιος, Σπανός και Μητρόπουλος

Η δίκη για το Koriopolis συνεχίζεται αύριο Πέμπτη (16/2) με τα σημαντικότερα πρόσωπα που έχουν κληθεί ως μάρτυρες να είναι ο πρώην πρόεδρος της ΕΠΟ Σοφοκλής Πιλάβιος, ο μεγαλομέτοχος του Ατρόμητου Γιώργος Σπανός, ο Βίκτωρας Μητρόπουλος και ο δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης.

Γρηγόρης Ποζιός

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x