Stoiximan Super League

Πήρε… μπρος για Αστέρα ο Ολυμπιακός!

Ψεκάστε, σκουπίστε, τελειώσατε! Ο Ολυμπιακός «καθάρισε» (0-3) τον Παναιτωλικό από ημίχρονο, με τον Ελ Αραμπί να έχει δύο γκολ και μια ασίστ και «ζεστάθηκε» για τον «τελικό» με τον Ερ. Αστέρα.

Έκανε… βόλτα στο Αγρίνιο πριν τον «τελικό» ο Ολυμπιακός.

Οι «ερυθρόλευκοι» επικράτησαν 3-0 του Παναιτωλικού και επιστρέφοντας στις νίκες στο φινάλε του α’ γύρου της Super League 1, παρέμειναν στην κορυφή (παρέα με τον ΠΑΟΚ).

Από το πρώτο μέρος «κλείδωσε» το «τρίποντο» η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς, που είχε τη δυνατότητα να δώσει ανάσες σε αρκετούς παίκτες του. Αφού ο Ποντένσε άνοιξε το σκορ στο 6’ με το αριστερό μέσα από την περιοχή, έπειτα από μπαλιά του Ελ Αραμπί, που είχε συμμετοχή και στα τρία γκολ, αφού έφτιαξε το πρώτο και πέτυχε τα άλλα δύο. Με κεφαλιά στο 41’ και ωραία κίνηση στο 45+1’.

Έτσι, οι Πειραιώτες πάνε με καλή ψυχολογία και αρκετές δυνάμεις (λόγω των αλλαγών) στο κρίσιμο ματς της Τετάρτης με τον Ερυθρό Αστέρα στο «Γ. Καραϊσκάκης», που έχει έπαθλο το εισιτήριο για το Europa League.

Πώς ξεκίνησαν
Με τον Σα να είναι σταθερά κάτω από τα δοκάρια, ο Πέδρο Μαρτίνς επέλεξε στο βασικό σχήμα τον Μπα αντί του τραυματία Παπαδόπουλου (ο Μεριά είναι στον πάγκο), έχοντας τον Σεμέδο στο πλευρό του, ενώ ο Τσιμίκας ήταν αριστερό μπακ και ο Ελαμπντελαουί δεξί. Ο Μπουχαλάκης πήρε ανάσες και οι Γκιγέρμε-Καμαρά ήταν οι δύο στον άξονα. Ο Μασούρας ξεκίνησε στο αριστερό «φτερό» και ο Ποντένσε στο άλλο. Στην κορυφή ο Ελ Αραμπί, ο οποίος πλαισιώθηκε από τον Σουντανί.


Ο Κνετ ήταν στα δοκάρια και πάλι για τον Παναιτωλικό. Ο Λουσέρο έπαιξε αναγκαστικά στο αριστερό άκρο της άμυνας, ο Σανιά στο δεξία και οι Γιοβάνοβιτς-Μαρσιάλ ήταν στο κέντρο της άμυνας. Τσιγγάρας, Ταχάρ και Λιάβας ήταν η τριάδα στο κέντρο, με τον Αριγίμπι να κινείται αριστερά και τον Ντίας δεξιά, ενώ ο Μπαΐροβιτς ξεκίνησε στην κορυφή.


Το ματς
Πρώτος και δεύτερος στόχος… επετεύχθη. Ο Ολυμπιακός μπήκε στην αναμέτρηση, θέλοντας να σκοράρει νωρίς, ώστε να φύγει η πίεση από τους παίκτες του, φέρνοντας το παιχνίδι στα μέτρα του και για να «καθαρίσει» ει δυνατόν από το πρώτο μέρος. Διότι, αφενός ο ΠΑΟΚ είχε νικήσει λίγο πριν την Ξάνθη και περίμενε στην κορυφή και αφετέρου ακολουθούσε ο «τελικός» με τον Ερυθρό Αστέρα στο Φάληρο με έπαθλο ένα εισιτήριο για το Europa League. Και τα κατάφερε. Αρχικά «ζεστάθηκε» με την κεφαλιά του Σουντανί (από σέντρα του Τσιμίκα) και στη συνέχεια ακολούθησε το 0-1. Το τριγωνάκι με Γκιγέρμε-Ελ Αραμπί-Ποντένσε, έφερε σε θέση βολής τον Πορτογάλο, που έβαλε σε σκέψεις ότι με το αριστερό ίσως να εκτελεί καλύτερα.



Το παιχνίδι έγινε ανοιχτό, διότι ο Παναιτωλικός αναγκάστηκε να βγει νωρίς από την περιοχή και να δώσει χώρους στον Ολυμπιακό και δεν άργησε να απειλήσει με τον Μπαΐροβιτς (12’) να κόβεται από τον Μπα πριν εκτελέσει. Κάτι παρόμοιο ουσιαστικά συνέβη λίγο μετά με τον Ελ Αραμπί (17’). Κοντά στα μέσα του πρώτου μέρους, οι φιλοξενούμενοι επαναπαύτηκαν σε υπερβολικό βαθμό, έκατσε όπως έκανε και σε άλλα ματς φέτος, αλλά δεν το πλήρωσε.


Καθώς το δοκάρι του Αριγίμπι έπειτα από ωραία κίνηση από τα αριστερά και γλυκό πλασέ, λειτούργησε ως «καμπανάκι». Κάπου εκεί άρχισε να ανεβάζει… στροφές ο Ολυμπιακός και ένα μικρό ξέσπασμα αποδείχθηκε αρκετό για να «κλειδώσει» η νίκη με τον Ελ Αραμπί.

Ο Σουντανί (36’) δεν μπόρεσε από πλάγια θέση και νικήθηκε από τον Κνετ, αλλά μπόρεσε δις μέσα σε ένα εξάλεπτο ο Ελ Αραμπί, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε αρχικά τη σέντρα του Μασούρα και με επιβλητικό άλμα έκανε άπιαστη κεφαλιά. Λίγο μετά ο 32χρονος φορ, έκανε κίνηση πίβοτ και τελείωμα με το δεξί, έπειτα από το γύρισμα του Τσιμίκα.




Το δεύτερο μέρος ήταν αρκετά διαφορετικό. Ο Ολυμπιακός, έχοντας… καθαρίσει την μπουγάδα, κακά τα ψέματα έστρεψε την προσοχή του στις προσεχείς υποχρεώσεις, κάνοντας διαχείριση δυνάμεων (κυρίως μετά το πρώτο 20λεπτο), αφού δεν γύριζε με τίποτα το ματς. Ο Ραντζέλοβιτς (που λίγο πριν είχε περάσει στο ματς αντί του Ποντένσε) νικήθηκε από τον Κνετ από πλάγια θέση στο 61’ και κάπου εκεί άρχισε να φρενάρει η ομάδα του Πειραιά.

Ο Ελ Αραμπί, ο οποίος είχε κάνει τη δουλειά του και με το παραπάνω, έκατσε στον πάγκο από το 64’ και μετά, δίνοντας τη θέση του στον Μπουχαλάκη (θα μπορούσε να παραμείνει στον πάγκο για παν ενδεχόμενο), που ζεστάθηκε ενόψει Τετάρτης. Ο Μπρούνο επιβεβαίωσε ότι είναι σε καλή κατάσταση, δίνοντας νέα πνοή στην ομάδα του μεσοεπιθετικά και ανάσες στον Καμαρά, που θα έχει δύσκολη δουλειά κόντρα στον Αστέρα. Σε όλο αυτό το διάστημα ο Παναιτωλικός ήταν εντελώς παθητικός, άτολμος, αφού δεν είχε και αυτοπεποίθηση και δήλωσε «παρών» στο 78’, με τον Αριγίμπι (που ήταν ο μόνος που προβλημάτισε την άμυνα του Ολυμπιακού) να βρίσκει σε ετοιμότητα τον Σα. Εκεί έσβησαν και οι ελπίδες των γηπεδούχων για κάτι θετικό (όχι φυσικά για βαθμό) στο παιχνίδι.

Παναιτωλικός (Μάκης Χάβος): Κνετ, Σανιά, Μαρσιάλ, Γιοβάνοβιτς, Λουσέρο, Τσιγγάρας (53’ Σιένστεντ), Λιάβας, Ταχάρ, Αριγίμπι, Ντιάς, Μπαϊροβιτς (63’ Ντάλσιο)

Στον πάγκο έμειναν: Γιαννακόπουλος, Μαλής, Καββαδίας, Φυτόπουλος, Παρράς

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Τσιμίκας, Σεμέδο, Μπα, Ελαμπντελαουί, Γκιγέρμε, Καμαρά (71’ Μπρούνο), Ποντένσε (57’ Ραντζέλοβιτς), Μασούρας, Σουντανί, Ελ Αραμπί (65’ Μπουχαλάκης)

Στον πάγκο έμειναν: Αλέν, Γκερέρο, Μεριά, Τοροσίδης.

Γήπεδο: Αγρινίου

Διαιτητής: Καραντώνης
Βοηθοί: Μπούξμπαουμ, Καραγκιζόπουλος
Τέταρτος: Φωτιάδης, VAR: Παπαδόπουλος, Νικολαΐδης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x