Europa League

Τούρμπο Panathinaikos: 1-0 αντί 4-0!

Έτρεξε με χίλια, έκανε ό,τι ήθελε την Γκαμπάλα και έχασε 6 μεγάλες ευκαιρίες να τελειώσει από απόψε την πρόκριση ο πανέτοιμος Παναθηναϊκός, που πήρε προβάδισμα (1-0) στη Λεωφόρο με πέναλτι του Μολίνς

Το πάνω χέρι για την πρόκριση στα play-offs του Europa League έχει ο Παναθηναϊκός απέναντι στην Γκαμπάλα. Οι πράσινοι επικράτησαν 1-0 στη Λεωφόρο και πήραν προβάδισμα ενόψει του επαναληπτικού που θα διεξαχθεί στις 3 Αυγούστου στο Αζερμπαϊτζάν.

Εξαιρετικό πρώτο ημίχρονο για την ομάδα του Ουζουνίδη, που έκλεισε τους φιλοξενούμενους στην περιοχή τους, έχοντας φοβερή ουσία στο παιχνίδι της για τα δεδομένα της εποχής. Ο δρόμος της πρόκρισης άνοιξε στο 37ο λεπτό με τον Μολίνς να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα με εκτέλεση πέναλτι έπειτα από παράβαση (χέρι στην περιοχή) του Γκουρμπάνοφ. Μόλις στο 10', ο Λουντ είχε προειδοποιήσει στέλνοντας την μπάλα στο δοκάρι με απευθείας εκτέλεση φάουλ.

Άλλο παιχνίδι στο δεύτερο ημίχρονο, όμως το Τριφύλλι δεν τσίμπησε από τον ρυθμό που ήθελαν να δώσουν οι Αζέροι στο ματς. Με μπροστάρη τον εξαιρετικό Λουντ (είχε και δεύτερο δοκάρι στο 74'), που είχε άξιους συμπαραστάτες τους ακούραστους Ζέκα-Κουρμπέλη, ο Παναθηναϊκός διατήρησε τα ηνία και μπορεί να αισθάνεται άτυχος από το γεγονός ότι δεν πέτυχε, δεύτερο αλλά και τρίτο γκολ.

Καταχειροκροτήθηκαν από τη γεμάτη Λεωφόρο ο Μαρίνος Ουζουνίδης και οι παίκτες του μετά το τέλος του παιχνιδιού.

inner

Το ματς:

Απόλυτο αφεντικό ήταν στο ξεκίνημα της αναμέτρησης ο Παναθηναϊκός. Οι πράσινοι δεν ανησύχησαν καθόλου από το πρέσινγκ της Γκαμπάλα, απάντησαν με επίθεση όμως η τύχη δεν ήταν με το μέρος τους. Πρώτα ο Άλτμαν (σουτ ελάχιστα άουτ) και στη συνέχεια ο Λουντ (φάουλ στο δοκάρι) είχαν μεγάλες ευκαιρίες για να ανοίξουν το σκορ. Οι φιλοξενούμενοι το μόνο που κατάφεραν ήταν να δοκιμάσουν την ετοιμότητα του Βλαχοδήμου με ένα σουτ του Όζομπιτς στο 17ο λεπτό.

inner

Η ομάδα του Γκρίγκορτσουκ προσπάθησε να κερδίσει μέτρα στο γήπεδο, όμως το Τριφύλλι της έκοψε τον αέρα. Οι παίκτες του Ουζουνίδη με όπλο την εξαιρετική κυκλοφορία της μπάλας, διατήρησαν την κατοχή και βρίσκονταν σταθερά έξω από την περιοχή του Μπεζοτόσνι. Μια-δυο-τρεις και το λάθος έγινε, με τον Γκουρμπάνοφ να κάνει χέρι στην περιοχή και τον Μολίνς να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα ευστοχώντας στο 37΄από την «άσπρη βούλα». Η εικόνα δεν άλλαξε ούτε στα τελευταία λεπτά, καθώς ο Παναθηναϊκός παρέμεινε στην επίθεση και μπήκε στα αποδυτήρια έχοντας δίκαια το προβάδισμα.

Όπως και στο πρώτο 45λεπτο, έτσι και στο δεύτερο, οι πράσινοι ήταν αυτοί που μπήκαν καλύτερα στο γήπεδο. Η ομάδα του Ουζουνίδη έβρισκε με μεγαλύτερη ευκολία διαδρόμους προς την αντίπαλη περιοχή κι αν ήταν πιο προσεκτική στην τελική προσπάθεια θα μπορούσε να είχε διπλασιάσει τα τέρματά της είτε με τον Μολίνς (53’), είτε με τον Λουντ (59’). Η Γκαμπάλα, παρότι πίσω έκανε… νερά, ρίσκαρε αρκετά και πήρε μέτρα στο γήπεδο αγχώνοντας για πρώτη φορά την άμυνα του Παναθηναϊκού, που όμως δεν αντιμετώπισε ιδιαίτερα προβλήματα με τα γεμίσματα στην περιοχή του Βλαχοδήμου.

inner

Ο Παναθηναϊκός διατήρησε την ηρεμία στο παιχνίδι του κι έμεινε στην επίθεση μέχρι το φινάλε χάνοντας σημαντικές ευκαιρίες. Η είσοδος των Καμπέσας-Λουτσιάνο, αναστάτωσε τους Αζέρους, που έχασαν τα μαρκαρίσματα όμως στάθηκαν τυχεροί και στο 74’ όταν είδαν και πάλι τον Λουντ να σημαδεύει το δοκάρι. Λίγο πριν τη λήξη η Γκαμπάλα προσπάθησε με γεμίσματα να απειλήσει όμως δεν μπόρεσε να «κλέψει» κάτι απ’το παιχνίδι και το τελευταίο σφύριγμα βρήκε τους πράσινους να πανηγυρίζουν.

Οι συνθέσεις:

Παναθηναϊκός (Ουζουνίδης): Βλαχοδήμος, Κουλιμπαλί, Χούλτ, Μολέδο, Κολοβέτσιος, Ζέκα, Κουρμπέλης, Λούντ, Χατζηγιοβάνης (69’ Καμπέσας), Άλτμαν (87’ Δώνης), Μολίνς (69’ Λουτσιάνο)

Στον: Kότσαρης, Ευαγγέλου, Ρέις, Πίσπας

Γκαμπάλα (Γκρίγκορτσουκ): Μπεζοτόσνι, Στάνκοβιτς, Νταμπό, Χάλιντεϊ, Χουσεΐνοφ, Βέρνιντουπ, Μαλόουν (76’ Κονέ), Γκουρμπάνοφ, Όζομπιτς, Μπαλτόις, Μόνροους

Στον πάγκο της Γκαμπάλα: Μαμάντοφ, Τζαμάλοφ, Ραμάλντανοφ, Αλίγιεφ, Μαμάντοφ, Αμπάσοφ

Διαιτητής: Χουάν Μαρτίνεθ Μουνουέρα

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x