Oλλανδία

Πήρε προπονητή και ξεκινά... αντεπίθεση ο Άγιαξ!

Τον αντικαταστάτη του Φρανκ ντε Μπουρ ανακοίνωσε ο Άγιαξ, με τον «αίαντα» να ετοιμάζεται για μεταγραφικό... ντεμαράζ, ώστε να ξαναπάρει τα εντός των συνόρων σκήπτρα από την Αϊντχόφεν.

Τον άνθρωπο που θα προσπαθήσει να τον οδηγήσει εκ νέου στην κορυφή της Ολλανδίας και στους ομίλους του Champions League της νέας περιόδου βρήκε ο Άγιαξ, ο οποίος ανακοίνωσε την πρόσληψη του Πίτερ Μποζ.

Ο 52χρονος πρώην τεχνικός της Μακάμπι τελ Αβίβ, ο οποίος θα αποτελέσει τον διάδοχο του Φρανκ ντε Μπουρ στην τεχνική ηγεσία του «αίαντα», υπέγραψε τριετές συμβόλαιο συνεργασίας και δήλωσε ανυπόμονος να ξεκινήσουν οι αγωνιστικές υποχρεώσεις με τη νέα του ομάδα.

«Ανυπομονώ να ξεκινήσουμε, στόχος μας είναι να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα και να τα πάμε όσο το δυνατόν καλύτερα στην Ευρώπη. Είναι τιμή για μένα που με ζήτησε ο Άγιαξ, είναι ένα κλαμπ με μεγάλες φιλοδοξίες και αυτό είναι ένα χαρακτηριστικό που διέπει και εμένα», τόνισε, με τον αθλητικό διευθυντή του συλλόγου, Έντβιν φαν ντερ Σαρ, να προσθέτει πως «είναι ικανός να κάνει το ταλαντούχο Κόστερ μας ακόμα καλύτερο, η φιλοσοφία του ταιριάζει απόλυτα με τη δικιά μας».

Στον «αίαντα» δουλεύουν ήδη πάνω στο πλάνο της νέας σεζόν, με ολλανδικά Μέσα ενημέρωσης να αναφέρουν πως ο Μποζ ετοιμάζεται να κάνει ορισμένες αλλαγές στο πλαίσιο του «χτισίματος» της δικής του ομάδας. Ήδη έχει γίνει γνωστό πως ο Βίκτορ Φίσερ έχει κλείσει στην Μίντλεσμπρο, ο Σεράλντο Μπέκερ οδεύει εκ νέου στην Ζβόλε υπό τη μορφή δανεισμού, ενώ αρκετά μεγάλα ευρωπαϊκά -και μη- κλαμπ ενδιαφέρονται για τον Αρκάντιουζ Μίλικ, τον πρώτο σκόρερ της ομάδας τη σεζόν που ολοκληρώθηκε.

Το πρώτο όνομα που έχει διαρρεύσει όσον αφορά την ενίσχυση, είναι ο Εράν Ζαχάβι. Ο εξαιρετικός διεθνής Ισραηλινός μεσοεπιθετικός της Μακάμπι τελ Αβίβ είναι η ποδοσφαιρική... καψούρα του Μποζ και θέλει διακαώς να συνεργαστεί και πάλι μαζί του. Ο 28χρονος άσος, σημείωσε φέτος 48 γκολ σε 55 εμφανίσεις σε όλες τις διοργανώσεις, ενώ στα συνολικά τέσσερα χρόνια που αγωνίζεται στους «κίτρινους» του Ισραήλ, έχει βρει δίχτυα 125 φορές. Tο συμβόλαιο του, πάντως, εκπνέει το 2020 και η Μακάμπι δεν θα τον παραχωρήσει εύκολα...

Επιμέλεια: Μάρκος Κατριτζιδάκης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x