Stoiximan Super League

Πήρε την ΑΕΚ απ’ το χέρι ο Λάζαρος!

Μπήκε και το πήρε πάνω του. Ο Λάζαρος ήρθε από τον πάγκο και με ωραίο σουτ στο 85’ χάρισε τη νίκη 1-0 στην ΑΕΚ απέναντι στον «μισό» Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ. Κούρσα για δύο η πρώτη θέση στα πλέι-οφ.

Ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής στο ΟΑΚΑ! Ο μεσοεπιθετικός της ΑΕΚ πέρασε στο ματς ως αλλαγή και με όμορφο σουτ στο 85ο λεπτό χάρισε τη νίκη στην ομάδα του με σκορ 1-0 απέναντι στον πληγωμένο από τις απουσίες Παναθηναϊκό.

Η βαθμολογία των πλέι οφ
1. ΑΕΚ 6 (2-1)
2.ΠΑΟΚ 5 (1-1)*
3.Πανιώνιος 4 (2-2)
4.Παναθηναϊκός 2 (1-2)*
*εκκρεμεί η απόφαση για το Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ


Κακό το πρώτο ημίχρονο. Το παιχνίδι δεν είχε ρυθμό και ιδιαίτερες φάσεις. Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να απειλήσουν – χωρίς αποτέλεσμα με μακρινά σουτ – ενώ το «Τριφύλλι» έψαξε ανεπιτυχώς τις αντεπιθέσεις. Μεγαλύτερη και μοναδική κλασική ευκαιρία ήταν στο φινάλε (44’) όταν ο Μάνταλος σημάδεψε άουτ με κοντινή κεφαλιά.

Με την Ένωση να χάνει μοναδική ευκαιρία με τον Αλμέιδα ξεκίνησε το δεύτερο 45λεπτο στο ΟΑΚΑ. Ο Παναθηναϊκός, ενώ πίσω ήταν άνετος, δεν μπορούσε να βρει λύσεις στην επίθεση και στο τελευταίο διάστημα βρέθηκε στο μισό του γηπέδου. Η ΑΕΚ πίεσε και τελικά είδε τις προσπάθειές της να δικαιώνονται όταν το σουτ του Λάζαρου κατέληξε στα δίχτυα (85’).


Το ματς:



Κακό ξεκίνημα και για τις δύο ομάδες στο ΟΑΚΑ. Τόσο οι παίκτες της ΑΕΚ, όσο και αυτοί του Παναθηναϊκού παρουσιάστηκαν αρκετά σφιγμένοι και τα λάθη στην μεσαία γραμμή διαδέχονταν το ένα το άλλο. Η ομάδα του Χιμένεθ ήταν ελαφρώς πιο δραστήρια στην επίθεση, όμως οι προσπάθειες των Γιόχανσον και Μπακασέτα εκτός περιοχής δεν δημιούργησαν το παραμικρό πρόβλημα στον Στιλ.

inner

Οι κιτρινόμαυροι συνέχιζαν να δοκιμάζουν την τύχη τους με μακρινά σουτ τα οποία δεν βρήκαν στόχο, ενώ δεν μπορούσαν να εκμεταλλευτούν το γεγονός ότι οι πράσινοι έπαιζαν έχοντας την άμυνά τους αρκετά ψηλά. Ο Μαρίνος Ουζουνίδης θέλησε να χτυπήσει στην κόντρα, όμως οι παίκτες του δεν βρήκαν «κάθετες» πάσες για να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις. Στο φινάλε του ημιχρόνου πάντως η ΑΕΚ θα μπορούσε να ανοίξει το σκορ, αν ο Μάνταλος είχε σημαδέψει εστία με κοντινή κεφαλιά που επιχείρησε έπειτα από καλοζυγισμένη σέντρα του Ντίντακ.

Κάπως πιο ζωηρές ήταν οι δύο ομάδες στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου στο Ολυμπιακό Στάδιο. Μόλις στο 47’ η ΑΕΚ έχει τεράστια ευκαιρία με τον Αλμέιδα να στέλνει την μπάλα πάνω απ’ την εστία με πλασέ από το ένα μέτρο. Ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να αντιδράσει, όμως ο αρκετά δραστήριος Κλωναρίδης δεν πήρε βοήθειες από τους συμπαίκτες του. Πριν μπούμε στο τελευταίο 20λεπτο, ο Χιμένεθ και ο Ουζουνίδης πέρασαν στο παιχνίδι τους Λάζαρο- Αραούχο και Λέτο-Μπουμάλ προσπαθώντας να φρεσκάρουν τις μεσοεπιθετικές τους γραμμές ώστε να βγουν τελικές προσπάθειες.

inner

Στα τελευταία λεπτά οι πράσινοι έχασαν μέτρα στο γήπεδο, αφού ήταν φανερό πως δεν είχαν ανάσες. Οι κιτρινόμαυροι εκμεταλλεύτηκαν τον χώρο και έφεραν την μπάλα στην περιοχή του Στιλ, που στο 82’ κράτησε όρθια την ομάδα του με μεγάλη απόκρουση σε σουτ του Γαλανόπουλου. Τρία λεπτά αργότερα, ο Άγγλος δεν μπόρεσε να πει νέο «όχι» στο όμορφο σουτ του Λάζαρου έξω απ’την περιοχή και η ΑΕΚ πέτυχε το γκολ (1-0, 85’) και το τελευταίο σφύριγμα του Θάνου την βρήκε να πανηγυρίζει τους τρεις βαθμούς.

Οι συνθέσεις:



ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Ανέστης, Μπακάκης, Βράνιες, Τσιγκρίνσκι, Ντίντακ, Σιμόες, Γιόχανσον, Γαλανόπουλος (82’ Πέκχαρτ), Μάνταλος, Μπακασέτας (60’ Χριστοδουλόπουλος), Αλμέιδα (60’ Αραούχο)

Στον πάγκο: Βούρας, Βινίσιους, Κολοβέτσιος, Αϊντάρεβιτς

Παναθηναϊκός (Μαρίνος Ουζουνίδης): Στιλ, Μαρινάκης, Κουτρουμπής, Μολέδο, Χουλτ, Ρέις, Ζέκα, Εμποκού (76’ Στάικος), Βλαχοδήμος (68’ Μπουμάλ), Μολίνς (60’ Λέτο), Κλωναρίδης

Στον πάγκο: Κοτσόλης, Ευαγγέλλου, Χουχούμης, Χατζηγιοβάνης

Διαιτητής: Δημήτρης Θάνος
Βοηθοί: (Α’) Μπαλτάς Χρήστος / (Β’) Γρεβένης Αλέξανδρος

Γήπεδο: ΟΑΚΑ

Γιάννης Σταυρόπουλος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x