Stoiximan Super League

Πήρε άνετα το ντέρμπι ο καλύτερος Παναθηναϊκός της σεζόν!

Κανένα περιθώριο στην «ξεζουμισμένη» ΑΕΚ δεν άφησε ο Παναθηναϊκός. Με γκολ από Λουντ, Μπεργκ και Κλωναρίδη οι πράσινοι καθάρισαν 3-0 στην Λεωφόρο και συγκατοικούν με τον ΠΑΟΚ στην κορυφή.

Με τυπικές διαδικασίες «καθάρισε» το ντέρμπι με την ΑΕΚ ο Παναθηναϊκός. Οι πράσινοι με δύο γκολ στο πρώτο μισάωρο κι ένα στο φινάλε έφτασαν εύκολα στο 3-0 απέναντι στην κουρασμένη Ένωση στην Λεωφόρο κι έπιασαν τον ΠΑΟΚ στην κορυφή των πλέι-οφ.

Η βαθμολογία:
1.ΠΑΟΚ 7
2.Παναθηναϊκός 7
3.ΑΕΚ 5
4.Πανιώνιος 1

Τέλεια εκκίνηση για τους γηπεδούχους που προηγήθηκαν μόλις στο 11ο λεπτό με τον Λουντ, εκμεταλλευόμενοι την πρώτη τους αντεπίθεση στο παιχνίδι. Οι κιτρινόμαυροι δεν μπόρεσαν να αντιδράσουν και είδαν το έργο τους να γίνεται… βουνό όταν ο Μπεργκ διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του στο 30ο λεπτό με κοντινή προβολή έπειτα από σέντρα του Βιγιαφάνιες.

Τα νεύρα και τα σκληρά μαρκαρίσματα κυριάρχησαν στο δεύτερο ημίχρονο. Οι πράσινοι δεν απειλήθηκαν καθόλου ούτε από την είσοδο του απογοητευτικού Μπουονανότε και με MVP τον Βιγιαφάνιες είχαν σταθερά τον έλεγχο του ματς. Το… κερασάκι στην τούρτα του Τριφυλλιού ήρθε στην εκπνοή (90’) από τον Κλωναρίδη.

Το ματς:



Ιδανικό ξεκίνημα στο ντέρμπι για τον Παναθηναϊκό. Χωρίς να αγχωθεί από το πλάνο της ΑΕΚ, που πίεσε ψηλά, το «Τριφύλλι» κατάφερε να ανοίξει το σκορ και μάλιστα χωρίς να ιδρώσει ιδιαίτερα. Στην πρώτη τους αντεπίθεση, οι πράσινοι έκαναν το 1-0 με τον Λουντ (11’) να στέλνει την μπάλα -έπειτα από κόντρες- στην κενή εστία από πλάγια θέση. Η Ένωση δεν μπόρεσε να βγάλει ιδιαίτερη αντίδραση μετά το γκολ που δέχτηκε και η ομάδα του Στραματσόνι διατήρησε τα ηνία, χωρίς ωστόσο να καταφέρει να γίνει ιδιαίτερα απειλητική.

inner

Οι κιτρινόμαυροι κέρδισαν σταδιακά μέτρα στο γήπεδο, όμως δεν ενόχλησαν σχεδόν καθόλου τον Στιλ. Ο Παναθηναϊκός πίεσε και για δεύτερο γκολ και κατάφερε να πετύχει τον στόχο του σε ιδανικό σημείο (30’), όταν ο Κουτρουμπής έκλεψε από τον Σιμόες, άνοιξε δεξιά στον Βιγιαφάνιες που σέρβιρε στον Μπεργκ το 2-0. Η ΑΕΚ έχασε κάθε ίχνος συνοχής και οι γηπεδούχοι παρέμειναν στην επίθεση απειλώντας κυρίως με σέντρες και κόρνερ. Η ομάδα του Παναγιωτάρα πάγωσε τον ρυθμό στο φινάλε του ημιχρόνου, όμως δεν μπόρεσε να αλλάξει το εις βάρος της 2-0 με το οποίο μπήκε στα αποδυτήρια.

Καλύτερα μπήκε ο Παναθηναϊκός στο δεύτερο 45λεπτο. Οι πράσινοι με δημιουργό τον Βιγιαφάνιες πίεσαν την αντίπαλη άμυνα, που όμως κατάφερε να αντέξει στην πίεση. Η ΑΕΚ αφού έβγαλε τους πράσινους από την περιοχή της, μετέφερε το παιχνίδι στην μεσαία γραμμή, όμως δεν είχε τελικές προς την εστία του Στιλ. Στη συνέχεια ο ρυθμός χάλασε, κυριάρχησαν τα δυνατά μαρκαρίσματα αλλά και τα νεύρα ανάμεσα στους παίκτες των δύο ομάδων, με αποτέλεσμα να μην υπάρχουν φάσεις.

inner

Με το πέρασμα των λεπτών, η ομάδα του Αντρέα Στραματσόνι ανέβασε και πάλι στροφές και δημιούργησε ξανά κινδύνους από τα άκρα. Ο Μπουονανότε δεν μπόρεσε να βοηθήσει καθόλου την Ένωση, η οποία παράμεινε εντελώς ακίνδυνη επιθετικά. Στο φινάλε του ματς κι ενώ το παιχνίδι είχε διαδικαστικό χαρακτήρα, ο Κλωναρίδης διαμόρφωσε το 3-0 (90’) αποφεύγοντας τον Ανέστη και πλασάροντας στην κενή εστία.

Οι συνθέσεις:



Παναθηναϊκός (Αντρέα Στραματσόνι):
Στιλ, Ταυλαρίδης, Μολέδο, Μέστο, Νάνο, Κουτρουμπής (79’ Βλαχοδήμος), Ζέκα, Λουντ, Βιγιαφάνιες (87' Κλωναρίδης), Λέτο (61’ Μπουμάλ), Μπεργκ.

Στον πάγκο: Κοτσόλης, Μαρινάκης, Πέτριτς, Μαμούτε

ΑΕΚ (Νίκος Παναγιωτάρας): Ανέστης, Μπακάκης, Κολοβέτσιος, Άρθο, Ντίντακ, Σιμόες (70’ Κορδέρο), Γιόχανσον, Μάνταλος (85’ Πέκχαρτ), Πλατέλλας (46’ Μπουονανότε), Αραβίδης, Τζεμπούρ

Στον πάγκο: Μπαρόχα, Σοϊλέδης, Λαμπρόπουλος, Τζανετόπουλος

Διαιτητής: Τάσος Σιδηρόπουλος

Γήπεδο: Λεωφόρος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x