Αγγλία

Πίρλο: «Γελούσαμε με τον Πογκμπά στη Γιουβέντους»

Τη μεταγραφή του Πολ Πογκμπά στη Γιουνάιτεντ σχολίασε ο Αντρέα Πίρλο, ο οποίος θυμήθηκε τι έγινε στη Γιουβέντους, όταν είχαν αποκτήσει τον 23χρονο μέσο.

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είχε αφήσει το 2012 τον Πολ Πογκμπά να φύγει ελεύθερος για τη Γιουβέντους, καθώς ο 19χρονος, τότε, παίκτης δεν υπολογιζόταν από τον Σερ Άλεξ Φέργκιουσον.

Όπως αποκάλυψε ο Αντρέα Πίρλο σε συνέντευξή του, όλοι στη «Γηραιά Κυρία» γελούσαν με την μεταγραφή του Γάλλου μέσου. «Στην πρώτη προπόνηση της ομάδας με τον Πογκμπά, οι παίκτες γελούσαν. Δεν γελούσαμε, όμως, για κανέναν άλλο λόγο, πέραν του ότι δυσκολευόμασταν να πιστέψουμε πως μια ομάδα σαν την Γιουνάιτεντ δεν μπορούσε να δει τις ικανότητές του και τον άφησε να φύγει έτσι απλά. Νομίζω στη Γιουβέντους ακόμα πρέπει να γελάνε», είπε ο μαέστρος των γηπέδων, για να συνεχίσει «Θυμάμαι χαρακτηριστικά την πρώτη φορά που προπονήθηκε ο Πογκμπά με τη Γιουβέντους. Ήταν τόσο νέος και μπορούσαμε να δούμε πόσο ξεχωριστός ήταν! Όταν πήγαμε στα αποδυτήρια, ήρθε ο Μπουφόν γελώντας και μου είπε "Αλήθεια τον άφησαν να φύγει τσάμπα;"».

Ο 37χρονος παίκτης των Νιου Γιορκ Σίτι σχολίασε, επίσης, και την επιστροφή του νεαρού άσου στην ομάδα της Αγγλίας. «Δε νομίζω ότι η Γιουβέντους ήθελε να φύγει ο Πογκμπά, ωστόσο τα πράγματα εξελίχθηκαν πολύ καλά γι' αυτούς. Υπέγραψαν έναν ποιοτικό παίκτη χωρίς να πληρώσουν τίποτα, αποτέλεσε σημαντικό παράγοντα στην κατάκτηση τροπαίων τα τέσσερα χρόνια που έμεινε εκεί, και τον πούλησαν για 105.000.000 ευρώ. Από όποια πλευρά κι αν το κοιτάξεις, η Γιουβέντους είχε κάνει μια σπουδαία συμφωνία».

Τέλος, ο Πίρλο έδειξε για άλλη μια φορά την αδυναμία του στον Πογκμπά, λέγοντας «Είναι ο καλύτερος νέος παίκτης που έχω δει ποτέ και νομίζω δεν είμαστε μακριά από τον να τον αποκαλέσουμε τον καλύτερο παίκτη στον κόσμο! Βρίσκεται ανάμεσα στον Μέσι και τον Ρονάλντο για πολλά χρόνια, όμως, το ποδόσφαιρο πρέπει να ετοιμαστεί για να υποδεχτεί το νέο του βασιλιά», για να προσθέσει «Ο Πογκμπά θα κάνει τη Γιουνάιτεντ μια μεγάλη δύναμη ξανά. Ένας παίκτης τέτοιας ποιότητας μπορεί να αλλάξει καταστάσεις. Δίνεις σε μια ομάδα τον Πογμπά και τον Ζλάταν που είναι ικανοί για σπουδαία πράγματα».

Επιμέλεια: Κάτια Πετροπούλου

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x