Stoiximan Super League

Πλάνο… αναχαίτισης

Τις πρώτες του σκέψεις για την ανασταλτική λειτουργία του Παναθηναϊκού στη μεγάλη ρεβάνς με την Μπριζ έδειξε ο Γιάννης Αναστασίου. Σήμερα το φιλικό με Άρη Λεμεσού.

Η πρόκριση στα play offs του Champions League περνά για τον Παναθηναϊκό από το Μπριζ και τον επαναληπτικό της ερχόμενης Τετάρτης. Διαφύλαξη του «μηδέν» στην άμυνα σημαίνει αυτόματα και πρόκριση, μετά το 2-1 της Λεωφόρου, και παρότι οι «πράσινοι» δεν θα πάνε στο Βέλγιο για να… ταμπουρωθούν, ο Γιάννης Αναστασίου δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην προετοιμασία της ανασταλτικής λειτουργίας της ομάδας του στη ρεβάνς.

Οι επιλογές δεν είναι πολλές, από τη στιγμή που τιμωρημένος είναι ο Σάντσεθ και ανέτοιμοι οι Εσιέν και Τελάντερ, ωστόσο έχει ενδιαφέρον να δούμε τι δοκίμασε στις χθεσινές ασκήσεις τακτικής ο προπονητής του «τριφυλλιού». Συγκεκριμένα, χρησιμοποίησε τον Τριανταφυλλόπουλο ως παρτενέρ του Ταυλαρίδη στο κέντρο άμυνας, διατηρώντας ως μπακ τους Πράνιτς και Βέμερ, ενώ ο Λαγός πλαισίωσε τους Κουτρουμπή και Ζέκα στην τριάδα των χαφ, που ήταν ίδια με αυτή στο δεύτερο ημίχρονο του πρώτου ματς.

Αυτό δεν σημαίνει πως είναι και το τελικό πλάνο του Αναστασίου για τον επαναληπτικό, αλλά είναι μια πρώτη σκέψη, ίσως και η επικρατέστερη. Το σενάριο να πάρει ο Νάνο τη θέση του Πράνιτς ως αριστερός μπακ δεν συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες, καθώς μοιάζει δύσκολο μετά από μεγάλη περίοδο αποχής να μπει βασικός σε ένα τόσο κρίσιμο παιχνίδι. Πάντως δεν αποκλείεται ο Ισπανός να κερδίσει πόντους αν δείξει έτοιμος στο αποψινό κεκλεισμένων των θυρών (ακόμη και για τα ΜΜΕ) φιλικό με τον Άρη Λεμεσού στη Λεωφόρο.

Ντεμπούτο, έστω και για λίγα λεπτά, είναι πιθανό να κάνει ο νεοαποκτηθείς γκολκίπερ Γιαννακόπουλος. Εκτός έμειναν οι Κοτσόλης, Βέμερ, Κουτρουμπής, Πράνιτς, Ταυλαρίδης, Ζέκα, Νίνης, Καρέλης και Μπεργκ, ενώ στην αποστολή συμπεριλήφθηκαν και οι «κομμένοι» Μέντες, Ντίνας και Σπυρόπουλος.

*Ο Γιάννης Αλαφούζος αναμένεται να ταξιδέψει στο Μπριζ για να βρίσκεται στο πλευρό της ομάδας στον επαναληπτικό αγώνα του τρίτου προκριματικού γύρου του Champions League.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x