Stoiximan Super League

Πληρωμές στους διαιτητές μέσω… UEFA, δυσαρέσκεια Λίγκας για ΕΠΟ

Βρέθηκε λύση με τις τεράστιες οφειλές προς τους διαιτητές, με χρήματα μέσω… UEFA. Δυσαρέσκεια από τη Super League για την καθυστέρηση της πληρωμής από την ΕΠΟ.

Έστω και λίγες ώρες, πλέον, πριν την έναρξη του νέου πρωταθλήματος βρέθηκε λύση με τις τεράστιες οφειλές προς τους διαιτητές. Ο νέος επικεφαλής της ΚΕΔ, Βίτορ Μέλο Περέιρα, αλλά και ο επιτετραμμένος της FIFA, Μπιόρν Βασάλο, είχαν τονίσει την ανάγκη να λυθεί το πρόβλημα πριν αρχίσει η σεζόν και φαίνεται πως βρέθηκε άκρη.

Η ΕΠΟ προχθές με επιστολή προς τη Super League ζήτησε τα στοιχεία των διαιτητών για να τους καταβάλει τα χρήματα που προέρχονται από το solidarity της UEFA. Τα χρήματα αυτά προορίζονται για τις ομάδες, ωστόσο αποφασίστηκε να διατεθούν για τους διαιτητές, προκειμένου να λυθεί ένα σημαντικό πρόβλημα.

Η λίγκα έστειλε μεν άμεσα τα στοιχεία των διαιτητών, αλλά δεν παρέλειψε να εκφράσει τον προβληματισμό και τη δυσαρέσκειά της για το γεγονός πως η συγκεκριμένη μεταφορά των χρημάτων είχε αποφασιστεί εδώ και σχεδόν πέντε μήνες, από τις 29 Μαρτίου, αλλά φτάσαμε παραμονές πρωταθλήματος για να πληρωθούν οι διαιτητές.

Τα χρήματα που προέρχονται από την UEFA ανέρχονται σε περίπου 500.000 ευρώ, ενώ επιπλέον εκταμιεύτηκαν 150.000 ευρώ από την κεντρική χορηγία της Super League για να συμπληρωθεί το ποσό που καταβάλλεται στους διαιτητές. Πλέον απομένουν άλλες 250-300 χιλιάδες ευρώ για να διαγραφεί ολόκληρο το χρέος προς τους διαιτητές.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x