Champions League

«Πλήρωσε» την τριάρα η Αντερλεχτ

Το 0-3 του πρώτου γύρου στο «Κονστάν Βαν Ντε Στοκ» από τη Σέλτικ πλήρωσε η Αντερλεχτ και, παρά το 1-0 στη Γλασκώβη, έμεινε εκτός των «16» του Τσάμπιονς Λιγκ.

Η Αντερλεχτ νίκησε 1-0 τη Σέλτικ στο «Σέλτικ Παρκ» για την έκτη αγωνιστική των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ, όμως έμεινε εκτός των «16» της διοργάνωσης, αφού υστέρησε στην ισοβαθμία με τους «καθολικούς», μετά το 0-3 των πρωταθλητών Σκωτίας στον πρώτο γύρο μέσα στις Βρυξέλλες.

Οι Βέλγοι ήταν ανώτεροι στο πρώτο ημίχρονο και δημιούργησαν ευκαιρίες, οι Σκωτσέζοι μπήκαν πιο δυνατά και απείλησαν στο δεύτερο, όμως το αυτογκόλ του Σιμούνοβιτς στο 62’ έδωσε τελικά «φρούδες» ελπίδες στην Αντερλεχτ.

Οι «αντερλεχτουά» μπήκαν πιο δυνατά, αφού ήθελαν νίκη με πολλά γκολ διαφορά, ώστε να συνεχίσουν αυτοί στο Europa League και έχασαν πολλές ευκαιρίες στο πρώτο εικοσάλεπτο, ώστε να προηγηθούν και με τον Γκόρντον πρωταγωνιστή στις περισσότερες των περιπτώσεων.

Μετά το 20’, η πίεση των πρωταθλητών Βελγίου «κόπασε» αρκετά, όμως οι Βέλγοι διατηρούσαν την πρωτοβουλία των κινήσεων και προσπαθούσαν να δημιουργήσουν κάτι καλό στην σκοτσέζικη εστία, κερδίζοντας φάουλ και κόρνερ γύρω από την περιοχή του Γκόρντον χωρίς να αλλάξει κάτι μέχρι την ολοκλήρωση του πρώτου ημιχρόνου.

Στην αρχή του δεύτερου ημιχρόνου, η Σέλτικ μπήκε πιο δυνατά και δημιούργησε ευκαιρίες στην εστία του Μπεκς και με τους αιφνιδιασμένους Βέλγους να αρκούνται σε αντεπιθέσεις σε αυτό το διάστημα. Έτσι, στο 62’ ο Σιμούνοβιτς στην προσπάθεια του να διώξει μια επίθεση του Γκέρκενς έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Γκόρντον και έγινε το 0-1. Το γκολ αυτό θορύβησε τους παίκτες του Μπρένταν Ρότζερς, που γύρισαν πίσω για να κρατήσουν το αποτέλεσμα, την ώρα που οι πρωταθλητές Βελγίου προσπαθούσαν να εντείνουν την πίεσή τους στα αντίπαλα καρέ.

Οι αλλαγές έκαναν πιο επιθετικούς τους φιλοξενούμενους, που άρχισαν να χάνουν ευκαιρίες στην εστία του Γκόρντον και την ομάδα της Γλασκώβης να αρκείται στις αντεπιθέσεις και να δημιουργεί μία ευκαιρία στον Νίτσαμ στο 86’, χωρίς να αλλάξει κάτι.

Επιμέλεια: Παναγιώτης Βλαχαδάμης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x