Γενικά

Πλήρωσε «χοντρά» η FIFA για το χέρι του Ανρί!

Ποσό που εικάζεται πως φτάνει τα 5 εκατ. ευρώ, αλλά ο ίδιος αρνήθηκε να δημοσιοποιήσει, παραδέχθηκε ο Τζον Ντιλέινι πως πλήρωσε η FIFA στην Ιρλανδική Ομοσπονδία για το περίφημο χέρι του Ανρί!

Ίσως πρόκειται για το πιο σκανδαλώδες χέρι στην ιστορία του παγκοσμίου ποδοσφαίρου μετά από εκείνο του «θεού», όταν ο Μαραντόνα σκόραρε σε βάρος της Αγγλίας στο Μουντιάλ του 1986.

Στην περίπτωση του Τιερί Ανρί δεν αφορούσε παιχνίδι της τελικής φάσης, αλλά play-off πρόκρισης στην ευρωπαϊκή ζώνη για τη διοργάνωση του 2010. Η φιναλίστ τέσσερα χρόνια νωρίτερα Γαλλία βρίσκεται σε δεινή θέση και χρειάζεται να σκοράρει σε βάρος της Ιρλανδίας για να είναι εκείνη που θα ταξιδέψει στη Νότια Αφρική.

Ο Τιερί Ανρί γίνεται ο σκόρερ και ο ήρωας που θα σώσει τους «τρικολόρ» από το σοκ, αλλά τη στιγμή που ο ίδιος, οι συμπαίκτες του και χιλιάδες Γάλλοι στις εξέδρες παραληρούν, οι ποδοσφαιριστές του ΕΪΡΕ διαμαρτύρονται σαν τρελοί. Το ριπλέι δεν λέει ψέματα και τους δικαιώνει απόλυτα. Ο Ανρί έχει χρησιμοποιήσει ξεκάθαρα το χέρι του και η FIFA έρχεται αντιμέτωπη με μια σκανδαλώδη απόφαση που αφήνει άδικα εκτός συνέχειας τους Ιρλανδούς.



Όπως παραδέχθηκε σε συνέντευξή του ο εκτελεστικός διευθυντής της ομοσπονδίας ποδοσφαίρου της χώρας, Τζον Ντιλέινι, υπήρξε εξωδικαστική συμφωνία με τη FIFA, με την οποία οι αδικημένοι της υπόθεσης «τσέπωσαν» ένα ποσό που εικάζεται πως ξεπερνά τα 5 εκατ. ευρώ με αντάλλαγμα τη σιωπή τους.

Οι Ιρλανδοί ήταν διατεθειμένοι να προχωρήσουν την υπόθεση κι επισκέφθηκαν τα γραφεία της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας για να γνωστοποιήσουν τις προθέσεις του. Πρακτικά μπορεί να μην είχαν πιθανότητες βάσει κανονισμών να δικαιωθούν και να πάνε αντί της Γαλλίας στο Μουντιάλ, οι συνέπειες όμως για την αξιοπιστία του προϊόντος θα ήταν πολύ μεγαλύτερες για τη FIFA.

Σε μια προσπάθεια λοιπόν να «χρυσώσουν» το… χάπι, ο Μπλάτερ και οι συνεργάτες του τέσσερις ημέρες μετά την πρώτη συνάντηση, επανήλθαν με μια πρόταση την οποία οι Ιρλανδοί δεν θα μπορούσαν να αρνηθούν. Πέντε εκατομμύρια ευρώ… Ο Ντιλέινι παραδέχθηκε το «ντιλ», ξεκαθαρίζοντας πως ήταν απόλυτα νόμιμη, αλλά εξ αιτίας ρήτρας εμπιστευτικότητας δεν μπορεί να αποκαλύψει το ποσό που μπήκε στο ταμείο της ομοσπονδίας.

Νικόλας Ακτύπης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x