Stoiximan Super League

Πόντες: «Ήμασταν και λίγο τυχεροί»

Το γεγονός ότι ο Παναιτωλικός στάθηκε και τυχερός στο ματς κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης παραδέχθηκε ο τεχνικός της ομάδας, Λιονέλ Πόντες.

Μόνο θετικά λόγια είχε να πει για τους παίκτες του ο Λιονέλ Πόντες μιλώντας στη συνέντευξη Τύπου μετά το τέλος του αγώνα κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης.

Ο Πορτογάλος προπονητής τόνισε ότι πράγματι οι Αρκάδες έχασαν πολλές ευκαιρίες και ότι η ομάδα του στάθηκε τυχερή, ωστόσο ανέφερε ότι οι παίκτες του έκαναν πολύ σωστή διαχείριση.

Αναλυτικά:

«Θα πρέπει να δώσω συγχαρητήρια στους παίκτες μου για την δύσκολη νίκη, απέναντι σε ένα δυνατό αντίπαλο. Ξεκινήσαμε καλά το ματς. Η αντίπαλη ομάδα, ανέβηκε ψηλά. Δημιούργησε επικίνδυνες καταστάσεις στην εστία μας. Είχαμε και λίγο την τύχη. Προσπαθήσαμε να ισορροπήσουμε το ματς, δημιουργήσαμε μια καλή οργανωμένη ευκαιρία και βγάλαμε το πρώτο γκολ.

Η αλήθεια είναι ότι το πρώτο γκολ μας απελευθέρωσε. Περάσαμε το υπόλοιπο τέταρτο του πρώτου ημιχρόνου χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα. Στο ημίχρονο μιλήσαμε στους παίκτες. Είπαμε ότι πρέπει να συνεχίσουμε αμυντικά, γιατί ξέραμε ότι ο Αστέρας λειτουργεί με μεγάλες μπαλιές.

Η αλήθεια είναι ότι ο Αστέρας έβαλε και άλλους παίκτες στην περιοχή και ήταν λογικό να δημιουργηθούν και άλλες επικίνδυνες καταστάσεις. Εμείς προσπαθήσαμε με αντεπιθέσεις, να βγάλουμε ένα 2ο γκολ και το σημειώσαμε στα τελευταία λεπτά των καθυστερήσεων, ενώ μπορούσαμε να το είχαμε σημειώσει και νωρίτερα. Θεωρώ ότι η διαχείριση ήταν πολύ καλή και σωστή.

Η αλήθεια είναι ότι το παλέψαμε πολύ το ματς. Δεν μπορούμε να πούμε ότι παίξαμε αυτό που μπορούμε, όπως θα θέλαμε. Είχαμε υπομονή και δεν μπορούμε να μην εξάρουμε τον χαρακτήρα των παικτών, οι οποίοι ήταν συγκεντρωμένοι μέχρι το τέλος του ματς».

Για το τι θα γινόταν αν ο Αστέρας είχε προηγηθεί:

«Είναι θεωρητική η ερώτηση στο τι θα είχε συμβεί στο ματς, αν ο Αστέρας είχε προηγηθεί. Εμείς είχαμε πολύ καλή αμυντική λειτουργία. Αντιμετωπίσαμε ένα πολύ δυνατό αντίπαλο. Μπορούμε να πούμε ότι σημειώσαμε το γκολ κόντρα στην ροή του ματς. Στο δεύτερο ημίχρονο, δείξαμε αμυντική σταθερότητα, ενώ βγάλαμε επικίνδυνες καταστάσεις στην εστία του αντιπάλου».

Για την εικόνα της ομάδας του:

«Είμαστε ακόμα στην αρχή του πρωταθλήματος. Είναι διαφορετικά τα φιλικά ματς από αυτά του πρωταθλήματος. Κερδίζεις σε αυτοπεποίθηση και δείχνεις χαρακτήρα, όταν κερδίζεις τέτοια ματς. Η ομάδα μας είχε χαρακτήρα και τον έδειξε. Από τις 14 ευκαιρίες που δημιούργησε ο Αστέρας, κάποιες ήταν καλές ευκαιρίες και κάποιες πραγματικά καλές ευκαιρίες.

Εμείς από την πλευρά μας καταφέραμε να σταματήσουμε τις περισσότερες. Είχαμε και λίγο τύχη στο α' μέρος. Δείξαμε σταθερότητα και πάνω σε αυτή πρέπει να βασίσουμε την δουλειά μας για να δείξουμε καλύτερο θέαμα τις επόμενες αγωνιστικές».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x