Stoiximan Super League

Ποδοσφαιρικό… μαρτύριο και «κουλούρια» για Ατρόμητο και Ξάνθη

Ατρόμητος και Ξάνθη κόλλησαν στο 0-0 στο Περιστέρι, με τις δύο ομάδες να «ταλαιπωρούν» τους φιλάθλους που βρέθηκαν στο γήπεδο με το κακό θέαμα που προσέφεραν.

Σε μια αναμέτρηση που δεν διεκδικούσε δάφνες ποιότητας, Ατρόμητος και Ξάνθη έμειναν στο 0-0 στο Περιστέρι. Οι γηπεδούχοι είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων και την κατοχή της μπάλας (68%-32%), όμως ήταν αρκετά φλύαροι και δεν μπόρεσαν να διασπάσουν την καλά οργανωμένη άμυνα των φιλοξενούμενων.

Από την άλλη, η ομάδα του Ράσταβατς παρατάχθηκε με κύριο μέλημα την αποφυγή της ήττας και βάσει αυτού πέτυχε την αποστολή της, σε ένα ματς που περιορίστηκε σε παθητικό ρόλο.

inner

Πως έπαιξαν

Ο Νταμίρ Κάναντι παρέταξε την ομάδα του με σύστημα 4-4-2 έχοντας τον Μέγιερι κάτω από την εστία του. Σάκιτς, Ρισβάνης, Χατζηισαΐας, Γιαννούλης συνέθεσαν την αμυντική τετράδα, με τον Μάντσον να αγωνίζεται μπροστά τους ως «σκούπα». Το «ρόμβο» στη μεσαία γραμμή συμπλήρωσαν οι Μπουσουλάτζιτς, Βασιλακάκης, Μπρούνο, ενώ το επιθετικό δίδυμο του Ατρόμητου ήταν οι Μανούσος, Κουλούρης.

Από την άλλη πλευρά, ο προπονητής της Ξάνθης χρησιμοποίησε σχηματισμό 4-2-3-1. Τερματοφύλακας ο Ζίβκοβιτς, ενώ στα μετόπισθεν αγωνίστηκαν οι Μπαξεβανίδης, Φλίσκας, Κασάδο, Σιλά. Ως αμυντικοί χαφ έπαιξαν οι Καμαρά, Ντε Λούκας, ενώ πίσω από τον μοναδικό προωθημένο Γέντρισεκ χρησιμοποιήθηκαν οι Φασίδης, Καντά, Κίκε.

inner



Το ματς



Δυναμικά ξεκίνησαν το παιχνίδι και οι δύο ομάδες, με την Ξάνθη να έχει την πρώτη καλή ευκαιρία του αγώνα: στο 5’ ο Ντε Λούκας σούταρε στην κίνηση μέσα από την περιοχή, όμως ο Μέγιερι έδιωξε σε κόρνερ. Δύο λεπτά αργότερα «απάντησε» στις ευκαιρίες ο Ατρόμητος, με τον Μανούσο να κάνει την προβολή -με το αριστερό πόδι- μέσα από την περιοχή, αλλά η μπάλα πέρασε δίπλα από το δοκάρι.

Στο 11’ οι γηπεδούχοι είχαν τη δεύτερη καλή στιγμή τους, με τον Κουλούρη να παίρνει την μπάλα μέσα στην περιοχή έχοντας πλάτη στο τέρμα, ωστόσο επιχείρησε το γυριστό σουτ, που κατέληξε άουτ. Κάπου εκεί οι δύο ομάδες έσβησαν τις… μηχανές και για ένα 20λεπτο ο ρυθμός έπεσε τελείως.

inner

Σαν να μην έφτανε ο… φόβος των δύο ομάδων, ήρθαν να προστεθούν οι διαδοχικές διακοπές λόγω τραυματισμών. Στο 38’ η Ξάνθη προχώρησε στην πρώτη αναγκαστική αλλαγή της, με τον Κοβάτσεβιτς να αντικαθιστά τον τραυματία Κίκε. Στο εναπομείναν διάστημα του πρώτου μέρους οι δύο ομάδες περιορίστηκαν σε παιχνίδι… κέντρου και το 0-0 ήρθε ως φυσική συνέπεια στο 45λεπτο.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Ξάνθη μπήκε πιο δυνατά και είχε δύο καλές στιγμές, στο 47’ με τον Γέντρισεκ να σουτάρει μέσα από την περιοχή, ωστόσο η μπάλα έφυγε μακριά από το τέρμα αφού ο Σλοβάκος επιθετικός δεν είχε τοποθετήσει σωστά το σώμα του. Τέσσερα λεπτά αργότερα ο Κοβάτσεβιτς σούταρε δυνατά έξω από την περιοχή, όμως ο Μέγιερι ήταν σε ετοιμότητα και μπλόκαρε.

Από την άλλη πλευρά, ο Ατρόμητος ήταν αρκετά φλύαρος και δεν μπορούσε διασπάσει την καλά οργανωμένη άμυνα των φιλοξενούμενων και να φτάσει με ευκολία στην αντίπαλη περιοχή παρόλο που είχε την εδαφική υπεροχή. Η πρώτη καλή στιγμή της ομάδας του Κάναντι μετά την ανάπαυλα ήρθε μόλις στο 66’, με τον Κουλούρη να παίρνει την κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής, όμως η μπάλα έφυγε πάνω από το δοκάρι.

inner

Στο 70’ ήρθε η δεύτερη ευκαιρία για τους Περιστεριώτες στο δεύτερο μέρος: ο Μούγιακιτς κέρδισε τους πάντες στον αέρα και πήρε την κεφαλιά μετά από εκτέλεση φάουλ του Ούμπιδες, αλλά η μπάλα κατέληξε άουτ. Δύο λεπτά αργότερα η Ξάνθη απείλησε με τον Γέντρισεκ να σουτάρει από πλάγια θέση, ωστόσο η μπάλα έφυγε άουτ.

Στο τελευταίο τέταρτο ο Ατρόμητος συνέχισε να έχει την εδαφική υπεροχή και την κυριαρχία, όμως οι φιλοξενούμενοι δεν του επέτρεψαν να φτάσει κοντά στην περιοχή τους. Μ’ αυτά και μ’ αυτά, το 0-0 ήρθε ως αποτέλεσμα των ελάχιστων καλών στιγμών που είχαν οι δύο ομάδες, σε ένα ματς που θα… ξεχαστεί γρήγορα από όσους το παρακολούθησαν.

inner

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Ατρόμητος (4-1-2-1-2): Μέγιερι - Σάκιτς, Ρισβάνης, Χατζηισαΐας, Γιαννούλης - Μάντσον – Μπουσουλάτζιτς (75’ Ενσικουλού), Βασιλακάκης – Μπρούνο (46’ Μούγιακιτς) – Μανούσος (61’ Ούμπιδες), Κουλούρης

Ξάνθη (4-2-3-1): Ζίβκοβιτς - Μπαξεβανίδης, Φλίσκας, Κασάδο, Σιλά - Καμαρά, Ντε Λούκας - Φασίδης, Καντά (73’ Κάστρο), Κίκε (38’ Κοβάτσεβιτς) – Γέντρισεκ (85’ Ντινίς Αλμέιδα)

Διαιτητής: Εμμανουήλ Σκούλας

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x