Stoiximan Super League

Πογιέτ: «Βρείτε λύση και μην τιμωρείτε τον κόσμο»

Ξεκάθαρη θέση για τα τεκταινόμενα στο ελληνικό ποδόσφαιρο -με αφορμή το κεκλεισμένων των θυρών παιχνίδι της ΑΕΚ με τον Πανιώνιο- πήρε ο Γκουστάβο Πογιέτ.

Το δικό του μήνυμα για τον τρόπο που αντιμετωπίζονται τα προβλήματα στο ελληνικό ποδόσφαιρο έστειλε ο Γκουστάβο Πογιέτ.

Στη συνέντευξη Τύπου του αγώνα με τον Πανιώνιο –και αναφερόμενος στις άδειες εξέδρες- ο τεχνικός της ΑΕΚ σημείωσε ότι «ποδόσφαιρο χωρίς κόσμο δεν είναι ποδόσφαιρο».

Κάλεσε λοιπόν την κυβέρνηση και τις ποδοσφαιρικές αρχές να ψάξουν λύσεις και όχι να τιμωρούν τον κόσμο που θέλει να πάει στο γήπεδο.

Όσο για το παιχνίδι, ο Ουρουγουανός δήλωσε ικανοποιημένος από την ομάδα του και χαρακτήρισε ως πιο ενθαρρυντικό συμπέρασμα την εικόνα της με δέκα παίκτες.


Αναλυτικά όσα είπε ο Πογιέτ

Για την απουσία του κόσμου από τις εξέδρες: «Το πιο σημαντικό απ’ όλα σήμερα είναι ένα μήνυμα για όλο τον κόσμο. Ποδόσφαιρο χωρίς κόσμο δεν είναι ποδόσφαιρο. Όλοι όσοι έχουμε σχέση με το ποδόσφαιρο παίζουμε για την ομάδα μας και τον κόσμο μας. Αν λείπει αυτός, δεν έχει νόημα.

Αν σκεφτεί κανείς ότι μπορεί να παίξουμε έναν ημιτελικό Κυπέλλου (αν συνεχιστεί) ή ένα παιχνίδι των πλέι-οφ χωρίς κόσμο, είναι ντροπή. Οι αποφάσεις της κυβέρνησης και της ομοσπονδίας πρέπει να είναι τέτοιες που να επιτρέπουν σε όσους θέλουν να βοηθήσουν την ομάδα να έρθουν στο γήπεδο. Αυτοί που αποφασίζουν πρέπει να βρουν τη λύση και όχι να τιμωρούν τον κόσμο».

Για το ματς: «Ήταν ένα περίεργο παιχνίδι χωρίς κόσμο. Καταφέραμε να σκοράρουμε έπειτα από πολύ καιρό. Θα μπορούσαμε να βάλουμε γκολ από το πρώτο ημίχρονο. Όσο περνούσε η ώρα γίνονταν πιο περίπλοκα τα πράγματα, αλλά ευτυχώς με την είσοδο του Τόμας τα καταφέραμε. Μου άρεσαν πολλά πράγματα σήμερα, αν και πάντα υπάρχει περιθώριο βελτίωσης. Μου άρεσε η εικόνα μας ειδικά όταν παίζαμε με δέκα. Συνεχίζουμε να κάνουμε προπόνηση περιμένοντας κάποιον να μας πει αν θα παίξουμε και μετά την Κυριακή».

Για το αν σκέφτεται να μονιμοποιήσει το 4-2-3-1 με το οποίο ξεκίνησε το ματς: «Προσπαθώ να χρησιμοποιώ τους παίκτες που είναι καλύτερα για να βάλουμε γκολ. Σε σχέση με την τεχνική κατάρτιση σήμερα ήμασταν πολύ καλύτερα από τα 5-6 τελευταία ματς. Οι Γιόχανσον-Κορδέρο κάλυψαν εξαιρετικά την απουσία του Σιμόες και δεν άφησαν να φανεί το κενό του».

Για το αν με αυτή τη νίκη φαίνεται να τελειώνει η «κοιλιά» της ΑΕΚ: «Θα σας απαντήσω την επόμενη Κυριακή».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x