Stoiximan Super League

Πογιέτ: «Η ποιότητα κοστίζει»

Σαφές μήνυμα έστειλε μετά το παιχνίδι με τον Αστέρα ο Γκουστάβο Πογιέτ. Ο Ουρουγουανός σημείωσε ότι για κάποια προβλήματα η λύση είναι μόνο μεταγραφές και είπε χαρακτηριστικά ότι η ποιότητα κοστίζει.

Καμία διάθεση να ωραιοποιήσει καταστάσεις και να «στρογγυλέψει» την άποψή του για το πώς η ΑΕΚ μπορεί να κάνει πρωταθλητισμό εμφανίστηκε και πάλι ο Γκουστάβο Πογιέτ.

Στη συνέντευξη Τύπου μετά το παιχνίδι με τον Αστέρα και με αφορμή ερώτηση για την μέτρια παρουσία της «Ένωσης» στον επιθετικό τομέα, ο Ουρουγουανός σημείωσε ότι η προπόνηση μπορεί να βελτιώσει πράγματα, αλλά σε κάποια προβλήματα η λύση είναι μονάχα μεταγραφές.

Είπε λοιπόν ξεκάθαρα ότι αυτό κάνουν οι μεγάλες ομάδες, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι «η ποιότητα κοστίζει»

Αναλυτικά όσα είπε ο Πογιέτ

Για το παιχνίδι: «Όπως ξέρετε, είναι δύσκολο να παίζεις με αντίπαλο που μόλις έχει αλλάξει προπονητη. Πάντα μου αρέσει να βλέπω τον αντίπαλο και να ψάχνω τα υπέρ και τα κατά του, αλλά τώρα δεν μπορούσα να το κάνω. Αν σκεφτόμουν πέντε διαφορετικές ομάδες για το πώς θα έπαιζε, δεν θα το έβρισκα. Πρέπει να το πιστώσουμε στον προπονητή του Αστέρα αυτό.

Χρειάστηκε να προσαρμοστούμε και να βρούμε τους τρόπους για να κερδίσουμε το παιχνίδι. Δυστυχώς δεν μπορέσαμε να βρούμε τον ρυθμό για να δημιουργήσουμε φάσεις. Έτσι, έγινε ένα ματς που όποιος έβαζε γκολ, θα νικούσε. Δεν το έβαλε κανείς και τελικά η ισοπαλία ήταν δίκαιη. Από ‘κει και πέρα, συμβαίνουν πράγματα όπως η απώλεια του Γιόχανσον και του Κορδέρο, που προερχόταν από τραυματισμό. Μπορώ να βγάλω κάποια συμπεράσματα για το μέλλον από αυτό το παιχνίδι για να δω τι μπορούμε να διορθώσουμε ώστε να εμφανιστούμε καλύτεροι».

Για τη χρησιμοποίηση του Τζεμπούρ σε τρεις διαφορετικές θέσεις: «Στο 4-4-2 δεν σκέφτομαι να τον χρησιμοποιήσω. Ο Τζεμπούρ ψάχνει μια θέση για να βοηθήσει την ομάδα. Το έχει ξανακάνει να παίξει στα πλάγια. Αν η ομάδα παίζει σε έναν καλό ρυθμό, μπορεί να προσφέρει. Αν όχι, είναι δύσκολο».

Για το γεγονός ότι χωρίς τον Μάνταλο η ΑΕΚ δυσκολεύεται να φτιάξει φάσεις: «Δεν είναι κακό που δεν έπαιξε σε δυο παιχνίδια. Μιλάμε για ευκαιρίες. Κάποιοι τις παίρνουν και καλούνται να αποδείξουν ότι μπορούν να τις αρπάξουν. Αλήθεια είναι ότι ο Μάνταλος μας λείπει, αλλά με τον Παναθηναϊκό νικήσαμε και σήμερα φέραμε ισοπαλία με μια ομάδα που δεν είναι και η τελευταία στη βαθμολογία».

Για το γεγονός ότι τρεις επιθετικοί δεν τελείωναν τις φάσεις: «Σε ένα ποσοστό, ο προπονητής μπορεί να πείσει τους παίκτες για κάποια πράγματα μέσα από τις προπονήσεις και να υπάρξει βελτίωση. Η πλειοψηφία όμως των προπονητών -και αυτό αφορά τις μεγάλες ομάδες- αγοράζει παίκτες για να λύσουν αυτό το πρόβλημα. Η ποιότητα κοστίζει».

Για το αν η τακτική του Αστέρα δυσκόλεψε την ΑΕΚ να κάνει το παιχνίδι της: «Πισυεύω ότι έπαιξε με πολύ έξυπνο τρόπο. Τόσο εμείς, όσο και αυτοί παίξαμε πολύ κλειστά. Προφανώς έτσι όπως πήγε το παιχνίδι είχε την ευκαιρία να το κερδίσει ή έστω να μην το χάσει. Να συμπληρώσω ότι ο τραυματισμός του Γιόχανσον δεν μας επέτρεψε να πάρουμε μια απόφαση που θα ρισκάραμε περισσότερο.

Ήμασταν 100% σίγουροι ότι ο Κορδέρο δεν θα τελείωνε το παιχνίδι. Νομίζω ότι αν δεν υπήρχε ο τραυματισμός του, θα μπορούσαμε να βάλουμε έναν παίκτη με τον οποίο θα ρισκάραμε περισσότερο. Ο νέος προπονητής του Αστέρα έκανε πολύ καλή δουλειά, μου αρέσει ότι άρχισε να φτιάχνει την ομάδα από την άμυνα».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x