Ιταλία

Πογκμπά: «Θέλω να ξεπεράσω τους Μαραντόνα και Πελέ»

Την πεποίθηση του ότι μπορεί να γίνει ένας θρύλος του ποδοσφαίρου και να φτάσει ή να ξεπεράσει το επίπεδο των Μαραντόνα και Πελέ, εξέφρασε δημοσίως ο Πολ Πογκμπά.

Πολλοί είναι εκείνοι που θεωρούν ότι ο Πολ Πογκμπά είναι αυτή τη στιγμή ένας από τους καλύτερους ποδοσφαιριστές του κόσμου, με τον ίδιο να θέλει να ξεπεράσει τους Μαραντόνα και Πελέ.

Από το 2012 που άφησε τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για να μετακομίσει στην Ιταλία και τη Γιουβέντους η απόδοσή του έχει συνεχώς ανοδική πορεία. Ο Γάλλος μέσος κατατάσσεται σίγουρα στην κατηγορία με τους καλύτερους παίκτες στη θέση που αγωνίζεται (δημιουργικός μέσος) και για αυτό πολλές μεγάλες ομάδες θα ήθελαν να τον αποκτήσουν.

Με τη φανέλα της «Γηραιάς Κυρίας» ο 23χρονος έχει κατακτήσει τέσσερα πρωταθλήματα και ένα Coppa Italia, ενώ ήταν και φιναλίστ στον περσινό τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ. Ο διεθνής άσος δηλώνει πως θέλει να γίνει ακόμα καλύτερος και να μείνει στην ιστορία του αθλήματος ως ένας από τους κορυφαίους παίκτες.

Συγκεκριμένα, ο ταλαντούχος ποδοσφαιριστής των «μπιακονέρι» ανέφερε ότι στοχεύει να μείνει στην ιστορία του ποδοσφαίρου: «Θέλω να γίνω ένας θρύλος, όπως οι Μαραντόνα και Πελέ ή ακόμα καλύτερα να τους ξεπεράσω. Δεν λέω σε καμία περίπτωση ότι αυτή τη στιγμή έχω φτάσει στο επίπεδο εκείνων των ποδοσφαιριστών, απλά θα ήθελα να τους ξεπεράσω. Το πρόβλημά μου είναι ότι δεν θέλω να χάνω, δουλεύω καθημερινά σκληρά για να γίνω όσο καλύτερος μπορώ, με κάνει πολύ ευτυχισμένο όταν καταφέρνω να πετυχαίνω τους στόχους μου. Ίσως να μην είμαι ο ποδοσφαιριστής που λατρεύουν όλοι, αλλά μακάρι να μπορέσω να το ανατρέψω αυτό και να γίνω».

Επιμέλεια: Χρήστος Γκίνης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x