Europa League

Πολ… star game η Γιουνάιτεντ! (video)

Γκολ και θέαμα -κυρίως χάρη στον Πολ Πογκμπά- προσέφερε η Μαν. Γιουνάιτεντ! Με το ακριβοπληρωμένο της αστέρι να πετυχαίνει τα πρώτα του ευρωπαϊκά γκολ, η ομάδα του Μουρίνιο σάρωσε 4-1 τη Φενέρμπαχτσε.

Την πρώτη εμφάνιση στην Ευρώπη που θύμισε πραγματικά Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έκανε η ομάδα του Ζοσέ Μουρίνιο.

Καθοδηγούμενοι από τον ορεξάτο Πολ Πογκμπά, οι «κόκκινοι διάβολοι» καθάρισαν άνετα με 4-1 τη Φενέρμπαχτσε κι ανέβηκαν στην κορυφή του ομίλου τους.

Αρκούσε να πετύχει ο Γάλλος το πρώτο του ευρωπαϊκό γκολ (με πέναλτι που κέρδισε ο Μάτα από τον Κιάερ στο 31’) για να ξεκλειδώσει η άμυνα των Τούρκων.

Αφού λοιπόν άλλο ένα πέναλτι -που έκανε αυτή τη φορά ο Οζμπαϊρακλί στον Μαρσιάλ- εξαργυρώθηκε από τον νεαρό επιθετικό, ο Πογκμπά ανέλαβε να κλείσει εκείνος την εξαιρετική παράσταση του πρώτου ημιχρόνου με… καλλιτεχνικό σουτ.

Όσο για το δεύτερο μέρος, εξελίχθηκε επίσης με ιδανικό τρόπο για τη Γιουνάιτεντ. Γιατί ΚΑΙ το κερασάκι στην τούρτα της νίκης έβαλε (με ξερό σουτ του Λίνγκαρντ) ΚΑΙ συντήρηση δυνάμεων ενόψει του ντέρμπι με την Τσέλσι έκανε ΚΑΙ το κοινό της αποθέωσε τον Φαν Πέρσι, όταν εκείνος μείωσε το σκορ στο τέλος.



Επίσης πανηγυρικό ωστόσο ήταν το κλίμα και στην Ολλανδία. Διότι η Φέγενορντ δεν ήταν εξίσου καταιγιστική απέναντι στη Ζόρια, αλλά κατάφερε (με ένα γκολ του Γιόργκενσεν στο 55’) να φτάσει στο 1-0. Πανηγύρισε, έτσι, τη δεύτερη νίκη στο φετινό Europa League και πάει με την καλύτερη δυνατή ψυχολογία στο επερχόμενο ντέρμπι με τον Άγιαξ στο πρωτάθλημα.


Τα σημερινά αποτελέσματα

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Φενέρμπαχτσε4-1
(31’ πεν., 45’+1’ Πογκμπά, 34’ πεν. Μαρσιάλ, 48’ Λίνγκαρντ - 83’ Φαν Πέρσι)

Φέγενορντ-Ζόρια1-0
(55’ Γιόργκενσεν)

Η βαθμολογία του 1ου ομίλου

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 6 (5-2)
Φέγενορντ 6 (2-1)
Φενέρμπαχτσε 4 (3-5)
Ζόρια 1 (1-3)

Η επόμενη αγωνιστική (4η)

Φενέρμπαχτσε-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
Ζόρια-Φέγενορντ

Επιμέλεια: Γιώργος Μαραθιανός

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x