Stoiximan Super League

Πολλαπλά κερδισμένος και… νευριασμένος

Χαμόγελα στον Παναθηναϊκό όχι για την εμφάνιση, αλλά για τη νίκη στην Ξάνθη. Η προσωρινή (;) πρωτιά, τα αγωνιστικά, ψυχολογικά και… οικονομικά κέρδη, η ευεργετική διακοπή και η οργή για τη διαιτησία.

Σύμφωνοι… ο Παναθηναϊκός δεν έπαιξε ποδόσφαιρο αξιώσεων στα Πηγάδια απέναντι στην Ξάνθη, δεν δημιούργησε πολλές ευκαιρίες και δεν θα ήταν παράδοξο, βάσει εικόνας του αγώνα, να μην έφευγε με το τρίποντο από τη Θράκη. Ωστόσο η νίκη του με 1-0 χάρη στο γκολ του Τελάντερ φέρνει πολλαπλά κέρδη, που αφήνουν στην άκρη τον όποιο προβληματισμό υπάρχει για την εικόνα της ομάδας.

Το προφανές κέρδος είναι το αμιγώς βαθμολογικό. Οι «πράσινοι» μετρούν πέντε νίκες σε έξι αγώνες, έπιασαν κορυφή και περιμένουν πλέον απώλειες του Ολυμπιακού, είτε απόψε στην Τούμπα είτε σε δύο εβδομάδες απέναντι στην ΑΕΚ, για να την κάνουν αποκλειστικά δική τους. Μπορεί η ποιότητα του ποδοσφαίρου που αποδίδει το «τριφύλλι» να μην είναι η καλύτερη δυνατή μέχρι τώρα, αλλά με εξαίρεση την ήττα από τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη ο Παναθηναϊκός είναι τουλάχιστον αποτελεσματικός.

Στην Ξάνθη ο Παναθηναϊκός κέρδισε ΚΑΙ παίκτες. Ο Ράσμους Τελάντερ έκανε μια ολοκληρωμένη εμφάνιση, καθώς ήταν αλάνθαστος αμυντικά και πέτυχε το γκολ της νίκης διατηρώντας για τρίτο σερί ματς το απαραβίαστο της ομάδας του. Καλή παρουσία είχε και ο Μεντί Αμπέντ, που προσαρμόζεται κάθε μέρα και καλύτερα και σύντομα θα μπορεί να προσφέρει όσα πραγματικά μπορεί.

Πέρα από το βαθμολογικό όφελος, το «τριφύλλι» κερδίζει ψυχολογία και ηρεμία. Κάθε νίκη μοιάζει να αφαιρεί βαρίδια πίεσης από τα πόδια των παικτών, που νιώθουν μετά τον αποκλεισμό από την Καμπάλα πως παίζουν σε κάθε αγώνα με την πλάτη στον τοίχο. Κι όσο απελευθερώνεται η ομάδα, τόσο καλύτερα μπορεί να αποδώσει.

Ο Παναθηναϊκός κέρδισε ΚΑΙ χρόνο. Η διακοπή του πρωταθλήματος έρχεται σε καλή χρονική στιγμή. Μπορεί οι «πράσινοι» να έχουν ένα καλό σερί νικών, αλλά είναι εμφανές πως δεν έχουν καλό αγωνιστικό ρυθμό. Στις δύο εβδομάδες που έχουν μπροστά τους μπορούν να δουλέψουν ομαδικά, να προσαρμοστούν καλύτερα οι νέοι παίκτες στην ομάδα και να επανέλθουν πλήρως κάποιοι τραυματίες. Άλλωστε τα δύσκολα έρχονται, καθώς μετά τη διακοπή υπάρχουν κατά σειρά ΠΑΣ (εντός), ΠΑΚΚ (εκτός), ΑΕΚ (εντός), Ατρόμητος (εκτός), Ολυμπιακός (εντός) και Ηρακλής (εκτός) μέχρι το τέλος Νοεμβρίου στο πρωτάθλημα.

Οι παίκτες του Παναθηναϊκού θα βγουν και οικονομικά κερδισμένοι από το αποτέλεσμα στη Θράκη. Η νίκη επί της Ξάνθης συμπλήρωσε μια τριάδα «τριπόντων» (με τις νίκες επί Λεβαδειακού και Πλατανιά), για την οποία ο Γιάννης Αλαφούζος (που λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων τελικά δεν μετέβη χθες στα Πηγάδια) είχε τάξει πριμ 3.000 ευρώ σε κάθε παίκτη.

Αν κάτι χάλασε τη βραδιά στον Παναθηναϊκό, ήταν τα νεύρα που τους προκάλεσε η διαιτησία του Βοσκάκη. Οι «πράσινοι» είναι έξαλλοι με τα σφυρίγματά του, αφού μπορεί να μην έκανε το τεράστιο λάθος, ωστόσο κατηγορούν τον ρέφερι πως «έσπρωχνε» με τον τρόπο του τους γηπεδούχους. Χαρακτηριστικά αναφέρουν πως σε ματς με κατοχή μπάλας 68-32 υπέρ τους, είχαν πέντε κίτρινες κάρτες, έναντι καμίας των Θρακιωτών, που «χρεώθηκαν» σε όλο το παιχνίδι με μόλις πέντε φάουλ. Πάντως υπάρχουν κι αυτοί που υποστηρίζουν πως αυτή η αντιμετώπιση από τη διαιτησία συσπειρώνει περισσότερο τον Παναθηναϊκό.

*Ένα τράβηγμα στον αριστερό οπίσθιο μηριαίο έχει ο Στάθης Ταυλαρίδης κι αυτός ήταν ο λόγος που αντικαταστάθηκε χθες στο 64’ από τον Σέρχιο Σάντσεθ. Δεν φαίνεται κάτι σοβαρό, αλλά η κατάστασή του θα επανεκτιμηθεί.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x