Ελλάδα

«Πόρτα» από ΕΠΟ σε FIFA και Κοντονή για τις αλλαγές

Δεν συζητήθηκε καν στο Δ.Σ. της ΕΠΟ η εναρμόνιση του Κώδικα Δεοντολογίας στο διεθνές πρότυπο.

Στα άκρα το πηγαίνει η ΕΠΟ με τον Κοντονή, αλλά και με τη FIFA! Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Δ.Σ. της ομοσπονδίας επιβεβαιώθηκε απόλυτα η απροθυμία της διοίκησης Γκιρτζίκη να προχωρήσει στην εναρμόνιση του Κώδικα Δεοντολογίας στο διεθνές πρότυπο.

Κάτι που σημαίνει ότι αναμένεται νέος κύκλος σφοδρής αντιπαράθεσης και έντασης τόσο με τον υφυπουργό Αθλητισμού όσο και με τη FIFA, η οποία μέσω του εκπροσώπου της Κωστάκη Κουτσοκούμνη έχει ζητήσει από την ΕΠΟ να συμμορφωθεί και να υιοθετήσει άμεσα τις αλλαγές που της έχει κοινοποιήσει στον Κώδικα Δεοντολογίας.

Παρότι οι πληροφορίες επέμεναν χθες ότι Κουτσοκούμνης έχει απαιτήσει να τεθεί σε εφαρμογή ο νέος κανονισμός από την 1η Ιουλίου, δηλαδή από αύριο, στελέχη της διοίκησης Γκιρτζίκη ισχυρίζονται ότι η FIFA δεν έχει θέσει χρονικό όριο στη διαδικασία εναρμόνισης του Κώδικα. Και επιχειρούν να κερδίσουν όσο περισσότερο χρόνο γίνεται.

Διότι είναι ξεκάθαρο ότι αν υιοθετηθεί ο Κώδικας Δεοντολογίας της FIFA, τότε τέσσερα ηγετικά στελέχη της ΕΠΟ και τρεις διαιτητές θα παραπεμφθούν στην αρμόδια Επιτροπή, αντιμετωπίζοντας το σοβαρό ενδεχόμενο αποπομπής από το ποδόσφαιρο. Κάτι που από ορισμένους θεωρείται ότι μπορεί να αποτελέσει πρόκριμα και για μελλοντικές δικαστικές εξελίξεις σε ευρύτερο επίπεδο...

Οπότε, δεν αποτελεί έκπληξη η προσπάθεια της διοίκησης της ομοσπονδίας να καθυστερήσει ή και να αποφύγει την εφαρμογή του… σωστού Κώδικα Δεοντολογίας ώστε να κρατήσει κλειστό τον ασκό του Αιόλου.

Η ΕΠΟ αξιώνει την αλλαγή του νομοθετικού πλαισίου Κοντονή, προβάλλοντας τον ισχυρισμό ότι αυτό παραβιάζει το αυτοδιοίκητο και την ανεξαρτησία της ομοσπονδίας, προκειμένου να φτιάξει τον Κώδικα Δεοντολογίας της.

Απαίτηση που απορρίπτει η πλευρά του υφυπουργού. Και το αδιέξοδο παραμένει…

Απομένει να διαπιστώσουμε ποια θα είναι η αντίδραση της FIFA και του Κοντονή, ενώ η απειλή του Grexit φαίνεται να επανακάμπτει για το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x