Πορτογαλία

Σοκ στην Πορτογαλία: Κρατούνταν παράνομα 47 ποδοσφαιριστές, οι 36 ήταν ανήλικοι!

Διακινητές κρατούσαν παράνομα 47 ποδοσφαιριστές, μεταξύ των οποίων 36 ανήλικους, σε προπονητικό κέντρο στην Πορτογαλία με τα θύματα να προέρχονται από Αφρική, Ασία και Νότια Αμερική.

Μια σοκαριστική είδηση έρχεται στο φως της δημοσιότητας από την Πορτογαλία! Συγκεκριμένα, διακινητές κρατούσαν παράνομα 47 ποδοσφαιριστές σε προπονητικό κέντρο, με τους 36 από αυτούς να είναι ανήλικοι.

Πρόκειται για ανθρώπους με καταγωγή από την Αφρική, την Ασία και τη Νότια Αμερική, με τις αρχές να εντοπίζουν δύο Πορτογάλους διακινητές και να τους συλλαμβάνουν.

Οι ποδοσφαιριστές κρατήθηκαν στο συγκρότημα μιας σχολής ποδοσφαίρου κοντά στο Φαμαλικάο, ενώ οι φήμες αναφέρουν πως μπορεί να υπάρχουν πολλά περισσότερα θύματα.

Παράλληλα, δεν έχει γίνει τίποτα γνωστό προς το παρόν για το κίνητρο των δραστών, ενώ τα τοπικά Μέσα ενημέρωσης υποστηρίζουν ότι μέσα στους υπόπτους ανήκει και ο Μάριο Κόστα, ο πρόεδρος της Πορτογαλικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας. Ο Κόστα αρνείται ότι έχει κάνει οτιδήποτε παράνομο, αλλά έχει παραιτηθεί από τη θέση του.

Ο υπουργός Νεολαίας και Αθλητισμού, Ζοάο Πάουλο Κορέια, χαρακτήρισε την παράνομη κράτηση των ποδοσφαιριστών «απαράδεκτη και σοκαριστική». Είπε ότι η συμπεριφορά προς τους ποδοσφαιριστές ήταν πολύ άσχημοι, τους χτυπούσαν και τα ανθρώπινα δικαιώματά τους παραβιάστηκαν. Ο πολιτικός διαβεβαίωσε ότι θα ληφθούν μέτρα για την καταπολέμηση της εμπορίας ανθρώπων στον αθλητισμό.

Σύμφωνα με πορτογαλικά ΜΜΕ, οι νεαροί παρασύρθηκαν στην περιοχή της Μπράγκα με υποσχέσεις για ποδοσφαιρικά συμβόλαια με κορυφαίους συλλόγους μετά από προπόνηση σε εκπαιδευτικό ίδρυμα στην Πορτογαλία. Την ίδια ώρα, οι γονείς τους πλήρωναν ένα ποσό από 600 ως 1300 ευρώ για να πετύχουν τα παιδιά τους τα όνειρά τους, ενώ τα παιδιά είχαν παραδώσει τα διαβατήριά τους και δεν τους επιτρεπόταν να ταξιδέψουν.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x