Γενικά

Από τη φρέσκια Ιταλία, στην Ελλάδα των 80’s: Πότε ξαναείδαμε 4 σερί διαφορετικούς πρωταθλητές;

Χρήστης του Reddit ξεχώρισε από πότε έχουμε να δούμε τέσσερις σερί διαφορετικούς πρωταθλητές σε κάθε χώρα, με την Ελλάδα να βρίσκεται στα... χαμηλά.

Μπορεί για αρκετά χρόνια η Γιουβέντους να μονοπωλούσε τα πρωταθλήματα στην Ιταλία, ωστόσο από τότε που έσπασε το σερί το σκουντέτο αλλάζει χέρια κάθε χρόνο - με Ίντερ, Μίλαν και Νάπολι, εσχάτως, να κατακτούν από έναν τίτλο.

Η ποικιλία αυτή οδήγησε έναν χρήστη του Reddit στο να εντοπίσει από πότε έχουμε να δούμε κάτι αντίστοιχο σε διάφορες λίγκες παγκοσμίως, επιλέγοντας, μεταξύ άλλων, και την Ελλάδα.

Στην κορυφή με εν ενεργεία σερί μίνιμουμ τεσσάρων διαφορετικών τροπαιούχων βρίσκουμε μαζί με την Ιταλία την Κολομβία, το Εκουαδόρ και τις ΗΠΑ – με τον Ισημερινό να έχει να επιδείξει έξι διαφορετικούς πρωταθλητές!

Το Μεξικό έχει να επιδείξει επτά μεταξύ 2018 και 2021, ενώ και στην Αργεντινή είχε συναντηθεί κάτι αντίστοιχο μεταξύ 2013 και 2016. Ασφαλώς, ο τρόπος διεξαγωγής των εν λόγω πρωταθλημάτων, με διαχωρισμό της σεζόν σε δύο μέρη, παίζει τον ρόλο της.



Από εκεί και πέρα, στην Αγγλία έχουμε να δούμε τέσσερις διαφορετικούς πρωταθλητές στη σειρά από την περίοδο 2013-2016, με Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Μάντσεστερ Σίτι, Τσέλσι και Λέστερ, ενώ στη Γαλλία είχαν αναδειχτεί έξι διαφορετικοί πρωταθλητές από το 2008 έως το 2013.

Στην Ισπανία, Μπαρτσελόνα, Λα Κορούνια, Ρεάλ Μαδρίτης και Βαλένθια είχαν κάνει το 4/4 από το 1999 μέχρι το 2002, με τη Γερμανία να ακολουθεί ακόμη πιο πίσω με πέντε διαφορετικούς πρωταθλητές σε πέντε χρονιές μεταξύ 19991 και 1995 – Καϊζερσλάουτερν, Στουτγκάρδη, Βέρντερ Βρέμης, Μπάγερν Μονάχου και Ντόρτμουντ.

Όσο για την Ελλάδα; Εντοπίζεται στα χαμηλά της λίστας, με Ολυμπιακό, ΑΕΛ, ΑΕΚ και Παναθηναϊκό μεταξύ 1987 και 1990.

Μοναδική χώρα στη λίστα που δεν έχει να επιδείξει κάτι τέτοιο, η Πορτογαλία! Πράγμα λογικό, από την στιγμή που εκτός Μπενφίκα, Πόρτο και Σπόρτινγκ Λισαβόνας, Μονάχα Μποαβίστα και Μπελενένσες έχουν από ένα πρωτάθλημα...

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x