Euro 2016

Πού είναι σήμερα οι καλύτεροι παίκτες του Euro 2012

Με την έναρξη του Euro 2016 να απέχει μόλις μία βδομάδα, μπορούμε να δούμε ότι αρκετά πράγματα έχουν αλλάξει αυτά τα 4 χρόνια χωρίς να εννοούμε την απουσία της Εθνικής από τα τελικά της διοργάνωσης.

Στη τελική ευθεία για την έναρξη του Euro 2016 έχουν μπει οι ομάδες, με την Ισπανία να έχει ως στόχο τη δεύτερη πετυχημένη υπεράσπιση του τίτλου. Η ομάδα του Ντελ Μπόσκε στέφθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης το 2008 και το 2012, με τη δεύτερη επικράτηση να είναι πιο εμφατική, νικώντας 4-0 την Ιταλία.

Αρκετοί από τους ποδοσφαιριστές που επιλέχθηκαν στη καλύτερη 23άδα του Euro 2012, όπως την είχε ανακοινώσει η UEFA, θα απουσιάσουν φέτος από τα γήπεδα της Γαλλίας.

Τερματοφύλακες: Τζιανλουίτζι Μπουφόν (Ιταλία), Ίκερ Κασίγιας (Ισπανία), Μάνουελ Νόιερ (Γερμανία)

inner

Οι τερματοφύλακες είναι αυτοί που κρατάνε τις θέσεις τους πιο εύκολα. Μπουφόν και Νόιερ είναι ακόμη πρώτη επιλογή σε Ιταλία και Ισπανία αντίστοιχα.

Τα πράγματα όμως δεν πήγαν τόσο καλά και για τον Ίκερ Κασίγιας παρά το γεγονός ότι ο Ντελ Μπόσκε τον εμπιστεύθηκε στο Μουντιάλ του 2014. Ο «Άγιος Ίκερ» αποχώρησε από τη Ρεάλ Μαδρίτης για λογαριασμό της Πόρτο αλλά δεν κατάφερε να προσφέρει τα αναμενόμενα καθώς τη σεζόν που πέρασε οι «δράκοι» τερμάτισαν 3οι ενώ τα 30 γκολ που δέχθηκαν είναι τα περισσότερα εδώ και 15 χρόνια.

Αμυντικοί: Ζεράρ Πικέ (Ισπανία), Σέρχιο Ράμος (Ισπανία), Ζόρντι Άλμπα (Ισπανία), Φάμπιο Κοεντράο (Πορτογαλία), Πέπε (Πορτογαλία), Φίλιπ Λαμ (Γερμανία)

inner

Η Ισπανία κατέκτησε το Euro 2012 χωρίς τον Κάρλες Πουγιόλ ο οποίος ήταν τραυματίας και το δίδυμο Σέρχιο Ράμος-Πικέ κατάφεραν να συνθέσουν ένα τοίχος στην άμυνα της Ισπανίας. Ο Ζόρντι Άλμπα, που σκόραρε στον τελικό του κυπέλλου Ισπανίας, παραμένει το βασικό αριστερό μπακ στα πλάνα του Ντελ Μπόσκε.

Ο Πέπε, ο οποίος έδωσε θεατρικό... ρεσιτάλ στο φετινό τελικό Τσάμπιονς Λιγκ, είχε κάνει εξαιρετικό τουρνουά. Από την άλλη ο Φάμπιο Κοεντράο δεν θα βρίσκεται στη Γαλλία καθώς αρκετοί τραυματισμοί τον ταλαιπώρησαν μετά τη μεταγραφή του στη Μονακό.

Τέλος, ο Φίλιπ Λαμ δεν θα βρίσκεται στο Euro 2016 γιατί έχει αποσυρθεί έπειτα από την κατάκτηση του Μουντιάλ στη Βραζιλία πριν δυο χρόνια.

Μέσοι: Τσάβι (Ισπανία), Αντρές Ινιέστα (Ισπανία), Τσάμπι Αλόνσο (Ισπανία), Σέρχιο Μπουσκέτς (Ισπανία), Αντρέα Πίρλο (Ιταλία), Ντανιέλε Ντε Ρόσι (Ιταλία), Στίβεν Τζέραρντ (Αγγλία), Σάμι Κεντίρα (Γερμανία), Μεσόυτ Οζίλ (Γερμανία)

inner

Η απόσυρση των Τσάβι και Τσάμπι Αλόνσο από τις διεθνείς υποχρεώσεις είναι η πιο χαρακτηριστική διαφορά στην αποστολή της Ισπανίας. Ο Σέρχιο Μπουσκέτς έχει αναλάβει ηγετικό ρόλο και στην Ισπανία αλλά και στη Μπαρτσελόνα, υπογράφοντας μάλιστα νέο πενταετές συμβόλαιο τη περασμένη βδομάδα.

Η απουσία του Πίρλο είναι αισθητή όχι μόνο για τους Ιταλούς. Ο «μαέστρος» δεν θα βρίσκεται στη Γαλλία καθώς ο Κόντε τον άφησε εκτός επειδή αγωνίζεται σε ένα πρωτάθλημα όπως το MLS. Ο Ντανιέλε Ντε Ρόσι θα βρίσκεται κανονικά στην αποστολή της Ιταλίας.

Άλλος ένας ποδοσφαιρικός «μετανάστης» δεν θα βρίσκεται στη Γαλλία. Ο Στίβεν Τζέραρντ αγωνίζεται και αυτός στο MLS αλλά δεν ήταν διαθέσιμος καθώς έχει αποσυρθεί από την Εθνική Αγγλίας μετά το απογοητευτικό Μουντιάλ του 2014.

Οι Εζίλ και Κεντίρα θα ενισχύσουν τις προσπάθειες της Εθνικής Γερμανίας στο Euro αν και ο δεύτερος έχει ταλαιπωρηθεί από αρκετούς τραυματισμούς.

Επιθετικοί: Μάριο Μπαλοτέλι (Ιταλία), Κριστιάνο Ρονάλντο (Πορτογαλία), Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς (Σουηδία), Σεσκ Φάμπρεγκας (Ισπανία), Νταβίντ Σίλβα (Ισπανία)

inner

Από τους 23 ποδοσφαιριστές που διάλεξε η UEFA, κανένας δεν είχε χειρότερη πορεία από τον Μάριο Μπαλοτέλι. Τα γκολ του στο 2-1 του ημιτελικού κόντρα στη Γερμανία και η συνολική απόδοσή του σε εκείνο το παιχνίδι ίσως ήταν η καλύτερη σε όλη τη διοργάνωση. Το μυαλό του «Σούπερ Μάριο» κατάφερε να καταστρέψει μία καριέρα που στο Euro 2012 έμοιαζε πως θα είναι πολύ λαμπρή.

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο θα είναι πάλι ο αρχηγός για τους Πορτογάλους και ελπίζει πως αυτή τη φορά θα πετύχει κάτι παραπάνω από το 2012 όπου και αποκλείστηκε στα πέναλτι κόντρα στους Ισπανούς στα ημιτελικά.

Ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς απασχολεί τους τελευταίους μήνες, με όλο τον κόσμο να θέλει να μάθει την ομάδα που θα συνεχίσει τη καριέρα του. Ο πρώην παίκτης της Παρί όμως, θέλει να πάρει από το χέρι τη Σουηδία και να κάνει την έκπληξη μαζί με τον παίκτη του Παναθηναϊκού, Μάρκους Μπέργκ.

Οι Φάμπρεγκας και Νταβίντ Σίλβα βρίσκονται στη λίστα της UEFA ως επιθετικοί καθώς σε όλη τη διοργάνωση χρησιμοποιήθηκαν αρκετοί ποδοσφαιριστές ως «ψεύτικα 9αρια». Και οι δύο βρίσκονται στην αποστολή για τη Γαλλία και θα βοηθήσουν τους πρωταθλητές Ευρώπης όποια και αν είναι η θέση που θα διαλέξει ο Ντελ Μπόσκε να τους βάλει.

Επιμέλεια: Στράτος Παυλόπουλος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x