Stoiximan Super League

Πουρσανίδης στον ΣΠΟΡ FM: «Είναι υπερβολική η κριτική στον Μπέντο»

Απογοητευμένος από το 0-0 του Ολυμπιακού με την Οσμανλίσπορ εμφανίστηκε ο Ηλίας Πουρσανίδης στον ΣΠΟΡ FM, αλλά τόνισε ότι είναι μπορεί να προκριθεί και χαρακτήρισε υπερβολική την κριτική στον Μπέντο.

Στην εικόνα του Ολυμπιακού κόντρα στην Οσμανλίσπορ και στις πιθανότητες για πρόκριση στους «16» του Europa League, αλλά και στις επιλογές του Πάουλο Μπέντο αναφέρθηκε ο Ηλίας Πουρσανίδης μέσω του ΣΠΟΡ FM 94,6.

Παράλληλα, ο παλαίμαχος μέσος των «ερυθρόλευκων» αναφέρθηκε, μιλώντας στους Βασίλη Βέργη και Βάιο Τσούτσικα, στο ντέρμπι της Κυριακής (19/02, 19:30) κόντρα στην ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ. «Θέλω να δούμε μια ελπίδα από το ντέρμπι. Θέλω να νικήσει ο Ολυμπιακός ως πρώην παίκτης του, αλλά θέλω να δω και μια ελπίδα από το ντέρμπι», τόνισε ο Ηλίας Πουρσανίδης.

Αναλυτικά μίλησε για:

-το συναίσθημα που του άφησε η ισοπαλία του Ολυμπιακού: «Μου προκάλεσε πίκρα. Το αποτέλεσμα δεν είναι μόνο κακό για τον Ολυμπιακό, αλλά και για την Ελλάδα γενικότερα. Φθάσαμε στο σημείο που αξίζουμε. Για να βγει ο πρωταθλητής θα πρέπει να παίζει δύο προκριματικούς. Τέλεια (σ.σ. είπε με δόση χιούμορ)!»

-το κακό κλίμα που υπάρχει για τον Πάουλο Μπέντο: «Νομίζω ότι δεν καλό να υπάρχει τέτοια περιρρέουσα ατμόσφαιρα και αμφισβήτηση για έναν προπονητή. Είναι θετικό που υπάρχει άνθρωπος που επενδύει σε νεαρούς ποδοσφαιριστές. Ίσως ο βαθμός που γίνεται αυτή η διαδικασία να είναι θέμα, διότι μπορεί να καούν οι νεαροί ποδοσφαιριστές. Εγώ όμως δεν έχω καταλάβει ποιος είναι ο κορμός της ομάδας, είναι σαν να πρόκειται για δείγμα για κάτι άλλο που ετοιμάζουμε για του χρόνου. Είναι υπερβολική η κριτική που ασκείται στον προπονητή. Ένας προπονητής είναι το 80% της ομάδας και μετά έρχονται οι παίκτες. Αν δεν υπάρχει τυφλή εμπιστοσύνη στον προπονητή και δεν αντιμετωπίζεται ως ο καλύτερος για να δουλέψει και νιώθει τέτοια αντιμετώπιση και τέτοιον “πόλεμο”, ίσως να οδηγείται σε τέτοιες κινήσεις, λειτουργώντας υπό πίεση».

-το κενό του Μιλιβόγεβιτς, τις επιλογές που κάνει ο Μπέντο που έχουν προκαλέσει σχόλια, αλλά και το πώς αντιμετωπίζει ο Ολυμπιακός το Europa League: «Το κενό του Μιλιβόγεβιτς προέκυψε την τελευταία στιγμή. Ίσως να κάνει κινήσεις για τις οποίες δεν ήταν προετοιμασμένος. Δεν ήταν απλά ένας καλός παίκτης, ήταν αρχηγός και όλα μαζί ο Μιλιβόγεβιτς. Έχει αυτή τη στιγμή ένα ρόστερ και κάθε φορά κάτι παίρνεις και κάτι δίνεις. Αυτή η διαδικασία είναι δύσκολη για κάθε προπονητή. Ίσως έχει να κάνει με τον σύλλογο γενικότερα και όχι μόνο με τον Μπέντο. Ίσως να θεωρεί ότι το Europa League είναι κάτι δεύτερο, ενώ υπάρχουν πιθανότητες για διάκριση αν το δει σοβαρά. Δεν ξέρω βέβαια γιατί είναι έξω ο Τσόρι και ο Μάριν. Αν έχουμε φθάσει στο σημείο να μην έχουμε κατασταλάξει σε κάποια πράγματα ακόμα και ενώ η σεζόν είναι προς το τέλος της, υπάρχει θέμα».

-την πολύ καλή παρουσία του Παναγιώτη Ρέτσου και το αν μπορεί να ανταπεξέλθει ως αμυντικός χαφ: «Θεωρώ δεδομένο ότι έχει μεγάλη καριέρα μπροστά του. Αλλά δεν πρέπει να του κάνουμε κακό. Πρέπει να πάρει χώρο και χρόνο και για τις κακές εμφανίσεις που θα έρθουν. Θεωρώ ότι δεν είναι αριστερό μπακ, μπορεί να γίνει καλό αμυντικό χαφ αν δουλέψει πολύ. Έχει χαρακτηριστικά σαν χαρακτήρας και αγωνιστικά για τη θέση του αμυντικού χαφ. Είναι καλός στην τακτική και έχει καλή συμπεριφορά όπου και αν τον χρησιμοποιεί ο προπονητής. Αν η ομάδα δεν πάει καλά και ο κόσμος γυρίσει κόντρα και σε ένα νέο παιδί, τότε θα υπάρχει θέμα. Θα ήθελα να στηριχθεί ο Ολυμπιακός και να επιμείνει σε ένα νέο παιδί συγκριτικά με έναν ξένο παίκτη».

-τις μέτριες εμφανίσεις του Όσκαρ Καρντόσο: «Δεδομένο είναι ότι ήξερε ο Ολυμπιακός ότι δεν βρίσκεται στα καλύτερά του όταν τον πήρε. Είναι αλήθεια ότι τα βαριά κορμιά φορμάρονται πιο αργά και επίσης δεν είναι δεδομένο ότι τέτοιες μεταγραφές βγαίνουν πάντα. Δεν ξέρω αν πρόκειται για εμμονή του προπονητή που παίζει αρκετά και δεν ξέρω το τι γίνεται στις προπονήσεις. Είναι παίκτης που μπορεί να δώσει λύσεις και ας μην είναι στα καλύτερα του. Απορώ και εγώ που δεν χρησιμοποιείται ο Ανσαριφάρντ. Ένας τέτοιος παίκτης σαν τον Καρντόσο θέλει παιχνίδια βέβαια για να ξεμπλοκάρει».

-το τι βλέπει στο ντέρμπι: «Από την πλευρά της ΑΕΚ, θα πρέπει να κάνει focus στο πως θα βελτιωθεί ως ομάδα και να μην περιμένει τέτοια ματς για να πάρει τα πάνω της. Πώς διαχειρίστηκε την προηγούμενη νίκη επί του Ολυμπιακού και τι κέρδισε αγωνιστικά; Φθάνει μια τέτοια νίκη στον ΑΕΚτζή; Δεν γίνεται να λειτουργήσει η κατάσταση, διώχνοντας τον προπονητή κάθε φορά. Όπως συνέβη και με τον Κετσπάγια. Θέλω να δούμε μια ελπίδα από το ντέρμπι. Θέλω να νικήσει ο Ολυμπιακός ως πρώην παίκτης του, αλλά θέλω να δω και μια ελπίδα από το ντέρμπι».

-το αν παραμένει φαβορί ο Ολυμπιακός για πρόκριση επί της Οσμανλίσπορ: «Αν δεν το δει σοβαρά και πάλι, θα κινδυνέψει να υποστεί έναν από τους χειρότερους αποκλεισμούς του. Ωστόσο, ένας σοβαρός Ολυμπιακός μπορεί να προκριθεί».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x