Stoiximan Super League

Πρέπει να (ξανα)μιλήσει ο Σίλβα

Η επιμονή των Πορτογάλων δημοσιογράφων για τον Μάρκο Σίλβα και το ενδιαφέρον της Πόρτο είναι μεγάλη και συνάμα «περίεργη»

Η επιμονή των Πορτογάλων δημοσιογράφων για τον Μάρκο Σίλβα και το ενδιαφέρον της Πόρτο είναι μεγάλη και συνάμα «περίεργη», καθώς διακρίνει κάποιος μια προσπάθεια του πορτογαλικού Τύπου να παρουσιάσει «μετέωρο» στην παρούσα φάση τον προπονητή του Ολυμπιακού.

Του Χριστόφορου Ευαγγελάτου

Ότι οι «δράκοι» παρά το ότι γνωρίζουν για το συμβόλαιο του 39χρονου προπονητή με τους Πειραιώτες, δεν εγκαταλείπουν την προσπάθεια τους να πείσουν τον Σίλβα να μετακομίσει στο Οπόρτο. Και η εικόνα που περιγράψαμε δεν σχηματίστηκε τις τελευταίες μέρες. Το αντίθετο, έχει υπάρξει προεργασία μηνών (από τον περασμένο Γενάρη) για να φτάσουμε σήμερα στο δημοσίευμα που αναφέρει ότι ο προπονητής του Ολυμπιακού ψάχνει σπίτι στο Οπόρτο. Γιατί ο συγκεκριμένος τίτλος (αν βέβαια το ρεπορτάζ ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα) επί της ουσίας σημαίνει ότι ο Σίλβα έχει αποφασίσει να πάει στην Πόρτο και κατ' επέκταση (πάντα με βάση τις πληροφορίες των Πορτογάλων) ο Ολυμπιακός θα πρέπει να ψάξει για προπονητή.

Ο νεαρός προπονητής του Ολυμπιακού ήταν κατηγορηματικός στις τοποθετήσεις του πριν από δύο μήνες, όταν ρωτήθηκε σε αρκετές περιπτώσεις από Έλληνες δημοσιογράφους για το συγκεκριμένο θέμα. Η αλήθεια είναι πως ήταν απόλυτος, ξεκαθαρίζοντας ότι έχει έναν ακόμα χρόνο συμβόλαιο με τους πρωταθλητές Ελλάδας και πως θα συνεχίσει και την επόμενη αγωνιστική περίοδο στον πάγκο των «ερυθρόλευκων». Εκείνη όμως την περίοδο τα δημοσιεύματα στην πατρίδα του Σίλβα ανέφεραν πως οι «δράκοι» θέλουν τον 39χρονο τεχνικό για την ομάδα τους. Τώρα όμως, μετά την ήττα της Πόρτο στον τελικό του Κυπέλλου Πορτογαλία απ' τη Μπράγκα, τα «σενάρια» έχουν...φουντώσει και μάλιστα εμφανίζουν τον προπονητή του Ολυμπιακού να ψάχνει για σπίτι στο Οπόρτο.


Επίσης είναι δεδομένο πως τις δύο τελευταίες μέρες οι Πορτογάλοι δημοσιογράφοι προσπαθούν να επικοινωνήσουν με τον νεαρό κόουτς του Ολυμπιακού για να μάθουν τι συμβαίνει, χωρίς όμως επιτυχία καθώς ο Σίλβα δεν απαντά στις κλήσεις.'

Βέβαια θα πρέπει εδώ να σημειωθεί πως ενδεχομένως θα ήταν σωστό απ΄την πλευρά του Πορτογάλου προπονητή να τοποθετηθεί (ξανά) αναφορικά με το μέλλον του, διαλύοντας και την παραμικρή αμφιβολία που μπορεί να έχει προκύψει, απ' τα συνεχόμενα ρεπορτάζ των πορτογαλικών εφημερίδων και ιστοσελίδων. Να βγει δηλαδή ο προπονητής του Ολυμπιακού και να μιλήσει πάλι, καθαρά και ξάστερα, όπως είχε κάνει και πριν από δύο μήνες.

Να μιλήσει και να πει αν έχει αλλάξει κάτι (απ' τη δική του πλευρά) σε ότι αφορά τη συνεργασία του με τους πρωταθλητές Ελλάδος. Και λέμε απ' τη δική του πλευρά γιατί είναι δεδομένο (κι αυτό δεν επιδέχεται αμφισβήτησης) πως από πλευράς Ολυμπιακού είναι ξεκάθαρη η επιθυμία για συνέχιση της συνεργασίας τους.

Επειδή όμως φαίνεται πως ξεκινά ένα «μπαράζ» δημοσιευμάτων αναφορικά με την Πόρτο και τον Σίλβα, καλό θα είναι ο προπονητής των «ερυθρόλευκων» να πάρει θέση επί του θέματος κι επί της ουσίας να βάλει μια τελεία. Καταλαβαίνει άλλωστε και ο ίδιος ο προπονητής του Ολυμπιακού πως η συγκεκριμένη διαδικασία δεν μπορεί να “σέρνεται” για μέρες. Δεν γίνεται αυτό, ειδικά όταν το φετινό καλοκαίρι ο Ολυμπιακός θα δώσει προκριματικά για την πρόκριση του στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ και η “πρώτη” για τη νέα σεζόν είναι σε λιγότερο από ένα μήνα.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x