Αγγλία

«Πρόκειται για μια γιορτή σφαγής… Δοξάζονται τα αιματοβαμμένα “σπορ”»

Ξεκάθαρες αιχμές άφησαν δυο περιβαλλοντολόγοι-συντηρητές για το κανάλι κυνηγιού που έφερε στην Αγγλία ο Σταν Κρένκε.

Ο Σταν Κρένκε, ιδιοκτήτης της Άρσεναλ, έφερε πριν από μερικές μέρες στην Αγγλία το My Outdoor TV, ένα κανάλι κυνηγιού.

Η κίνηση αυτή ξεσήκωσε τεράστια θύελλα αντιδράσεων από τον κόσμο και είχε ως αποτέλεσμα τη δημιουργία μιας διαδικτυακής αίτησης, με σκοπό να μαζευτούν υπογραφές για την απομάκρυνση του Κρένκε από τον σύλλογο!

Τώρα, δυο περιβαλλοντολόγοι εξέφρασαν τη δική τους γνώμη για το γεγονός, οι οποία ήταν ιδιαίτερα καυστικοί στα λεγόμενα τους.

Ο Κρένκε μπορεί να απέσυρε κάποιο υλικό από το κανάλι, το οποίο σχετιζόταν με λιοντάρια και ελέφαντες, ωστόσο δεν γλίτωσε την κριτική δυο ανθρώπων που ασχολούνται με αυτά και με τη φύση γενικότερα.

Πρώτα μίλησε ο Κρις Πάκχαμ, που χαρακτήρισε το κανάλι κυνηγιού ως “ψυχοπαθές” και “άσχημο”:

«Είμαι σίγουρος ότι μια διεθνής αεροπορική εταιρεία (Emirates) δεν θα ήθελε να σχετίζεται με αυτή την γιορτή σφαγής μερικών από τα πιο όμορφα είδη. Μα τι άσχημο σενάριο. Κυνήγι στη βρετανική τηλεόραση. Τη στιγμή που η άγρια ζωή γίνεται όλο και πιο σπάνια, οι άνθρωποι γίνονται όλο και χειρότεροι, σκοτώνοντας τα ζώα για πλάκα. Το γεγονός αυτό φαίνεται ξεκάθαρα από τον θάνατο της Σεσίλ, του λιονταριού από τη Ζιμπάμπουε, καθώς και από το κυνήγι αλεπούδων, κροκόδειλων κλπ. Το “κυνηγός-συντηρητής” είναι ένα μεγάλο ψέμα το οποίο το χρησιμοποιούν ώστε να δικαιολογήσουν την ψυχοπαθή ανάγκη τους για να σκοτώσουν αθώες ζωές για ευχαρίστηση».

Ο επόμενος που μίλησε είναι ο Μπεν Φογκλ και είπε ότι «το πρόβλημα μου είναι που δοξάζει το κυνήγι. Με τους νέους ανθρώπους να έχουν ξαφνικά πρόσβαση στο κυνήγι ελεφάντων της Αφρικής, ανεξάρτητα αν οι υπόλοιποι διαφωνούν για το αν είναι νόμιμο ή όχι, είναι ανήθικο και δεν πιστεύω ότι θα έπρεπε να το προωθούμε. Ο Σταν Κρένκε, ως δισεκατομμυριούχος, νομίζω ότι θα έπρεπε να αφοσιωθεί στο να βάζει χρήματα για συντήρηση και όχι το αντίθετο. Δοξάζει τα αιματοβαμμένα “σπορ”. Δεν μπορείς να υποτιμήσεις τη δύναμη της τηλεόρασης. Η τηλεόραση είναι ένα μέσο που κάνει τα πάντα να φαίνονται γοητευτικά.

Αν κάνεις γοητευτικό έναν άνθρωπο με τόξο και βέλος που χτυπάει μια αρκούδα ή κάποιον που κυνηγά έναν ελέφαντα, ανεξάρτητα αν είναι για συντήρηση και αν μπορείς να διαφωνήσεις ή όχι, ακόμα δοξάζει το έγκλημα, τη δολοφονία ενός πανέμορφου ζώου που είναι υπό εξαφάνιση. Προς τους φιλάθλους της Άρσεναλ… Τα λεφτά σας προορίζονται για την υποστήριξη του κυνηγιού, είτε σας αρέσει είτε όχι. Σας μιλάω για να κάνετε μποϊκοτάζ, σας παρακαλώ
».

Από την άλλη πλευρά, ο πρόεδρος του Outdoor Sportsman Group και εκτελεστικός διευθυντής Τζιμ Λιμπερατόρε, υποστήριξε πως το κανάλι «είναι με συνδρομή, μια υπηρεσία για όσους απολαμβάνουν την ύπαιθρο. Υποστηρίζουμε και προβάλλουμε ο,τι είναι νόμιμο και ηθικό. Το δίκαιο κυνήγι. Παράλληλα, εκπαιδεύουμε τον τηλεθεατή σχετικά με τις πρακτικές συντήρησης και διαχείρισης».

Επιμέλεια: Ελεάννα Μπασίρογλου

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x