Super League 2

«Προκλήθηκαν οι οπαδοί της ΑΕΚ»

Την άποψή του για τα όσα έγιναν στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό κατέθεσε ο Έλντερ Μπαρμπόσα. Ο Πορτογάλος τόνισε ότι οι οπαδοί της ΑΕΚ παραφέρθηκαν, αλλά προκλήθηκαν κιόλας απ’ τον Περέιρα και παίκτες.

Μερίδιο ευθύνης και στην πλευρά του Ολυμπιακού για τα όσα έγιναν στη ρεβάνς Κυπέλλου απέδωσε ο Έλντερ Μπαρμπόσα.

Μιλώντας στην «A Bola», ο Πορτογάλος καταδίκασε τη συμπεριφορά των εισβολέων οπαδών, ωστόσο τόνισε ότι υποδαυλίστηκε και από άλλους παράγοντες.

«Θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί όλο αυτό, αλλά οι οπαδοί προκλήθηκαν. Η κίνηση του Βίτορ Περέιρα; Ήταν μόνο μία ανάμεσα σε τόσες, δεν θέλω να αναφέρω ονόματα. Ήταν πέρα από τους πανηγυρισμούς. Οι παίκτες έκαναν προκλητικές κινήσεις. Οι άνθρωποι δεν σκέφτηκαν τις συνέπειες. Αλλά ναι, δεν ήταν η καλύτερη συμπεριφορά από τους οπαδούς μας», είπε.

Αναφερόμενος συγκεκριμένα, δε, στον συμπατριώτη του προπονητή των «ερυθρόλευκων», τόνισε: «Φαίνεται στους οπαδούς του Ολυμπιακού σαν τολμηρός, σαν κάποιος που δεν έχει τίποτα να φοβηθεί. Αλλά για τους οπαδούς άλλων ομάδων σαν τον Παναθηναϊκό και την ΑΕΚ, φαίνεται προκλητικός. Έχουμε ένα μεγάλο παράδειγμα εδώ, όπως είναι ο Φερνάντο Σάντος, που όλοι τον βλέπουν με θετικό μάτι εδώ. Ό,τι μπορείτε να σκεφτείτε για τους άλλους, όπως εγώ, ο Ζέκα ή ο Μιγκέλ Βίτορ, είναι ξεχωριστό».

Πέρα απ’ αυτά, πάντως, ο Μπαρμπόσα αναφέρθηκε και στη συνολική πορεία αναγέννησης της ΑΕΚ, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Η ΑΕΚ είναι εδώ και μερικά χρόνια στα κάτω της, και τώρα σηκώνεται. Αυτό, επίσης, προϋπέθετε μία ατμόσφαιρα ζεστή. Ακόμη και στη δεύτερη κατηγορία μαζεύουμε περισσότερο κόσμο στο γήπεδο, από ότι οποιαδήποτε ομάδα στην Πορτογαλία, με εξαίρεση τους τρεις μεγάλους».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x