Euro 2024

«Καθάρισε» την Πορτογαλία και σφράγισε την πρόκριση η Ουκρανία, στο κόλπο η Σερβία

Η Ουκρανία νίκησε 2-1 την Πορτογαλία και εξασφάλισε το εισιτήριο για τα τελικά του EURO 2020! Διπλό που την κρατάει ζωντανή για τη Σερβία, 1-2 στη Λιθουανία.

Παρούσα σε τελική φάση EURO για 3η διαδοχική φορά θα είναι η Ουκρανία, που επικράτησε 2-1 της Πορτογαλίας στο Κίεβο και σφράγισε το εισιτήριό της για τη μεγάλη γιορτή.

Τα 700 γκολ στην καριέρα του έφτασε ο Κριστιάνο Ρονάλντο (!), αλλά δεν μπόρεσε να αποτρέψει το αντιπροσωπευτικό του συγκρότημα από την πρώτη ήττα του εδώ και έναν χρόνο.

Ζωντανή στο κόλπο της πρόκρισης έμεινε η Σερβία, που απέδρασε με το διπλό (1-2) από τη Λιθουανία χάρη σε δύο γκολ του Μίτροβιτς και πλησίασε στη 2η θέση.

Στο Κίεβο, το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα του Σεφτσένκο ευτύχησε να προηγηθεί στο 6’, με τον Γιάρεμτσουκ να νικά από κοντά τον Ρουί Πατρίσιο, σε μια φάση που ξεκίνησε από εκτέλεση κόρνερ.

Από ‘κει και πέρα, οι παίκτες του Σάντος ανέλαβαν την πρωτοβουλία των κινήσεων, ωστόσο δεν είχαν το απαιτούμενο καθαρό μυαλό για να εκμεταλλευτούν την υπεροχή τους, με τον Γκερέιρο να απειλεί στο 17’.

Στο 27’, οι γηπεδούχοι διπλασίασαν τα τέρματά τους κόντρα στη ροή του αγώνα, με τον Γιαρμολένκο να εκτελεί τον τερματοφύλακα των φιλοξενούμενων. Τρία λεπτά αργότερα, οι Ίβηρες έφτασαν κοντά στο 2-1, αλλά ο Ντανίλο αστόχησε από πλεονεκτική θέση.



Οι Πορτογάλοι συνέχισαν να πιέζουν, με τους Μπερνάρντο Σίλβα (32’) και Κριστιάνο Ρονάλντο να απειλούν (41’). Η Ουκρανία έφτασε κοντά στο 3-0 στο 44’ με τον Γιαρμολένκο κι ενώ είχε περιοριστεί σε πλήρως παθητικό ρόλο.

Η πίεση του συγκροτήματος του Σάντος αυξήθηκε ακόμα περισσότερο στο δεύτερο ημίχρονο, με τους Ρονάλντο (52’) και Φερνάντες (66’) να δοκιμάζουν τα αντανακλαστικά του Πιατόφ.

Στο 72’, οι Πορτογάλοι κέρδισαν πέναλτι, καθώς η μπάλα βρήκε στο χέρι (πρώτα στο πόδι όμως) του Στεπανένκο, ο οποίος δέχθηκε δεύτερη κίτρινη κάρτα και αποβλήθηκε. Την «εσχάτη των ποινών» εκτέλεσε εύστοχα ο Κριστιάνο Ρονάλντο, που μείωσε και παράλληλα έφτασε τα 700 τέρματα συνολικά στην καριέρα του.



Στο εναπομείναν διάστημα, οι Ίβηρες κατασκήνωσαν έξω από την περιοχή του Πιατόφ και απείλησαν σοβαρά με το 2-2. Στο 75’ ο Πέπε δεν μπόρεσε να πλασάρει σωστά, ενώ στο 93’ ο Ντανίλο σούταρε δυνατά, όμως η μπάλα προσέκρουσε στο δοκάρι. Το 2-1 έμεινε μέχρι τέλους και χάρισε στους Ουκρανούς την 6η συνεχόμενη νίκη τους στα προκριματικά!

Στο Βίλνιους, η Σερβία έκανε το… καθήκον της επικρατώντας 2-1 της Λιθουανίας, αν και ζορίστηκε αρκετά. Το σύνολο του Τουμπάκοβιτς δεν κατάφερε να μετουσιώσει σε κάτι θετικό την υπεροχή του στο πρώτο μέρος, με συνέπεια το 0-0 σε αυτό το διάστημα.

Τον… γόρδιο δεσμό έλυσε στο 48’ ο Μίτροβιτς, που πλάσαρε τον Τσερνιάουσκας μετά από ασίστ του Λιάγιτς για το 0-1. Οι δύο παίκτες συνεργάστηκαν άψογα και στο 53’, με τον πρώτο να γράφει το 0-2 με προβολή από κοντά.

Από ‘κει και πέρα, οι Σέρβοι ήλεγξαν το ρυθμό, ωστόσο στο 79’ ο Καζλάουσκας τους άγχωσε, αφού μείωσε σε 1-2 με πανέμορφη προσπάθεια.

Παρ’ όλα αυτά, δεν άλλαξε κάτι μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή, αν και οι Λιθουανοί έφτασαν κοντά στο 2-2 στο 93'.

Κάπως έτσι, οι φιλοξενούμενοι πανηγύρισαν τη 2η σερί νίκη τους και μπήκαν για τα καλά στο κόπο της πρόκρισης.





Τα αποτελέσματα της 8ης αγωνιστικής
Ουκρανία-Πορτογαλία 2-1
(6' Γιάρεμτσουκ, 27' Γιαρμολένκο - 72' πεν. Κρ. Ρονάλντο)

Λιθουανία-Σερβία 1-2
(79' Καζλάουσκας - 48', 53' Μίτροβιτς)

Η βαθμολογία
Ουκρανία 19 (15-2)
Πορτογαλία 11 (14-5)
Σερβία 10 (12-13)
Λουξεμβούργο 4 (5-11)
Λιθουανία 1 (5-19)

Επόμενη αγωνιστική (14/11)
Πορτογαλία-Λιθουανία (21:45)
Σερβία-Λουξεμβούργο (21:45)

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x